Waarom is arbeidsongeschiktheid een belangrijk thema voor u?

Het gaat goed met uw bedrijf en u heeft volop plannen voor de toekomst. Arbeidsongeschiktheid is wel het laatste waar u nu aan denkt. Toch kan het anders lopen dan u had voorzien: u wordt ziek of raakt door een ongeval invalide. Als ondernemer  wilt u toch ook graag voorbereid zijn op deze situatie?
Bekijk hoe zich met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt beschermen tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Zzp'er?  Bekijk dan ook eens arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp.

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar:
  • 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen;
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)?

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt. Een financieel vangnet komt dan goed van pas.
Themapagina ikzelf

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken. Dat kan met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit is een gratis dienst die wij bieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV. U krijgt een online vragenlijst die een goed inzicht geeft in uw gezondheid. Ook krijgt u advies op maat. Daarbij heeft alleen u inzicht in uw persoonlijke en medische gegevens.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Langdurige ziekte

U heeft vast weleens een griepje gehad. Een paar dagen onder de wol en u bent er weer bovenop. Bij langdurige ziekte is dat een ander verhaal : u bent dan voor langere tijd uit de roulatie.

Sommige ondernemers hebben spaargeld of een andere inkomstenbron om deze periode te overbruggen. Maar niet iedere ondernemer kan dit zelf opvangen . Dan blijft vaak alleen de bijstand over.

Ongeval

Een ongeval kan serieuze gevolgen hebben. Zoals blijvende invaliditeit. Het is dan ook maar de vraag of u zich na uw ongeval op dezelfde manier kunt blijven inzetten voor uw bedrijf. Als dit niet het geval is, kunnen de kosten  van uw arbeidsongeschiktheid voor u hoog oplopen .  

Bespreek met een adviseur

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet tegen arbeidsongeschiktheid. Met name zzp’ers vinden een arbeidsongeschiktheidsverzekering veel te duur: tachtig procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (Bron: CBS ). Toch loopt iedere ondernemer tussen de 35 en 65 jaar vijftig procent kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen. Bekijk hiernaast de drie grootste risico’s rondom arbeidsongeschiktheid. Vind ook tips om inkomstenverlies op te vangen op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

infographic_arbeidsongeschiktheid

Oplossing voor arbeidsongeschiktheid

Een goede verzekering voor uw inkomen beschermt uw financiële toekomst. Bij De Goudse bent u aan het juiste adres.

Ondernemers-AOV

Als ondernemer kunt u eigenlijk niet ziek zijn. Uw werk blijft liggen. Met de Ondernemers-AOV regelt u financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid.

Hoe financier ik mijn AOV?

Hoe financier ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV-indicator-nw

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur