Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten

Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten bied je de zekerheid van een inkomen als je door ziekte of een ongeval (gedeeltelijk) niet kunt werken. Op deze pagina vind je informatie over de dekkingsmogelijkheden, kosten en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten?

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten ben je verzekerd tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Als je arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval, ontvang je een maandelijks inkomen. Daarnaast ontvang je preventieve diensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie.
In het kort

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten?

Wel verzekerd

  • Uitkering in geval arbeidsongeschiktheid
  • Vergoeding re-integratiekosten
  • Extra uitkering in geval van zwangerschap
  • Preventieve dienstverlening (zoals personal coaching) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
  • Persoonlijke gezondheidscheck  

Niet verzekerd

  • Geen dekking als je arbeidsongeschikt raakt door opzet of roekeloosheid.
  • Geen dekking als je arbeidsongeschikt raakt door het gebruik van drugs of (bovenmatig) gebruik van alcohol of bij verkeerd gebruik van geneesmiddelen.
  • Er is geen recht op een uitkering als er sprake is van fraude, misleiding of wanneer de premie niet (tijdig) betaald is.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een advocaat zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals je leeftijd, het verzekerde bedrag, de eindleeftijd en de eigenrisicotermijn die je kiest. Neem contact op met een adviseur om de door jou gewenste dekking te bespreken en daarmee je persoonlijke premie te berekenen.

Hieronder vind je een voorbeeldpremie voor een AOV voor een advocaat. Goed om te weten: je premie is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit scheelt je al snel honderden euro’s per jaar.

Premievoorbeeld

Advocaat
Leeftijd
42
Verzekerd bedrag
€ 60.000,-
Eigenrisicotermijn
90 dagen
Eindleeftijd
68 jaar

Premievoorbeeld

Advocaat
Leeftijd
42
Verzekerd bedrag
€ 60.000,-
Eigenrisicotermijn
90 dagen
Eindleeftijd
68 jaar

Premievoorbeeld

Leeftijd
Verzekerd bedrag
Eigenrisicotermijn
Eindleeftijd

Dit is een indicatie, de exacte premie kan afwijken op basis van je werkzaamheden en verzekeringskeuzes.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

De voordelen

Voor wie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is ontworpen voor alle soorten advocaten, zoals de strafrechtadvocaat, civielrechtadvocaat, arbeidsrechtadvocaat en familierechtadvocaat, ondernemingsrechtadvocaat en intellectueel eigendomsrechtadvocaat. De verzekering is ook af te sluiten door ondernemers met verwante beroepen, zoals de jurist, mediator, notaris of juridisch adviseur.

Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijke beroepen die gebruik kunnen maken van deze verzekering. Val je als ondernemer in een andere beroepsgroep? Bekijk dan onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers voor meer informatie.

Lees meer over arbeidsongeschiktheid

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten 

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Vind een adviseur

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024