Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor advocaten

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedere advocaat. Uw beroepsvereniging stelt de bav verplicht omdat u als jurist het risico loopt dat een beroepsfout grote financiële gevolgen heeft voor uw klant. 

Loopt een van uw klanten door een beroepsfout van u financiële schade op? Bijvoorbeeld als u de verjaringstermijn van een openstaande vordering bij een derde partij per ongeluk laat verlopen? Dan biedt de bav-verzekering uw klant de zekerheid dat hij geen vermogensschade oploopt. 

 • Speciaal lager tarief voor zelfstandige advocaten en juristen zoals juridisch adviseurs en rechtsgeleerden
 • Dekking voor verschillende werkzaamheden die u als advocaat kunt uitvoeren zoals het optreden als curator, mediator of bindend adviseur 
 • Ook beroepsfouten die maximaal drie jaar voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico) zonder aanvullende premie. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een advocaat of jurist afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige bav die het best bij u past

in 't kort

Wat verzekert u met onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor u als advocaat?

Stel, u laat een vordering verjaren, geeft een foute instructie aan een deurwaarder of stelt een internationaal contract verkeerd op: beroepsfouten als deze hebben grote financiële gevolgen voor uw klant. Als uw klant vermogensschade oploopt door een beroepsfout van u kan hij u hiervoor aansprakelijk stellen. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten en juristen dekt de schade. 

Beroepsaansprakelijkheid is iets anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Het gevolg van een beroepsfout zoals een verkeerd advies of verkeerd opstellen van een contract bestaat vaak alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Dit valt onder beroepsaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (avb) biedt dekking voor letselschade of schade aan spullen van een ander. 

 

Wel verzekerd

 • Dekking voor verschillende werkzaamheden die u als advocaat of jurist uit kunt voeren: denk daarbij aan het optreden als curator, bewindvoerder in een (voorlopige) surséance van betaling, mediator of bindend adviseur. 
 • Het risico dat u loopt om aangesproken te worden op een beroepsfout
 • Ook beroepsfouten die maximaal drie jaar voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico)
 • Kosten van verweer, rechtsbijstand en het voorkomen of verminderen van schade
 • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van uw bedrijf
 • Schade van ten minste € 500.000 per aanspraak en tot ten minste twee maal het verzekerde bedrag per jaar

  De Goudse biedt een mooie oplossing voor advocatenkantoren met maximaal € 2.000.0000,- omzet per jaar

Niet verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor materiële en letselschade
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade als gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Het honorarium, het salaris, de verschotten en de onkosten die u niet aan uw cliënt in rekening kunt brengen
 • Vermogensdelicten, zoals fraude en diefstal

Hoe sluit ik als advocaat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) af? 

Als u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) wilt afsluiten, is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw bedrijf. Zo hebben wij de dekking aangepast op verschillende beroepsgroepen zoals accountants, advocaten of belastingadviseurs. Een onafhankelijk adviseur kan u alles vertellen over de dekking voor advocaten. 

Offerte aanvragen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag een offerte aan

Wat kost onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav)?

Wat kost onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) voor advocaten?

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangen onder andere af van het soort bedrijf dat u runt en de omzet die u maakt. 

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een bav bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een bav die past bij uw bedrijf.
premievoorbeeld

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten?

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de omzet van uw bedrijf en de keuzes die u maakt, waaronder het verzekerde bedrag en de hoogte van het eigen risico. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een advocaat. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Verzekerd bedrag: € 500.000 per aanspraak en € 1.000.000 per jaar
Omzet: € 75.000 per jaar
Eigen risico: € 750 per aanspraak
Premie: € 98,75
Assurantiebelasting: 20,74
Totaal premie per maand: € 119,49

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) verplicht voor advocaten?

Ja, volgens de Nederlandse orde van advocaten bent u verplicht om goed verzekerd te zijn tegen het risico van beroepsaansprakelijkheid. Op die manier biedt u uw klant de zekerheid dat hij geen grote financiële schade oploopt als u een beroepsfout maakt.

Zo snel mogelijk afsluiten? Dat kan! Vul het offerteaanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav)?
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het gevolg van een beroepsfout zoals een verkeerd advies of het verkeerd opstellen van een contract. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Meer weten? Een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt helpt u graag verder!
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) vergelijken?
Wilt u onze bav vergelijken met een bav-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke bav-verzekering het beste past bij uw bedrijf.