Kleischuur in Gouda

Ondernemers-AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

U bent als ondernemer iedere dag weer hard aan het werk. Toch kan er altijd iets gebeuren waardoor u voor langere tijd uitvalt. Een ongeluk, lichamelijke of geestelijke klachten kunnen ertoe leiden dat uw inkomen geheel of gedeeltelijk wegvalt. De arbeidsongeschiktheidsverzekering (Ondernemers-AOV) van De Goudse beschermt u tegen dit inkomensverlies.

Met onze Ondernemers-AOV weet u waar u aan toe bent: als u deze afsluit krijgt u een overzicht van de uitkeringen die u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt. Ook krijgt u persoonlijke begeleiding bij re-integratie.Onze medische acceptatie vindt in veel gevallen telefonisch plaats. Voor de startersvariant heeft u zelfs geen medische verklaring van arbeidsongeschiktheid nodig. Zo regelt u snel en eenvoudig uw AOV Verzekering.

Ook als u gewoon gezond aan het werk bent, heeft u wat aan onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Onze personal coach kan u helpen bij vragen als: hoe kan ik mijn tijd beter indelen en hoe ga ik om met veranderingen en tegenslagen? U vergroot hiermee uw werkplezier en helpt hiermee arbeidsongeschiktheid voorkomen.
Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck
 • particulier-vinkje
  Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • particulier-vinkje
  Altijd duidelijkheid over uw uitkering

Voor wie is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

 • ondernemers
  Alle ondernemers, óók starters
 • alleenstaand
  Ook zzp'ers
 • user
  DGA's

Bereken de premie van uw AOV

Bereken de premie van uw aov verzekering in vier stappen

Wat is verzekerd bij de Ondernemers-AOV?

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers weet u vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering. Of u als ondernemer nu volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. 

Extra dienstverlening

Met onze Ondernemers-AOV is niet alleen uw inkomen verzekerd. We helpen u ook om weer aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aanpassing van uw werkplek of een coachingstraject. 

En zelfs als u gewoon aan het werk bent, heeft u profijt van onze Ondernemers-AOV. U kunt kosteloos gebruik maken van de preventieve diensten van twee onafhankelijke dienstverleners om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zoals: 

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.

Wat als uw situatie verandert? 

U kunt als ondernemer te maken krijgen met veranderingen in uw bedrijf of uw privésituatie. Ook dan wilt u een verzekering die bij u past. Met de AOV-waardemeter brengt u jaarlijks met uw verzekeringsadviseur uw actuele situatie en wensen in kaart. Zo weet u meteen of aanpassingen aan uw verzekering nodig zijn. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt jaarlijks uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.

Wat kost een AOV?

Wat kost de Ondernemers-AOV?

U betaalt een eerlijke AOV premie op basis van uw beroep, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen. U kunt kiezen voor een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt of voor een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft. Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle AOV kosten verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Indicatie

Wilt u een indicatie? Gebruik de AOV-premietool om indicatie van uw AOV premie te berekenen. De premie die u te zien krijgt, is op basis van doorlopende korting. In plaats daarvan kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kiezen voor aanvangskorting. Zie hierna. Voor een berekening op basis van aanvangskorting kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit, dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.
In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV verzekering loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting

De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket of van het pakket CompleetVerzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Deze korting geldt voor de verzekeringen in het pakket maar niet voor de Ondernemers-AOV zelf. 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Premie voorbeeld 1

Huisarts, 40 jaar

Verzekerd bedrag: € 50.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie: € 264,-per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Premie voorbeeld 2

Schilder (huis), 35 jaar

Verzekerd bedrag: € 30.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie: € 255,-per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur