Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Beroeps­­aansprakelijkheids­­verzekering (BAV) voor zzp’ers

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers biedt een aanvullende verzekering voor zelfstandigen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Voor een aantal beroepen, waaronder advocaten, architecten en accountants, is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Veel bedrijven doen alleen zaken met zzp’ers als zij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben.

 • Speciaal lager tarief voor zelfstandige zonder personeel, zoals ICT'ers, juristen, accountants, architecten, ingenieurs en reclameontwerpers
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico) zonder aanvullende premie. Dit voorrisico bepalen wij op basis van uw werkzaamheden als zelfstandige. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige BAV die het best bij u past. 

Vraag een offerte aan

in 't kort

Wat verzekert u met onze beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor zzp-ers?

Stel, u maakt een fout of geeft verkeerd advies waardoor uw opdrachtgever in de problemen komt. Zo'n beroepsfout kan grote financiële gevolgen hebben voor uw klant. Uw klant kan u dan aansprakelijk stellen voor de vermogensschade die hij oploopt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers dekt de schade.

Beroepsaansprakelijkheid is iets anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Dit valt onder beroepsaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking voor letselschade of schade aan spullen van een ander. 

Wel verzekerd

 • Het risico dat u loopt om aangesproken te worden op een beroepsfout
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico). Dit voorrisico bepalen wij op basis van uw werkzaamheden als zelfstandige.
 • Kosten van verweer, rechtsbijstand en het voorkomen of verminderen van schade
 • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van uw bedrijf
 • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 250.000,-, € 500.000,- of € 1.000.000,- per aanspraak, met als maximum tweemaal het verzekerd bedrag per jaar

  De Goudse biedt een mooie oplossing voor zzp’ers met een maximale omzet van € 250.0000,- omzet per jaar

  LET OP: U kunt alleen een BAV-verzekering afsluiten als u tenminste ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluit. Een combinatie met meerdere verzekeringen uit ons schadeverzekeringspakket kan ook.

Niet verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor materiële en letselschade. Dit verzekert u met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade als gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Het honorarium, het salaris, de verschotten en de onkosten die u niet aan uw cliënt in rekening kunt brengen
 • Vermogensdelicten, zoals fraude en diefstal

Voor wie is de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor zzp’ers?

Onze BAV-verzekering is er onder andere voor zelfstandigen, freelancers, adviseurs, zoals:

 • ICT’ers (bijvoorbeeld software ontwikkelaars, web designers, ICT-adviesbureaus, hardware consultants, software implementeerders)
 • Juristen (bijvoorbeeld advocaten, juridisch adviseurs, mediators en curators)
 • Accountants (bijvoorbeeld boekhouders, belasting adviseurs, financieel adviseurs, administratieconsulent
 • Architecten en ingenieurs (bijvoorbeeld binnenhuis architecten, tuinarchitecten, technisch adviseur, bouwkundig tekenaar)
 • Reclamemakers (bijvoorbeeld reclameontwerpers, reclameadviseurs)
 • En nog veel meer zelfstandige ondernemers (bijvoorbeeld industrieel ontwerpers, vertalers, loopbaan adviseurs, re-integratie adviseurs)

 Benieuwd of we uw specifieke beroep ook verzekeren? Vraag het een adviseur!

premievoorbeeld

Wat kost een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor zelfstandigen (zzp-ers)?

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de omzet van uw bedrijf. Als zzp'er betaalt u over het algemeen een iets lagere premie dan een ondernemer met personeel. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een freelance ICT’er. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Verzekerd bedrag: € 250.000,- per aanspraak en € 500.000,- per verzekeringsjaar
Omzet: € 150.000,-
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 29,17 per maand
Assurantiebelasting: € 6,13 per maand
Totaal premie per maand: € 35,29

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf.

Veelgestelde vragen beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor een zzp’er

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als gevolg van een beroepsfout. Bijvoorbeeld als u als zelfstandige een foute berekening maakt of verkeerd advies geeft. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). 

Precies weten wat een BAV voor uw bedrijf dekt? Vraag het een adviseur!

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor een aantal beroepen waaronder architecten, accountants en advocaten. Ook als u onder een andere beroepsgroep valt, is het verstandig om een BAV-verzekering af te sluiten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft uw opdrachtgever de zekerheid dat hij geen grote financiële schade oploopt als u een beroepsfout maakt.

Twijfelt u of over het afsluiten van een BAV-verzekering? Een onafhankelijk adviseur kan u verder helpen!

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangen onder andere af van de omzet die u maakt en de werkzaamheden die u uitvoert. Als freelancer betaalt u in het algemeen een iets lagere premie dan een ondernemer met personeel.

Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een ICT adviseur. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Verzekerd bedrag: € 250.000,- per aanspraak en € 500.000,- per verzekeringsjaar
Omzet: € 150.000,-
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 29,17 per maand
Assurantiebelasting: € 6,13 per maand
Totaal premie per maand: € 35,29 per maand

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf.

Wilt u onze BAV voor zzp’ers vergelijken met een BAV-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke BAV-verzekering het beste past bij uw bedrijf. 

Bent u een freelancer en wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw bedrijf. Zo hebben wij de dekking aangepast voor verschillende beroepsgroepen zoals: ICT’ers, juristen, architecten, accountants, ingenieurs en reclameontwerpers.

Een onafhankelijk adviseur kan u meer vertellen over de specifieke dekkingen.

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.