Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) voor huisartsen

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor huisartsen bent u verzekerd van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Als arts behandelt u dagelijks zieke mensen, maar u kunt natuurlijk ook zelf (chronisch) ziek worden of een ongeval krijgen. U kunt dan (tijdelijk) uw patiënten niet meer ontvangen terwijl uw vaste kosten gewoon doorlopen. De Ondernemers-AOV van De Goudse beschermt u tegen dit inkomensverlies.

 • Verzekerd bedrag tot maximaal € 200.000 
 • 10 procent korting als u lid bent van VP Huisartsen
 • Personal coaching voor het hele gezin & online gezondheidscheck  

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten voor huisartsen?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige AOV die het best bij u past.

In 't kort

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een huisarts?

Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u tegen dit inkomensverlies. Met onze AOV-verzekering voor huisartsen weet u waar u aan toe bent: als u deze afsluit krijgt u een overzicht van de uitkeringen die u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt. Ook krijgt u persoonlijke begeleiding bij re-integratie. Tip: bekijk ook onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor tandartsen.

Wel verzekerd

 • Arbeidsongeschiktheidsuitkering
 • Ondersteuning bij re-integratie
 • Preventiediensten (zoals een personal coach) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

Niet verzekerd

 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent
 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering tijdens de periode van uw eigen risico
 • Geen dekking als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk zelf heeft veroorzaakt
 • Geen dekking als u een ongeluk krijgt onder invloed van alcohol of drugs
premievoorbeeld

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een huisarts?

De premie van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is onder meer afhankelijk van uw beroep en een aantal keuzes die u maakt. Zo kunt u zelf bepalen welk percentage van uw inkomen u wilt verzekeren en over welke periode u zelf risico wilt dragen. Als huisarts heeft u bovendien recht op tien procent korting op uw premie als u lid bent van VP Huisartsen. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een AOV-verzekering voor een huisarts. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Huisarts, 40 jaar
Verzekerd bedrag: € 40.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie per maand: € 255,-

LET OP: als huisarts heeft u recht op tien procent korting op de premie als  lid bent van VP Huisartsen

Is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar?

Ja, de premie van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering is aftrekbaar van de belasting. U kunt de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering in mindering brengen op uw inkomen bij de opgave van de inkomstenbelasting. Dit scheelt al snel honderden euro’s per jaar.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor huisartsen

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor huisartsen?

Stel, u krijgt een ongeluk of wordt chronisch ziek waardoor u niet meer kan werken. Een AOV dekt in dat geval het verlies aan uw inkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken voor huisartsen?

Wilt u onze arbeidsongeschiktheidsverzekering  vergelijken met een AOV van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke AOV-verzekering het beste past bij uw bedrijf.

Hoe kan ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een huisarts afsluiten?

Als u als huisarts een AOV-verzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw bedrijf. Een onafhankelijk adviseur kan u daarbij helpen.
Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat is verzekerd bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor huisartsen?

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor huisartsen weet u vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering. Of u als huisarts nu volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. 

Extra dienstverlening

Met onze Ondernemers-AOV is niet alleen uw inkomen verzekerd. We helpen u ook om weer aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aanpassing van uw werkplek of een coachingstraject. 

En zelfs als u gewoon aan het werk bent, heeft u profijt van onze Ondernemers-AOV. U kunt kosteloos gebruik maken van de preventieve diensten van twee onafhankelijke dienstverleners om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zoals: 

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.

Wat als uw situatie verandert? 

U kunt als huisarts te maken krijgen met veranderingen in uw praktijk of uw privésituatie. Ook dan wilt u een verzekering die bij u past. Met de AOV-waardemeter brengt u jaarlijks met uw verzekeringsadviseur uw actuele situatie en wensen in kaart. Zo weet u meteen of aanpassingen aan uw verzekering nodig zijn. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt jaarlijks uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.

Een AOV afsluiten of meer weten over de dekking van onze AOV voor huisartsen?

Een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt helpt u graag verder!

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor huisartsen?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangen af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Uw beroep: als huisarts heeft u recht op tien procent korting op de premie als lid bent van VP Huisartsen
 • Uw leeftijd
 • Het bedrag dat u wilt verzekeren
 • De eindleeftijd en de eigen risicotermijn waar u voor kiest.

Daarnaast kunt u kiezen voor een premie die jaarlijks wordt aangepast aan uw leeftijd of een vaste premie. Deze premie wordt vastgesteld op basis van uw leeftijd bij het afsluiten van de verzekering.

Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een AOV-verzekering voor een huisarts. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Premievoorbeeld

Huisarts, 40 jaar
Verzekerd bedrag: € 40.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie per maand: € 255,-

Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle kosten van uw AOV verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Wilt u weten wat u exact betaalt voor uw AOV? Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Bekijk ook het premievoorbeeld op deze pagina.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit? Dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.
In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting

De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket of van het pakket Compleet Verzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Het aantal verzekeringen dat u afsluit in een pakket bepaalt uw pakketkorting. Deze korting geldt voor het totaalpakket en niet specifiek voor de AOV-premie. 

Vraag een offerte aan

Hoe sluit ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor huisartsen af?

Als u een AOV-verzekering voor huisartsen wilt afsluiten, is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw situatie. Zo hangt de hoogte van uw premie onder andere af van het percentage van uw inkomen dat u wilt verzekeren en de eindleeftijd waar u voor kiest

Kortom, de keuze voor de beste en meest passende AOV-verzekering is niet altijd zo gemakkelijk. Een onafhankelijk adviseur kan u daarbij helpen. Direct aan de slag? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator