Waarom is aansprakelijkheid een belangrijk thema voor u?

Een fout, een ongeval of een verkeerd advies. De kans hierop is meestal klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Als ondernemer kunt u namelijk een flinke schadeclaim aan uw broek krijgen. De toekomst van uw bedrijf kan hierdoor aan een zijden draadje komen te hangen. Tips over aansprakelijkheid en risico’s.

Bekijk dit thema ook voor

Aansprakelijkstelling

Aansprakelijkstelling

In elk bedrijf gaat weleens iets mis. Als anderen vinden dat zij hierdoor schade ondervinden, kunnen zij overgaan tot een aansprakelijkstelling. Hiermee proberen zij de schade op een andere partij te verhalen.

Bedrijven en particulieren gaan soms snel over tot schadeclaims. Ook claimen zij vaak hoge bedragen. De gevolgen hiervan kunnen dus groot zijn.
Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Besteed niet alleen aandacht aan de kwaliteit van het werk maar ook aan de veiligheid. Neem zo veel mogelijk maatregelen om de kans op schade en ongevallen te voorkomen.

  • Hanteer algemene voorwaarden.
    U kunt aansprakelijkheid hierin niet helemaal uitsluiten, maar wel tot op zekere hoogte beperken. 

  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van het risico van aansprakelijkheid. Een verzekerings-
    adviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Fout

Een constructiefout in een gebouw kan grote gevolgen hebben. Er kan bijvoorbeeld waterschade ontstaan als gevolg van de fout. Als bouwondernemer bent u niet alleen aansprakelijk voor uw eigen fouten, maar in veel gevallen ook van die van uw werknemers. 

Ongeval

Een van uw werknemers raakt met zijn been bekneld onder een betonbalk en loopt ernstig letsel op. Als werkgever kan u daarvoor aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat u onvoldoende uw best heeft gedaan om het ongeval te voorkomen. 

Bespreek met een adviseur

Oplossingen voor aansprakelijkheid

Als u aansprakelijk wordt gesteld, kan u dit veel geld kosten.  Goede bescherming is dus essentieel voor de toekomst van uw bedrijf.
De Goudse biedt u uitstekende oplossingen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer loopt u het risico dat u of uw werknemers schade veroorzaken. Sluit daarom een aansprakelijkheids-verzekering af. Zo voorkomt u veel narigheid.

Beroepsaansprakelijkheids-verzekering

Als ondernemer kunt u aansprakelijk gesteld worden voor beroepsfouten en hoge schadeclaims krijgen. Kies daarom voor een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Bekijk deze verzekering

Verkeersschadeverzekering Medewerkers

Als werkgever kunt u aansprakelijk worden gesteld voor een verkeersongeval tijdens werktijd. Met de Verkeersschadeverzekering beschermt u uw medewerkers.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur