Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Arbeidsongeschiktheid

Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u in een klap minder of geen inkomen. Bekijk hier uw risico’s op arbeidsongeschiktheid en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Met de arbeids­ongeschiktheids­verzekering van De Goudse beschermt u zich tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Zzp'er? Bekijk dan ook eens arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor zzp.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Langdurige ziekte

Iedereen kan ziek worden. Als u voor langere tijd uit de roulatie bent valt uw inkomen (gedeeltelijk) weg. Heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over. 

Ongeval

Ook hier geldt: net als iedereen kunt u een ongeval krijgen waardoor u (voor langere tijd) niet meer kan werken. En ook dan geldt: heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar:
  • 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen;
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)?

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt. Een financieel vangnet komt dan goed van pas.
Themapagina ikzelf

Hoe financier ik mijn AOV?

Hoe financier ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV-indicator-nw

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet tegen arbeids­ongeschiktheid. Met name zzp’ers vinden een arbeids­ongeschiktheids­verzekering veel te duur: tachtig procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (Bron: CBS ). Toch loopt iedere ondernemer tussen de 35 en 65 jaar vijftig procent kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen. Bekijk hiernaast de drie grootste risico’s rondom arbeidsongeschiktheid. Vind ook tips om inkomstenverlies op te vangen op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken
infographic_arbeidsongeschiktheid

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023