Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten

Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten biedt u de zekerheid van een inkomen als u door ziekte of een ongeval (gedeeltelijk) niet kunt werken. Op deze pagina vindt u informatie over de dekkingsmogelijkheden, kosten en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Bent u al klant?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten?

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten bent u verzekerd tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Indien u arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval, ontvangt u een maandelijks inkomen. Daarnaast ontvangt u preventieve diensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie.
In het kort

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten?

Wel verzekerd

  • Uitkering in geval arbeidsongeschiktheid
  • Vergoeding re-integratiekosten
  • Extra uitkering in geval van zwangerschap
  • Preventieve dienstverlening (zoals personal coaching) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
  • Persoonlijke gezondheidscheck  

Niet verzekerd

  • Geen dekking als u arbeidsongeschikt raakt door opzet of roekeloosheid.
  • Geen dekking als u arbeidsongeschikt raakt door het gebruik van drugs of (bovenmatig) gebruik van alcohol of bij verkeerd gebruik van geneesmiddelen.
  • Er is geen recht op een uitkering als er sprake is van fraude, misleiding of wanneer de premie niet (tijdig) betaald is.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een advocaat zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals uw leeftijd, het verzekerde bedrag, de eindleeftijd en de eigenrisicotermijn die u kiest. Neem contact op met een adviseur om de door u gewenste dekking te bespreken en daarmee uw persoonlijke premie te berekenen. 

Hieronder vindt u een voorbeeldpremie voor een AOV voor een advocaat. Goed om te weten: uw premie is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit scheelt u al snel honderden euro’s per jaar. 

Premievoorbeeld

Advocaat
Leeftijd
42
Verzekerd bedrag
€ 60.000,-
Eigenrisicotermijn
90 dagen
Eindleeftijd
68 jaar

Premievoorbeeld

Advocaat
Leeftijd
42
Verzekerd bedrag
€ 60.000,-
Eigenrisicotermijn
90 dagen
Eindleeftijd
68 jaar

Premievoorbeeld

Leeftijd
Verzekerd bedrag
Eigenrisicotermijn
Eindleeftijd

Dit is een indicatie, de exacte premie kan afwijken op basis van uw werkzaamheden en verzekeringskeuzes.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wilt u weten wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

De voordelen

Voor wie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is ontworpen voor alle soorten advocaten, zoals de strafrechtadvocaat, civielrechtadvocaat, arbeidsrechtadvocaat en familierechtadvocaat, ondernemingsrechtadvocaat en intellectueel eigendomsrechtadvocaat. De verzekering is ook af te sluiten door ondernemers met verwante beroepen, zoals de jurist, mediator, notaris of juridisch adviseur.  

Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijke beroepen die gebruik kunnen maken van deze verzekering. Valt u als ondernemer in een andere beroepsgroep? Bekijk dan onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers voor meer informatie.

Lees meer over arbeidsongeschiktheid

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Vind een adviseur

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023