Waarom is arbeidsongeschiktheid een belangrijk thema voor de detailhandel?

Omdat de continuïteit van uw (web)winkel zo belangrijk is. Als u wegvalt door ziekte of een ongeval is het niet altijd mogelijk om uw (web)winkel draaiende te houden. U bent dan in een klap uw omzet kwijt terwijl uw vaste lasten gewoon doorlopen. Dus, als dit gebeurt, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent.

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar:
  • 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen;
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)?

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt. Een financieel vangnet komt dan goed van pas.
Themapagina ikzelf

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken. Dat kan met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit is een gratis dienst die wij bieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV. U krijgt een online vragenlijst die een goed inzicht geeft in uw gezondheid. Ook krijgt u advies op maat. Daarbij heeft alleen u inzicht in uw persoonlijke en medische gegevens.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Lichamelijke overbelasting

Als (web)winkelier moet u vaak lang achter elkaar staan of zit u veel achter een beeldscherm. Klachten aan uw rug, schouders en armen liggen dan op de loer. Wat als uw lichaam overbelast raakt? Dan bent u voor langere tijd uit de roulatie.

Werkstress

Veel (web)winkeliers ervaren stress door een hoge werkdruk. Daarnaast loopt u als winkelier kans op agressie, seksuele intimidatie en geweld in uw winkel. Teveel stress op de werkvloer kan uiteindelijk leiden tot psychische klachten en burn-out.


Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Toch is de kans maar liefst 50% dat u tussen uw 35e en 65e langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt bent. In de detailhandel zijn de grootste gezondheidsrisico’s: werkstress, lichamelijke overbelasting door zwaar werk en langdurig in dezelfde houding werken. Hiernaast ziet u hoe u het inkomstenverlies kunt opvangen, op de korte én lange termijn. 

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

infographic_arbeidsongeschiktheid

Oplossing voor arbeidsongeschiktheid

Een goede verzekering voor uw inkomen beschermt uw financiële toekomst. Bij De Goudse bent u aan het juiste adres.

Ondernemers-AOV

Als ondernemer kunt u eigenlijk niet ziek zijn. Uw werk blijft liggen. Met de Ondernemers-AOV regelt u financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid.

Hoe financier ik mijn AOV?

Hoe financier ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV-indicator-nw

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur