Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor een accountant

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht voor een accountant. Met deze aanvullende verzekering op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert u zich tegen schade door beroepsfouten.

 • Speciaal lager tarief voor zelfstandige accountants en gerelateerde beroepen zoals: boekhouders belastingadviseurs, financieel adviseurs en administratie adviseurs
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico) zonder aanvullende premie. Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants of boekhouder afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige BAV die het best bij u past.

in 't kort

Wat verzekert u met onze beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor een accountant?

Het zal u maar gebeuren: u vergeet om op tijd een subsidieaanvraag in te dienen voor uw klant waardoor uw klant een groot belastingvoordeel misloopt. Of: u geeft ten onrechte een goedkeurende verklaring voor een jaarrekening waardoor uw klant een lening krijgt van een bank die hij uiteindelijk niet terug kan betalen. Dit soort beroepsfouten hebben grote financiële gevolgen voor uw klanten. Een klant kan u dan aansprakelijk stellen voor de vermogensschade die hij oploopt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants (en gerelateerde beroepen zoals boekhouders, belastingadviseurs, administratieadviseurs en financieel adviseurs) dekt de schade. 

Beroepsaansprakelijkheid is iets anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Dit valt onder beroepsaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking voor letselschade of schade aan spullen van een ander. 

Wel verzekerd

 • Het risico dat u loopt om aangesproken te worden op een beroepsfout
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico). Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  
 • Kosten van verweer, rechtsbijstand en het voorkomen of verminderen van schade
 • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van uw bedrijf
 • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 250.000,-, € 500.000,- of € 1.000.000,- per aanspraak, met als maximum tweemaal het verzekerd bedrag per jaar

  LET OP: U kunt alleen een BAV-verzekering afsluiten als u tenminste ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluit. Een combinatie met meerdere verzekeringen uit ons schadeverzekeringspakket kan ook.

Niet verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor materiële en letselschade. Dit verzekert u met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade als gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Het honorarium, het salaris, de verschotten en de onkosten die u niet aan uw cliënt in rekening kunt brengen
 • Vermogensdelicten, zoals fraude en diefstal
premievoorbeeld

Wat kost een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor een accountant of boekhouder?

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de omzet van uw bedrijf. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een accountants- of administratiekantoor. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Verzekerd bedrag: € 500.000,- per aanspraak en € 1.000.000,- per jaar
Omzet: € 150.000,- per jaar
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 67,50
Assurantiebelasting: € 14,17
Totaal premie per maand: € 81,68

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf. 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen beroeps­aansprakelijkheids­verzekering accountants

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als gevolg van een beroepsfout. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd fiscaal advies. Of als u verzuimt om fiscale regels aan uw klant toe te lichten waardoor deze onverwacht wordt geconfronteerd met een hoge belastingaanslag. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). 

Precies weten wat een BAV voor uw bedrijf dekt? Vraag het een adviseur

Ja, een BAV-verzekering is wettelijk verplicht voor een accountant. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft uw opdrachtgever de zekerheid dat hij geen grote financiële schade oploopt als u een beroepsfout maakt. 

Twijfelt u of over het afsluiten van een BAV-verzekering? Een onafhankelijk adviseur kan u verder helpen!

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangen onder andere af van de omzet die u maakt en de werkzaamheden die u uitvoert. 

Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een accountantskantoor. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Verzekerd bedrag: € 500.000,- per aanspraak en € 1000.000,- per verzekeringsjaar
Omzet: € 150.000,-
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 67,50 per maand
Assurantiebelasting: € 14,17 per maand
Totaal premie per maand: € 81,68 per maand 

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf.

Wilt u onze BAV voor een accountant vergelijken met een BAV-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke BAV-verzekering het beste past bij uw bedrijf.

Bent u een accountant, boekhouders, belastingadviseur, administratieadviseur of financieel adviseur en wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw bedrijf. Zo hebben wij de dekking aangepast op verschillende beroepsgroepen zoals accountants, advocaten of belastingadviseurs. Een onafhankelijk adviseur kan u alles vertellen over de dekking voor accountants.

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf (pdf)

Aanvullende Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid Accountants (pdf)

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw adviseur u hier graag aan.