Verzuimverzekering met arbodienstverlening

Met jouw ondernemerslust ga je voor een duurzame en gezonde bedrijfsvoering. Maar wat als een werknemer ziek wordt? Met onze verzuimverzekering met arbodienstverlening ben je verzekerd van loondoorbetaling, een effectieve aanpak voor re-integratie en het voorkomen en beperken van verzuim.

Wat is een verzuimverzekering?

Als iemand van je personeel ziek wordt, ben je niet alleen ineens een medewerker kwijt. Je bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van jouw zieke werknemer. Heb je een ziekte­verzuim­verzekering met arbodienstverlening voor je personeel afgesloten? Dan regelen wij de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie. Dat scheelt een hoop geld en gedoe.

Meld je claim direct online als jouw medewerker ziek is. Zodra je werknemer langer ziek is dan de gekozen eigen risicotermijn ontvang je maandelijks een uitkering. Wil je meer weten? Bekijk dan de video ‘Waarom een verzuimverzekering’.

In het kort

Wat kun je verwachten van ons als verzuimverzekeraar?

Wel verzekerd

  • Uitkering voor (verplicht) doorbetaald loon
  • Rechtsbijstand bij geschil over verzuim of re-integratie
  • Hulp om verzuim te voorkomen en beperken. Per medewerker budget tot € 500,- bij dreigende uitval en tot € 4.000,- voor re-integratie.
  • Krijg je vanwege de poortwachterwet toch een boete? Dan wordt die vergoed door de arbodienst waarmee wij samenwerken.
  • Overlijdensuitkering als jouw arbeidsongeschikte werknemer overlijdt

Niet verzekerd

  • Werknemer die al ziek of arbeidsongeschikt is bij de start van de verzekering. Hiervoor ergens anders verzekerd? Dan valt jouw zieke medewerker vaak nog onder de vorige verzekering.
  • Werknemer van wie je bij de start van de verzekering al kon voorzien dat die vanwege slechte gezondheid arbeidsongeschikt zou worden.
  • Loon boven € 125.000,-. Dit is het maximaal te verzekeren bedrag per werknemer.

Wat kost een Verzuimverzekering?

De premie van onze ziekteverzuimverzekering is afhankelijk van je branche, je personeelsbestand, het verzuim van je werknemers en de gekozen dekking.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Aantal personeelsleden
Gemiddelde leeftijd
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
Gemiddelde jaarloonsom

Voorbeeld bij tien dagen eigen risico en uitkering van 70% van het loon tijdens de hele loondoorbetalingsduur van twee jaar. Jouw bedrijf is uniek. Wil je weten welke premie precies voor jou geldt? Of welke keuzes je kunt maken en hoe die invloed hebben op de kosten? Neem dan contact op met een adviseur. Die helpt je graag met een offerte op maat voor jouw bedrijf!

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een verzuimverzekering voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Waarom een verzuimverzekering? Bekijk de video.

Door te bellen met mijn VerzuimCoach kwam ik erachter dat mijn werknemer ook preventief naar de bedrijfsarts kan. De bedrijfsarts stelde bedrijfsfysio voor. Nu kan hij weer pijnloos klanten helpen.
  

Arbodienst naar keuze


De arbodienst begeleidt jou en je zieke werknemer tijdens verzuim en zorgt ervoor dat je voldoet aan de Wet Verbetering Poortwachter. Kies je voor onze verzuim­verzekering met arbodienstverlening? Dan heb je de keuze uit de arbodiensten ArboNed en Perspectief waarmee wij samenwerken. Kies je voor een van deze twee arbodiensten? Dan ontvang je budgetten voor preventie en re-integratie en heb je recht op Poortwachtergarantie.

Kies je liever zelf een arbodienst? Dat kan! Je ontvangt dan alleen geen gegarandeerde budgetten voor preventie en re-integratie. Voor de re-integratie­kosten kijken we dan per zieke werknemer of de baten hoger zijn dan de kosten om te bepalen of we meebetalen. Ook vergoeden wij geen boete als je niet voldoet aan de wet verbetering poortwachter.

Voorkomen en beperken van verzuim


Je persoonlijke VerzuimCoach is gespecialiseerd in jouw branche en helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim. Ook krijg je advies over preventie en re-integratie. Je VerzuimCoach regelt bijvoorbeeld kosteloze juridische bijstand bij geschillen over de loondoorbetalingsplicht. Je kunt ook gebruik maken van onze diensten en trainingen uit onze Preventiezaak. Deze helpen je om te voldoen aan je wettelijke verplichting om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw medewerkers.
Vrouw achter laptop op kantoor

Salariskoppeling bij De Goudse


Voor je verzuimverzekering bieden wij de mogelijkheid om je salarispakket te koppelen aan onze administratie. Zo worden vrijwel al je werknemersgegevens automatisch opgehaald, bijvoorbeeld de gegevens voor de jaarlijkse premieverrekening. Een stuk efficiënter dan handmatig gegevens invoeren! Je bespaart hiermee een hoop tijd en hebt bovendien de zekerheid van actuele gegevens. Zo zijn jij en je werknemers goed verzekerd. 

Meer informatie? Bekijk dan hier meer uitleg over de salariskoppeling
ondernemers aan het werk

De voordelen van onze Verzuimverzekering

Vind een adviseur die past bij jouw manier van ondernemen 


Jij onderneemt op jouw unieke manier. Daarom vinden we het bij De Goudse belangrijk dat je een verzekering op maat krijgt. En advies krijgt over preventie die past bij jouw bedrijf. In een gesprek met een onafhankelijk adviseur komt alles aan bod. Ontdek wat de beste oplossingen zijn voor jouw bedrijf en zet de volgende stap naar zorgeloos ondernemen.  
Adviesgesprek aanvragen
Ondernemers in kantooromgeving

Veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

Handige links

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

iconLees meer over deze speciaal voor het MKB ontwikkelde verzuimverzekering.

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024