Tomas Hesseling van ShopWorks in Utrecht
Tomas Hesseling van ShopWorks in Utrecht

Beroeps­­aansprakelijk­heids­­verzekering (BAV) voor een ICT bedrijf 

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT bedrijven (denk aan: softwareontwikkelaars, webdesigners en ICT-adviesbureaus) beschermt u uw ICT bedrijf tegen grote financiële klappen. Want, als ondernemer in de ICT loopt u het risico dat u aansprakelijk wordt gesteld voor een beroepsfout met grote financiële gevolgen voor uw klant. 

Loopt een van uw klanten financiële schade op door een beroepsfout? Denk aan een fout in uw software waardoor de servers van uw klant tijdelijk platliggen. Dan biedt de BAV-verzekering uw klant de zekerheid dat hij geen vermogensschade oploopt. Veel grote bedrijven doen daarom geen zaken als u geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. 

 • Speciaal lager tarief voor zzp’ers in de ICT zoals softwareontwikkelaars en webdevelopers
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico). Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT bedrijven afsluiten?

Dat kan! Vraag een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Deze helpt u bij het afsluiten van een voordelige BAV die het best bij u past.

LET OP: U kunt alleen een BAV-verzekering afsluiten als u tenminste ook een AVB-verzekering afsluit. Een combinatie met meerdere verzekeringen uit ons schadeverzekeringspakket kan ook. 

in 't kort

Wat verzekert u met onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor een ICT bedrijf?

Stel, u downloadt per ongeluk geïnfecteerde bestanden, maakt een onvolledige back-up bij de overgang naar een nieuwe versie van Windows of overschrijdt uw opleveringsdatum. Dit soort beroepsfouten hebben grote financiële gevolgen voor uw klant. Uw klant kan u dan aansprakelijk stellen voor de vermogensschade die hij oploopt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT bedrijven dekt de schade. 

Beroepsaansprakelijkheid is iets anders dan bedrijfsaansprakelijkheid. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). Dit valt onder beroepsaansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking voor letselschade of schade aan spullen van een ander. 

 

Wel verzekerd

 • Het risico dat u loopt om aangesproken te worden op een beroepsfout
 • Ook beroepsfouten die voor de ingangsdatum zijn veroorzaakt en pas worden ontdekt na de ingangsdatum zijn verzekerd (voorrisico). Afhankelijk van uw beroep bieden wij een inloopdekking van een aantal- tot een onbeperkt aantal jaar.  
 • Kosten van verweer, rechtsbijstand en het voorkomen of verminderen van schade
 • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van uw bedrijf
 • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 250.000,-, € 500.000,- of € 1.000.000,- per aanspraak, met als maximum tweemaal het verzekerd bedrag per jaar

  De Goudse biedt een mooie oplossing voor ICT bedrijven met maximaal € 2.000.0000, - omzet per jaar.

Niet verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor materiële en letselschade
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade als gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Het honorarium, het salaris, de verschotten en de onkosten die u niet aan uw cliënt in rekening kunt brengen
 • Vermogensdelicten, zoals fraude en diefstal

Voor wie is de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor ICT bedrijven?

Onze BAV-verzekering voor een ICT bedrijf biedt dekking voor (zzp’ers en ondernemers met personeel): 

 • Softwareontwikkelaars/ developers
 • webdesigners/UX-designers
 • ICT-adviesbureaus
 • Hardware consultants
 • Software implementeerders
 • Adviesbureaus op het gebied van informatietechnologie

Benieuwd naar de dekking van een BAV voor uw specifieke beroep? Een onafhankelijk adviseur helpt u graag verder!

Veelgestelde vragen

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de omzet van uw bedrijf. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een BAV-verzekering voor een ICT-adviesbureau. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Premievoorbeeld
Verzekerd bedrag: € 250.000 per aanspraak en € 500.000 per jaar
Omzet: € 75.000 per jaar
Eigen risico: € 750 per aanspraak
Premie: € 37,50
Assurantiebelasting: 7,88
Totaal premie per maand: € 45,38

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een BAV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een BAV die past bij uw bedrijf. 

Vraag een offerte aan

Bent u een ondernemer in de ICT en wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw ICT bedrijf. Zo hebben wij de dekking aangepast op verschillende beroepsgroepen waaronder softwareontwikkelaars, webdevelopers, ICT-adviesbureaus, hardware consultants en adviesbureaus op het gebied van informatietechnologie. 

Een onafhankelijk adviseur kan u meer vertellen over de specifieke dekkingen. 

Zo snel mogelijk afsluiten? Vul het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nee, een BAV-verzekering is niet verplicht voor ondernemers in de ICT. Wel doen veel grote bedrijven alleen zaken met ICT bedrijven als zij een BAV-verzekering hebben. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt u uw klant de zekerheid dat hij geen grote financiële schade oploopt als u een beroepsfout maakt. 

Twijfelt u of over het afsluiten van een BAV-verzekering? Een onafhankelijk adviseur kan u verder helpen!

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een ICT bedrijf dekt het gevolg van een beroepsfout zoals een fout in de software die u levert, het per ongeluk verwijderen of beschadigen van belangrijke bestanden en het overschrijden van een opleveringsdatum. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is). 

Precies weten wat een bav voor uw ICT bedrijf dekt?

Vraag het een adviseur!

Wilt u onze BAV voor ICT bedrijven vergelijken met een BAV-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke BAV-verzekering het beste past bij uw bedrijf.