tandarts man op goudse verzekeringen
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor tandartsen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor tandartsen

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor tandartsen ontvangt u toch iedere maand een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Als tandarts staat of zit u vaak in een gebogen houding. U kunt dan klachten ontwikkelen aan uw rug, schouders of nek. Daarnaast ervaart u als tandarts misschien psychische druk door veeleisende patiënten. Als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, valt in een klap uw inkomen weg. Tegelijk lopen uw vaste lasten gewoon door. De Ondernemers-AOV van De Goudse beschermt u tegen dit inkomensverlies.

  • Verzekerd bedrag tot maximaal € 200.000
  • Als tandarts ontvangt u 10% korting op uw premie 
  • Personal coaching voor het hele gezin & online gezondheidscheck  

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor tandartsen afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige AOV die het best bij u past.

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een tandarts? 

Wat als u door rug- of nekklachten uw patiënten niet meer kunt helpen? Dan beoordelen wij in welke mate u uw werk nog kunt uitvoeren. De hoogte van uw uitkering hangt daarna af van de mate waarin u arbeidsongeschikt bent. Wij kijken alleen naar uw arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep. We kijken dus niet of u misschien nog ander werk kunt doen. Daarnaast begeleiden wij u bij uw re-integratie. Tip: Bekijk ook onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor huisartsen.

Wel verzekerd

  • Arbeidsongeschiktheidsuitkering
  • Ondersteuning bij re-integratie
  • Preventiediensten (zoals een personal coach) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

Niet verzekerd

  • Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, heeft u geen recht op een uitkering
  • Tijdens de periode van uw eigen risico heeft u geen recht op een uitkering 
  • Geen dekking als er sprake is van opzet of roekeloosheid
  • Geen dekking als u een ongeluk krijgt onder invloed van alcohol of drugs

Veel gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor tandartsen

Wat kost onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een tandarts?

De kosten van een AOV hangen af van een aantal factoren. U betaalt als tandarts bijvoorbeeld weer een andere premie dan een ondernemer in de horeca. Als tandarts krijgt u standaard 10% korting op de premie. 

Andere factoren die meespelen zijn bijvoorbeeld uw leeftijd, het bedrag dat u wilt verzekeren en de eindleeftijd en eigen risicotermijn waar u voor kiest.

Daarnaast kunt u kiezen voor een premie die jaarlijks wordt aangepast aan uw leeftijd of een vaste premie. Deze premie wordt vastgesteld op basis van uw leeftijd bij het afsluiten van de verzekering. 

Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een AOV-verzekering voor een tandarts. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Premievoorbeeld

Tandarts, 40 jaar (Bruto jaarinkomen: € 85.000,-)
Verzekerd bedrag: € 50.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 1 maand
AOV-premie (bruto): € 445,- per maand (€ 5.300, - per jaar)
Fiscaal voordeel: € 5.300, -x 49.5% (box 1): € 2.625, -
AOV-premie netto: € 227,- per maand (€ 2.730, - per jaar)

Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle kosten van uw AOV verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Wilt u weten wat u exact betaalt voor uw AOV? Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Bekijk ook het premievoorbeeld op deze pagina.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit? Dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.
In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting

De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket of van het pakket Compleet Verzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Het aantal verzekeringen dat u afsluit in een pakket bepaalt uw pakketkorting. Deze korting geldt voor het totaalpakket en niet specifiek voor de AOV-premie. 

Vraag een offerte aan

Hoe kan ik als tandarts een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten?

Als u een AOV wilt afsluiten, is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw situatie. Zo hangt de hoogte van uw premie bijvoorbeeld af van het percentage van uw inkomen dat u wilt verzekeren, uw eigen risicotermijn en uw leeftijd. Ook maakt het uit voor welke eindleeftijd u kiest. U kunt kiezen voor een eindleeftijd tussen de 55 en 68 jaar. 

Kortom, de keuze voor de beste en meest voordelige AOV-verzekering is niet altijd zo gemakkelijk. Een onafhankelijk adviseur kan u daarbij helpen.

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar?

Ja, de premie van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u aftrekken van de belasting. U brengt dan de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering in mindering op uw inkomen bij de opgave van de inkomstenbelasting. Zo bespaart u al snel honderden euro’s per jaar.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor tandartsen?

Stel, u krijgt een ongeluk, burn-out of klachten aan uw lichaam waardoor u uw patiënten niet meer kunt helpen. Een AOV zorgt er dan voor dat u toch iedere maand een inkomen ontvangt. 

Meer weten over de AOV voor tandartsen? Vraag het een adviseur!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor tandartsen vergelijken?

Wilt u onze Ondernemers-AOV voor tandartsen vergelijken met een AOV van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke AOV het beste past bij uw bedrijf.

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Voorwaarden

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, kunt u die opvragen via aov-acceptatie@goudse.com.

Algemene voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (CompleetVerzekerd Mijn bedrijf)
Algemene voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (Privé Pakket Online)
Voorwaarden Ondernemers AOV Voorlopige dekking