iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Arbeidsongeschiktheid

Als je arbeidsongeschikt raakt, is de kans groot dat je jouw zaak moet sluiten. Je hebt dan in een klap geen inkomen meer. Bekijk hier je risico’s op arbeidsongeschiktheid en hoe je deze kunt beperken of verzekeren. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse bescherm je je tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Zzp'er? Bekijk dan ook eens arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de video.

 

Belangrijkste risico’s

Langdurige ziekte

Iedereen kan ziek worden. Als je voor langere tijd uit de roulatie bent valt je inkomen (gedeeltelijk) weg. Heb je geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over.

Ongeval

Wat als je een ongeval krijgt waardoor je niet meer in staat bent om te werken? Je inkomen valt dan in een klap weg en soms blijft dan alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat je gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kun je kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat je zelf kunt dragen, hoef je niet te verzekeren.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Voor wie is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

AOV per branche

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met personeel, zzp’ers en DGA’s. Onder andere (en niet uitsluitend) in de volgende branches: 

Bouw

Horeca

Detailhandel

Persoonlijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

Groothandel

Overige branches

AOV per beroepsgroep

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse is er voor ondernemers met diverse beroepen, zoals (en niet uitsluitend) voor: 

Tandartsen

Huisartsen

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten

Boeren en agrariërs

Schilders 

Binnenvaartschippers

ICT-ondernemers

Architecten

Advocaten

Arbeidsongeschiktheid kan ook jou overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook jou overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Toch is de kans maar liefst 50% dat je tussen je 35e en 65e langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt bent. In de zakelijke dienstverlening zijn de grootste gezondheidsrisico’s: lange werktijden, werkstress en geestelijke overbelasting. Hiernaast zie je hoe je het inkomstenverlies kunt opvangen, op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.
Bekijken

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024