Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten

Beroeps­­­aansprakelijkheids­­­verzekering (BAV) voor architecten

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht voor iedere architect. Met deze aanvullende verzekering op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd tegen schade door beroepsfouten.

 • Speciaal lager tarief voor zelfstandige architecten (zoals binnenhuisarchitecten, tuinarchitecten en bouwkundig tekenaars)
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico) zonder aanvullende premie. Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige BAV die het best bij u past. 

Vraag een offerte aan

in 't kort

Wat verzekert u met onze beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor architecten? 

Stel, er ontstaan scheuren in een bouwwerk omdat u een fout maakt in de constructieberekening. Of: u ziet als toezichthoudend architect een fout van de aannemer over het hoofd waardoor de vloer van een nieuw opgeleverd kantoorpand verzakt. Dit soort beroepsfouten hebben grote financiële gevolgen voor uw opdrachtgever. Uw opdrachtgever kan u dan aansprakelijk stellen voor de vermogensschade die hij oploopt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten (zoals binnenhuisarchitecten, tuinarchitecten en bouwkundig tekenaars) dekt de schade.

Beroepsaansprakelijkheid is iets anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Dit valt onder beroepsaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking voor letselschade of schade aan spullen van een ander. 

Wel verzekerd

 • Het risico dat u loopt om aangesproken te worden op een beroepsfout
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico). Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  
 • Kosten van verweer, rechtsbijstand en het voorkomen of verminderen van schade
 • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van uw bedrijf
 • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 250.000,-, € 500.000,- of € 1.000.000,- per aanspraak, met als maximum tweemaal het verzekerd bedrag per jaar

LET OP: U kunt alleen een BAV-verzekering afsluiten als u tenminste ook een AVB-verzekering afsluit. Een combinatie met meerdere verzekeringen uit ons schadeverzekeringspakket kan ook.

Niet verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor materiële en letselschade. Deze schade dekt u met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade als gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Het honorarium, het salaris, de verschotten en de onkosten die u niet aan uw cliënt in rekening kunt brengen
 • Vermogensdelicten, zoals fraude en diefstal
premievoorbeeld

Wat kost een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor architecten?

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de omzet van uw bedrijf. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een architectenbureau. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Verzekerd bedrag: € 250.000,- per aanspraak en € 500.000,- per jaar
Omzet: € 75.000,- per jaar
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 90,-
Assurantiebelasting: € 18,90 per maand
Totaal premie per maand: € 108,90

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf.

Veelgestelde vragen beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor architecten

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het gevolg van een beroepsfout zoals een verkeerde berekening. Ook is het mogelijk dat u als toezichthoudend architect een fout van een aannemer over het hoofd ziet. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). 

Precies weten wat een BAV voor uw bedrijf dekt? Vraag het een adviseur!

Ja, een BAV-verzekering is wettelijk verplicht voor iedere architect. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt u uw opdrachtgever de zekerheid dat hij geen grote financiële schade oploopt als u een beroepsfout maakt.

Twijfelt u of over het afsluiten van een BAV-verzekering? Een onafhankelijk adviseur kan u verder helpen!

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangen onder andere af van de omzet die u maakt en de werkzaamheden die u uitvoert.
Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een architectenbureau. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Verzekerd bedrag: € 250.000,- per aanspraak en € 500.000,- per jaar
Omzet: € 75.000,- per jaar
Eigen risico: € 750,- per aanspraak
Premie: € 90,-
Assurantiebelasting: € 18,90 per maand
Totaal premie per maand: € 108,90,-

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf.

Wilt u onze BAV vergelijken met een BAV-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke BAV-verzekering het beste past bij uw bedrijf.

Bent u een architect (bijvoorbeeld binnenhuisarchitect, tuinarchitect of bouwkundig tekenaar) en wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw architectenbureau. Zo verschilt de dekking bijvoorbeeld voor binnenhuisarchitecten en tuinarchitecten. Een onafhankelijk adviseur kan u meer vertellen over de specifieke dekkingen.

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid Technische beroepen

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw adviseur u hier graag aan.