Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Aansprakelijkheid

Een beroepsfout of een ongeval in jouw kantoor: als je aansprakelijk wordt gesteld en te maken krijgt met een schadeclaim kunnen de gevolgen groot zijn. Bekijk hier je risico’s op aansprakelijkheid en hoe je die kunt beperken of verzekeren. Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Waarom een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Bekijk de video.

 

Belangrijkste risico’s

Ongeval

Wat als een klant uitglijdt op een pas gedweilde vloer in jouw bedrijf, zijn been breekt en maandenlang uit de roulatie is? Als je klant niet duidelijk was gewaarschuwd, dan ben je al snel aansprakelijk.

Beroepsfout

Een verkeerd advies of foute berekening: door een beroepsfout kan je klant vermogensschade oplopen. Als opdrachtnemer kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Bespreek met een adviseur

Handige tips

  • Besteed aandacht aan veiligheid! Neem maatregelen om de kans op schade en ongevallen te voorkomen.
  • Hanteer algemene voorwaarden: Je kunt aansprakelijkheid niet helemaal uitsluiten, maar wel beperken.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van het risico van aansprakelijkheid. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.
  • Zorg voor een veilige werkplek en probeer ongelukken te voorkomen. Je bent als werkgever verplicht een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) te maken en goed arbobeleid te voeren.

Aansprakelijkstelling

Aansprakelijkstelling

In elk bedrijf gaat weleens iets mis. Als anderen vinden dat zij hierdoor schade ondervinden, kunnen zij overgaan tot een aansprakelijkstelling. Hiermee proberen zij de schade op een andere partij te verhalen.

Bedrijven en particulieren gaan soms snel over tot schadeclaims. Ook claimen zij vaak hoge bedragen. De gevolgen hiervan kunnen dus groot zijn.

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024