Arno van Eijmeren van Barrelproof in Rotterdam

Ondernemers-AOV

Waarom de Ondernemers-AOV in de horeca?

U bent als horecaondernemer lekker aan de slag. Vaak werkt u zelf mee in de zaak en bent u het gezicht naar uw gasten toe. Maar er kan altijd iets gebeuren waardoor u voor langere tijd uitvalt. Een ongeluk of lichamelijke of geestelijke klachten kunnen ertoe leiden dat uw inkomen geheel of gedeeltelijk wegvalt.

De Ondernemers-AOV van De Goudse beschermt u tegen dit inkomensverlies. U weet van tevoren wat uw uitkering is bij ieder percentage arbeidsongeschiktheid en krijgt persoonlijke begeleiding bij re-integratie. Onze medische acceptatie vindt in veel gevallen telefonisch plaats. Voor de startersvariant hoeft u zelfs geen uitgebreide medische informatie aan te leveren. Zo regelt u snel en eenvoudig uw AOV.

Ook als u gewoon gezond aan het werk bent, heeft u wat aan uw Ondernemers-AOV. Als u dat wilt, helpt een personal coach u bij vragen als: hoe kan ik mijn tijd beter indelen en hoe ga ik om met veranderingen en tegenslagen? Zonder kosten voor u. Dit draagt bij aan werkplezier en kan helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck
 • particulier-vinkje
  Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • particulier-vinkje
  Altijd duidelijkheid over uw uitkering

Voor wie is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

 • ondernemers
  Alle ondernemers, óók starters
 • alleenstaand
  Ook zzp'ers
 • user
  DGA's

Bereken de premie van uw AOV

Bereken de premie van uw aov verzekering in vier stappen

Wat is verzekerd bij de Ondernemers-AOV?

U weet vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering bij elk percentage arbeidsongeschiktheid. Zo is een horecaondernemer bijvoorbeeld gemiddeld verzekerd voor € 28.891,- per jaar.

Ook helpen wij u om weer te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van de werkplek of een coachingtraject. Waar mogelijk dragen we bij in de kosten. In ieder geval kunnen we u helpen aan goede hulpverleners. 

Ook als u gewoon aan het werk bent, heeft u veel aan de Ondernemers-AOV. Wij helpen u namelijk kosteloos om arbeidsongeschiktheid te voorkomen met twee preventieve diensten van onafhankelijke dienstverleners.

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.
Daarnaast ondersteunen we u met de AOV-waardemeter. Met dit hulpmiddel brengt u jaarlijks, samen met uw verzekeringsadviseur, uw actuele situatie en wensen in kaart. Ook bespreekt u dan of aanpassing van uw verzekering nodig is. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt u in veel gevallen gebruikmaken van het optierecht en uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.
Wat kost het?

Wat kost de Ondernemers-AOV?

Een gemiddelde horecaondernemer betaalt € 2.796,- per jaar. Deze premie is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De premie wordt bepaald op basis van uw functie, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen.

U kunt kiezen voor een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt of voor een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft. Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle kosten verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Indicatie

Wilt u een indicatie? Gebruik de AOV-premietool. De premie die u te zien krijgt, is op basis van doorlopende korting. In plaats daarvan kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kiezen voor aanvangskorting. Zie hierna. Voor een berekening op basis van aanvangskorting kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit, dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting


De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket Online of van het pakket CompleetVerzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Deze korting geldt voor de verzekeringen in het pakket maar niet voor de Ondernemers-AOV zelf. 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Premie voorbeeld 1

Broodjeszaakhouder, 45 jaar

Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 1 maand
Premie: € 203,- per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Premie voorbeeld 2

Restauranthouder, 40 jaar

Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 1 maand
Premie: € 223,- per maand

Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur