iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Arbeidsongeschiktheid

Als u arbeidsongeschikt raakt, is de kans groot dat u uw zaak moet sluiten. U heeft dan in een klap geen inkomen meer. Bekijk hier uw risico’s op arbeidsongeschiktheid en hoe u deze kunt beperken of verzekeren. 

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse beschermt u zich tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Zzp'er?  Bekijk dan ook eens arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Langdurige ziekte

Iedereen kan ziek worden. Als u voor langere tijd uit de roulatie bent valt uw inkomen (gedeeltelijk) weg. Heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over. 

Ongeval

Wat als u een ongeval krijgt waardoor u niet meer in staat bent om te werken? Uw inkomen valt dan in een klap weg en soms blijft dan alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar:
  • 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen;
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)?

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt. Een financieel vangnet komt dan goed van pas.
Themapagina ikzelf

Hoe financier ik mijn AOV?

Hoe financier ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV-indicator-nw

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Toch is de kans maar liefst 50% dat u tussen uw 35e en 65e langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt bent. In de zakelijke dienstverlening zijn de grootste gezondheidsrisico’s: lange werktijden, werkstress en geestelijke overbelasting. Hiernaast ziet u hoe u het inkomstenverlies kunt opvangen, op de korte én lange termijn. 

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken
infographic_arbeidsongeschiktheid

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023