Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda
Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

Met onze verzuimverzekering met arbodienstverlening bent u verzekerd van loondoorbetaling van uw zieke werknemer. Én kunt u rekenen op een effectieve aanpak voor re-integratie en het voorkomen en beperken van verzuim.

Wat is een verzuimverzekering?

Als iemand van uw personeel ziek wordt, bent u niet alleen ineens een medewerker kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke werknemer. Heeft u een ziekteverzuimverzekering met arbodienstverlening voor uw personeel afgesloten? Dan regelen wij de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie. Dat scheelt een hoop geld en gedoe.

Meld uw claim direct online als uw medewerker ziek is. Zodra uw werknemer langer ziek is dan de gekozen eigen risicotermijn ontvangt u maandelijks een uitkering.

In het kort

Wat kan u verwachten van ons als verzuimverzekeraar?

Wel verzekerd

  • Uitkering voor (verplicht) doorbetaald loon
  • Rechtsbijstand bij geschil over verzuim of re-integratie
  • Hulp om verzuim te voorkomen en beperken. Per medewerker budget tot € 500,- bij dreigende uitval en tot € 4.000,- voor re-integratie.
  • Krijgt u vanwege de poortwachterwet toch een boete? Dan wordt die vergoed door de arbodienst waarmee wij samenwerken.
  • Overlijdensuitkering als uw arbeidsongeschikte werknemer overlijdt

Niet verzekerd

  • Werknemer die al ziek of arbeidsongeschikt is bij de start van de verzekering. Hiervoor ergens anders verzekerd? Dan valt uw zieke medewerker vaak nog onder de vorige verzekering.
  • Werknemer van wie u bij de start van de verzekering al kon voorzien dat die vanwege slechte gezondheid arbeidsongeschikt zou worden.
  • Loon boven € 125.000,-. Dit is het maximaal te verzekeren bedrag per werknemer.

Wat kost een Verzuimverzekering?

De premie van onze ziekteverzuimverzekering is afhankelijk van uw branche, uw personeelsbestand, het verzuim van uw werknemers en de gekozen dekking.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Aantal personeelsleden
Gemiddelde leeftijd
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
Gemiddelde jaarloonsom

Voorbeeld bij tien dagen eigen risico en uitkering van 70% van het loon tijdens de hele loondoorbetalingsduur van twee jaar. Uw bedrijf is uniek. Wilt u weten welke premie precies voor u geldt? Of welke keuzes u kunt maken en hoe die invloed hebben op de kosten? Neem dan contact op met een adviseur. Die helpt u graag met een offerte op maat voor uw bedrijf!

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wilt u weten wat een verzuimverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Door te bellen met mijn VerzuimCoach kwam ik erachter dat mijn werknemer
ook preventief naar de bedrijfsarts kan. De bedrijfsarts stelde bedrijfsfysio voor.
Nu kan hij weer pijnloos klanten helpen.

  

Arbodienst naar keuze


De arbodienst begeleidt u en uw zieke werknemer tijdens verzuim en zorgt ervoor dat u voldoet aan de Wet Verbetering Poortwachter. Kiest u voor onze verzuim­verzekering met arbodienstverlening? Dan heeft u de keuze uit de arbodiensten ArboNed en Perspectief waarmee wij samenwerken. Kiest u voor een van deze twee arbodiensten? Dan ontvangt u budgetten voor preventie en re-integratie en heeft u recht op Poortwachtergarantie.

Kiest u liever zelf een arbodienst? Dat kan! U ontvangt dan alleen geen gegarandeerde budgetten voor preventie en re-integratie. Voor de re-integratie­kosten kijken we dan per zieke werknemer of de baten hoger zijn dan de kosten om te bepalen of we meebetalen. Ook vergoeden wij geen boete als u niet voldoet aan de wet verbetering poortwachter.

Voorkomen en beperken van verzuim


Uw persoonlijke VerzuimCoach is gespecialiseerd in uw branche en helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim. Ook krijgt u advies over preventie en re-integratie. Uw VerzuimCoach regelt bijvoorbeeld kosteloze juridische bijstand bij geschillen over de loondoorbetalingsplicht. U kunt ook gebruik maken van onze diensten en trainingen uit onze Preventiezaak. Deze helpen u om te voldoen aan uw wettelijke verplichting om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor uw medewerkers.
Verzuim-persoonlijke-begeleiding

De voordelen van onze Verzuimverzekering

Veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

iconLees meer over deze speciaal voor het MKB ontwikkelde verzuimverzekering.

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023