Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Arbeidsongeschiktheid in de horeca

Als u arbeidsongeschikt raakt, is de kans groot dat u uw horecazaak moet sluiten. U heeft dan in een klap geen inkomen meer. Bekijk hier uw risico’s op arbeidsongeschiktheid en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.  

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse beschermt u zich tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Zzp'er?  Bekijk dan ook eens arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de video.

 

Belangrijkste risico’s

Langdurige ziekte

Iedereen kan ziek worden. Als u voor langere tijd uit de roulatie bent valt uw inkomen (gedeeltelijk) weg. Heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over. 

Ongeval

Wat als u zich als chef-kok zo erg in de vingers snijdt dat u uw werk niet meer kunt doen? Uw inkomen valt dan in een klap weg en soms blijft dan alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Voor wie is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

AOV per branche

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met personeel, zzp’ers en DGA’s. Onder andere (en niet uitsluitend) in de volgende branches: 

Bouw

Horeca

Detailhandel

Persoonlijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

Groothandel

Overige branches

AOV per beroepsgroep

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met diverse beroepen, zoals (en niet uitsluitend) voor: 

Tandartsen

Huisartsen

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten

Boeren en agrariërs

Schilders 

Binnenvaartschippers

ICT-ondernemers

Architecten

Advocaten

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Toch is de kans maar liefst 50% dat u tussen uw 35e en 65e langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt bent. In de horeca zijn de grootste gezondheidsrisico’s pijn aan de schouder, arm, heup en been. Ook psychische problemen komen vaak voor. Hiernaast ziet u hoe u het inkomstenverlies kunt opvangen, op de korte én lange termijn. 

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023