Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Arbeidsongeschiktheid

Als ondernemer bent u de drijvende kracht achter uw bedrijf. U kijkt vooruit en ontwikkelt uw bedrijf steeds verder. Maar helaas loopt het leven soms anders dan gepland. Een ziekte of ongeval kan ook u overkomen.

Met de Arbeids­ongeschiktheids­verzekering van De Goudse beschermt u zich tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de video.

 

Belangrijkste risico’s

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen, en 14% meer kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)? Een financieel vangnet komt dan goed van pas. 

Langdurige ziekte of een ongeval

Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen. Als u voor langere tijd uit de roulatie bent valt uw inkomen (gedeeltelijk) weg. Heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Voor wie is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

AOV per branche

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met personeel, zzp’ers en DGA’s. Onder andere (en niet uitsluitend) in de volgende branches: 

Bouw

Horeca

Detailhandel

Persoonlijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

Groothandel

Overige branches

AOV per beroepsgroep

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met diverse beroepen, zoals (en niet uitsluitend) voor: 

Tandartsen

Huisartsen

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten

Boeren en agrariërs

Schilders 

Binnenvaartschippers

ICT-ondernemers

Architecten

Advocaten

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet tegen arbeids­ongeschiktheid. Met name zzp’ers vinden een arbeids­ongeschiktheids­verzekering veel te duur: tachtig procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (Bron: CBS ). Toch loopt iedere ondernemer tussen de 35 en 65 jaar vijftig procent kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen. Bekijk hiernaast de drie grootste risico’s rondom arbeidsongeschiktheid. Vind ook tips om inkomstenverlies op te vangen op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023