Kleischuur in Gouda

Ondernemers-AOV

Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U bent als ondernemer lekker aan de slag. Maar er kan altijd iets gebeuren waardoor u voor langere tijd uitvalt. Een ongeluk of lichamelijk of geestelijke klachten kunnen ertoe leiden dat uw inkomen geheel of gedeeltelijk wegvalt. De Ondernemers-AOV van De Goudse beschermt u tegen dit inkomensverlies. U weet van tevoren wat uw uitkering is bij ieder percentage arbeidsongeschiktheid en krijgt persoonlijke begeleiding bij re-integratie. De medische acceptatie kan in veel gevallen eenvoudig telefonisch plaatsvinden. Er is zelfs een instapvariant waarvoor vaak geen medische verklaring nodig is. Zo regelt u snel en eenvoudig uw AOV.

Ook als u gewoon gezond aan het werk bent, heeft u wat aan uw Ondernemers-AOV. Als u dat wilt, helpt een personal coach u bij vragen als: hoe kan ik mijn tijd beter indelen en hoe ga ik om met veranderingen en tegenslagen? Zonder kosten voor u. Dit draagt bij aan werkplezier en kan helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck
 • particulier-vinkje
  Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • particulier-vinkje
  Altijd duidelijkheid over uw uitkering

Voor wie is de Ondernemers-AOV?

 • alleenstaand
  Alle ondernemers, óók starters
 • personeel
  Met of zonder personeel
 • specialist
  DGA's

Wat is verzekerd bij de Ondernemers-AOV?

U weet vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering bij elk percentage arbeidsongeschiktheid. Ook helpen wij u om weer te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van de werkplek of een coachingtraject. Waar mogelijk dragen we bij in de kosten. In ieder geval kunnen we u helpen aan goede hulpverleners. 

Ook als u gewoon aan het werk bent, heeft u veel aan de Ondernemers-AOV. Wij helpen u namelijk kosteloos om arbeidsongeschiktheid te voorkomen met twee preventieve diensten van onafhankelijke dienstverleners.

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.

Daarnaast ondersteunen we u met de AOV-waardemeter. Met dit hulpmiddel brengt u jaarlijks, samen met uw verzekeringsadviseur, uw actuele situatie en wensen in kaart. Ook bespreekt u dan of aanpassing van uw verzekering nodig is. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt u in veel gevallen gebruikmaken van het optierecht en uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.

Wat kost het?

Wat kost de Ondernemers-AOV?

U betaalt een eerlijke premie op basis van uw beroep, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen. U kunt kiezen voor een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt of voor een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft.
Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle kosten verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Indicatie

Wilt u een indicatie? Gebruik de AOV-premietool. De premie die u te zien krijgt, is op basis van doorlopende korting. In plaats daarvan kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kiezen voor aanvangskorting. Zie hierna. Voor een berekening op basis van aanvangskorting kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit, dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.
In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting

De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket of van het pakket CompleetVerzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Deze korting geldt voor de verzekeringen in het pakket maar niet voor de Ondernemers-AOV zelf. 

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, kunt u die opvragen via aov-acceptatie@goudse.com.

Algemene voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (CompleetVerzekerd Mijn bedrijf)
Algemene voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (Privé Pakket Online)
Voorwaarden Ondernemers AOV Voorlopige dekking

Wat kost een AOV?

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten?
Bekijk de veelgestelde vragen.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur