Een van je medewerkers loopt door een ongeluk tijdens het werk ernstige brandwonden op. Als horecaondernemer kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat je onvoldoende je best hebt gedaan om het ongeval te voorkomen.
Als een jas of tas van een van je gasten beschadigd raakt in jouw garderobe, kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Ook als een van je serveerster per ongeluk drank of eten op kleding van een van je gasten morst, kan je gast een schadeclaim bij je indienen.
Welke soorten aansprakelijkheid bestaan er voor mijn bedrijf?
Wanneer ben ik aansprakelijk als zakelijk verhuurder van onroerend goed?
Hoe beperk ik mijn aansprakelijkheidsrisico in de bouw?
Hoe is de aansprakelijkheid geregeld onder een vof?
Wanneer is de werkgever of juist de werknemer aansprakelijk?
Is een aansprakelijkheidsverzekering voor mijn bedrijf verplicht?
Aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp’ers: dit zijn je opties
Is een aansprakelijkheidsverzekering altijd voldoende in de bouw?
Aansprakelijkheidsverzekering per bedrijfsvorm
Welke aansprakelijkheidsverzekering(en) afsluiten voor een vof?
Het belang van het laten uitvoeren van een risicoanalyse door een adviseur
Aansprakelijkheid werkgever, waarom en wanneer?
Wat is het verschil tussen bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid?
Veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Veelgestelde vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering
