Waarom is arbeidsongeschiktheid een belangrijk thema voor u?

Zoals iedere ondernemer zit u ongetwijfeld vol met toekomstplannen. Uiteraard heeft u de ambitie om deze plannen met uw bedrijf te realiseren. Het kan echter anders lopen dan u denkt. Zeker als u door een ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raakt. Tips over arbeidsongeschiktheid en risico’s.

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt raken? U denkt misschien dat u hiermee  niet snel te maken krijgt. Maar als u tussen 35 en 65 jaar bent, heeft u:

  • 50% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen.
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz).

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt.

Themapagina ikzelf

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken. Dat kan met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit is een gratis dienst die wij bieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV. U krijgt dan een online vragenlijst die een goed inzicht geeft in uw gezondheid en advies op maat. Daarbij heeft alleen u inzicht in uw persoonlijke en medische gegevens.

  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.

  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Langdurige ziekte

U heeft vast weleens een griepje gehad. Even later bent u er weer bovenop en kunt u weer volop aan de slag. Dat is een ander verhaal bij een langdurige ziekte. U bent dan voor een langere tijd uit de roulatie.


Sommige ondernemers kunnen dit opvangen. Bijvoorbeeld met spaargeld of een andere inkomstenbron. Kunt u dit niet? Dan blijft vaak alleen de bijstand over.

Ongeval

Een ongeval kan serieuze gevolgen hebben. Zoals blijvende invaliditeit. Het is de vraag of u zich daarna op dezelfde manier kunt blijven inzetten voor uw bedrijf. Als dat niet het geval is, zult u dat hoe dan ook voelen in uw portemonnee.

Bespreek met een adviseur

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Toch is de kans maar liefst 50% dat u tussen uw 35e en 65e langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt bent. U ziet hier wat de drie grootste gezondheidsrisico’s zijn en hoe u het inkomstenverlies kunt opvangen, op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

infographic_arbeidsongeschiktheid

Oplossing voor arbeidsongeschiktheid

Een goede verzekering voor uw inkomen beschermt uw financiële toekomst. Bij De Goudse bent u aan het juiste adres.

Ondernemers-AOV

Als ondernemer kunt u eigenlijk niet ziek zijn. Uw werk blijft liggen. Met de Ondernemers-AOV regelt u financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid.
Eetcafé De Kantine in Asten over AOV van De Goudse Verzekeringen
Ik heb nu de zekerheid dat het goed geregeld wordt. 
Tom Kunen, Pub & Grill De Kantine

Hoe financier ik mijn AOV?

Hoe financier ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.
AOV

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Met de inkomensindicator krijgt u snel inzicht in uw persoonlijke inkomensrisico in het geval van arbeidsongeschiktheid. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.
Inkomensindicator

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur