Patricia Jaspers van RedFactor uit Rotterdam
Patricia Jaspers van RedFactor uit Rotterdam

De impact van arbeidsongeschiktheid op uw privéleven

Algemeen • AOV
Niemand denkt er graag over na, maar de impact van arbeidsongeschiktheid op uw privéleven kan ingrijpend zijn. In dit artikel ontdekt u welke veranderingen zich kunnen voordoen in uw dagelijks leven en welke financiële uitdagingen ermee gepaard (kunnen) gaan. Wij helpen u zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de belangrijkste risico’s.

De oorzaken van arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid kan ontstaan door diverse oorzaken, zoals ongevallen, ziekte en psychische aandoeningen. Het houdt in dat u niet (volledig) in staat bent om uw werk uit te voeren, voor een beperkte periode of voor een langere termijn.  

Fysiek en mentaal


Arbeidsongeschiktheid kan fysieke gevolgen hebben, maar kan ook gepaard gaan met (bijkomende) mentale klachten. Het heeft doorgaans invloed op zowel uw persoonlijke leven als uw bedrijf. Hieronder gaan we dieper in op de (mogelijke) impact van arbeidsongeschiktheid op uw privéleven. Wilt u meer informatie over de mogelijke gevolgen voor uw bedrijf? Lees dan ons artikel over de impact van arbeidsongeschiktheid op uw bedrijf.

Mogelijke veranderingen in uw dagelijks leven

Arbeidsongeschiktheid kan een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Zowel op praktisch als emotioneel vlak. De grootte van de impact is afhankelijk van de ernst en de duur van uw situatie.  

Let op: u leest over de mogelijke gevolgen. Het is natuurlijk goed mogelijk dat u niet met (alle) benoemde scenario’s te maken krijgt.

Breng uw belangrijkste risico’s in kaart en krijg advies op maat

Vraagt u zich af wat er in uw geval nodig is om de impact van arbeidsongeschiktheid te minimaliseren? Neem eens contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij brengt samen met u uw belangrijkste risico’s in kaart en geeft advies op maat.
Ik wil advies

Mogelijke psychologische impact

Arbeidsongeschiktheid brengt vaak ook psychologische belasting met zich mee. Hieronder leest u een aantal voorbeelden.

Mogelijke financiële gevolgen

Arbeidsongeschiktheid brengt helaas ook vaak financiële uitdagingen met zich mee voor u als ondernemer. Het wegvallen van uw (gedeeltelijke of volledige) inkomen heeft een directe impact op uw persoonlijke financiële stabiliteit. Hieronder leest u verder over de mogelijke financiële uitdagingen waar u mee te maken krijgt in uw privéleven.

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u uzelf en uw bedrijf tegen de (financiële) gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering biedt financiële ondersteuning wanneer u niet in staat bent om te werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Daarnaast krijgt u toegang tot verschillende preventieve diensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt.  

Met het vervangend inkomen kunt u (aanzienlijk deel van) uw bedrijfs- en privélasten dragen. Het geeft u rust en zekerheid, waardoor u zich volledig kunt richten op wat het belangrijkste is: uw gezondheid en herstel.  Ook kan het vervangende inkomen ingezet worden om een vervanger te huren, zodat uw klantbelangen en bedrijfscontinuïteit geborgd zijn. 

Voldoende eigen vermogen als financiële buffer?

 
Heeft u zelf een financiële buffer opgebouwd en denkt u dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering daarom niet nodig is? In ons artikel Heb ik als ondernemer wel of geen AOV nodig? leest u hoe u berekent of u voldoende eigen vermogen heeft om de gevolgen van arbeidsongeschiktheid op te vangen.  

Twijfelt u nog over het al dan niet afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Ga eens in gesprek met een onafhankelijk adviseur en ontvang advies op maat.  

Ondernemers-AOV van De Goudse 


Alvast meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse? Ga direct naar de Ondernemers-AOV en lees alles over de dekking van onze AOV.  

Overige preventie en risicobeheer

Als ondernemer is het essentieel om preventieve maatregelen te nemen om uzelf te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid en de mogelijke impact ervan op uw bedrijf. Lees meer over de preventieve diensten die wij u bieden vanuit de Ondernemers-AOV.

Lees meer artikelen over arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken?

Een onafhankelijk adviseur helpt u de (verzekerings)oplossingen te kiezen die het beste bij uw bedrijfsrisico’s passen. De adviseur vergelijkt de kosten en voorwaarden van verschillende verzekeraars en geeft u advies op maat. Maak een afspraak voor een adviesgesprek of vraag direct een offerte aan.