Arno van Eijmeren van Barrelproof in Rotterdam
Arno van Eijmeren van Barrelproof in Rotterdam

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor de horeca

Als u arbeidsongeschikt raakt door een ongeluk of ziekte, heeft u in een klap minder of geen inkomen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers (Ondernemers-AOV) van De Goudse beschermt u tegen inkomensverlies. 

 • Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck
 • Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • Altijd duidelijkheid over uw uitkering

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

In het kort

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers?

Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u tegen dit inkomensverlies. Met onze AOV-verzekering weet u waar u aan toe bent: als u deze afsluit krijgt u een overzicht van de uitkeringen die u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt. Ook krijgt u persoonlijke begeleiding bij re-integratie. 

Wel verzekerd

 • Arbeidsongeschiktheidsuitkering
 • Ondersteuning bij re-integratie
 • Preventiediensten (zoals een personal coach) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

Niet verzekerd

 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent
 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering tijdens de periode van uw eigen risico
 • Geen dekking als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk zelf heeft veroorzaakt
 • Geen dekking als u een ongeluk krijgt onder invloed van alcohol of drugs

Bereken de premie van uw AOV

Bereken de premie van uw aov verzekering in vier stappen

Wat is verzekerd bij de Ondernemers-AOV?

U weet vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering bij elk percentage arbeidsongeschiktheid. Zo is een horecaondernemer bijvoorbeeld gemiddeld verzekerd voor € 28.891,- per jaar.

Ook helpen wij u om weer te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van de werkplek of een coachingtraject. Waar mogelijk dragen we bij in de kosten. In ieder geval kunnen we u helpen aan goede hulpverleners. 

Ook als u gewoon aan het werk bent, heeft u veel aan de Ondernemers-AOV. Wij helpen u namelijk kosteloos om arbeidsongeschiktheid te voorkomen met twee preventieve diensten van onafhankelijke dienstverleners.

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.
Daarnaast ondersteunen we u met de AOV-waardemeter. Met dit hulpmiddel brengt u jaarlijks, samen met uw verzekeringsadviseur, uw actuele situatie en wensen in kaart. Ook bespreekt u dan of aanpassing van uw verzekering nodig is. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt u in veel gevallen gebruikmaken van het optierecht en uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.
Wat kost het?

Wat kost de Ondernemers-AOV?

Een gemiddelde horecaondernemer betaalt € 2.796,- per jaar. Deze premie is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De premie wordt bepaald op basis van uw functie, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen.

U kunt kiezen voor een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt of voor een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft. Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle kosten verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Indicatie

Wilt u een indicatie? Gebruik de AOV-premietool. De premie die u te zien krijgt, is op basis van doorlopende korting. In plaats daarvan kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kiezen voor aanvangskorting. Zie hierna. Voor een berekening op basis van aanvangskorting kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit, dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting


De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket Online of van het pakket CompleetVerzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Deze korting geldt voor de verzekeringen in het pakket maar niet voor de Ondernemers-AOV zelf. 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Premie voorbeeld 1

Broodjeszaakhouder, 45 jaar

Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 1 maand
Premie: € 203,- per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Premie voorbeeld 2

Restauranthouder, 40 jaar

Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 1 maand
Premie: € 223,- per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur