IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Zieke werknemer

Krijg je te maken met verzuim van een zieke medewerker? Dat is in de eerste plaats vervelend voor je medewerker. Maar ook jij kunt te maken krijgen met uitdagingen. Zo kost een zieke medewerker geld, en ben je verantwoordelijk voor het regelen van goede verzuimbegeleiding en re-integratie. Bekijk hier onze verzekeringen voor ziek personeel en lees je in over de risico’s.

Zoek je de beste verzekering voor jouw situatie? Een adviseur helpt je hier graag bij.

Waarom een verzuimverzekering? Bekijk de video.

 

Belangrijkste risico’s

Werkgevers risico’s bij zieke werknemers

 • Als een personeelslid ziek uitvalt, dan betaal je zijn loon maximaal twee jaar door.
 • Gaat de werknemer ziek uit dienst, dan betaal je via je Ziektewetpremie mee aan zijn Ziektewetuitkering, tenzij je dit risico zelf draagt.
 • Is een (ex-)werknemer na 2 jaar nog niet hersteld en krijgt hij van het UWV een WGA-uitkering toegekend? Dan betaal je via je WGA-premie nog mee aan deze arbeidsongeschiktheidsuitkering, tenzij je dit risico zelf draagt.
 • Als ondernemer loop je het risico om tot 12 jaar lang te betalen voor een zieke werknemer. Ook als hij uit dienst is. De kosten kunnen oplopen tot wel € 200.000,-.

Handige tips

 • Stimuleer lichaamsbeweging op de werkvloer: motiveer mensen om de trap te nemen, een wandeling te maken tijdens de lunch of gebruik te maken van bedrijfsfitness.
 • Creëer een veilige en gezonde werkomgeving. Je werknemers zullen hierdoor minder snel uitvallen door hun werk. Lees meer tips voor het terugdringen van ziekteverzuim.
 • Breng de kosten van verzuim in kaart. Gebruik hiervoor onze rekenhulp.
 • Laat je goed adviseren over het afdekken van het risico op ziekteverzuim. Een verzekeringsadviseur helpt je hier graag bij.
Bespreek met een adviseur

Gratis e-book voor ondernemers: 

 • 7 manieren om jouw personeel fit en gezond te houden
 • Praktische tips & uitleg over wet- en regelgeving
 • Bonus: een checklist om direct stappen te zetten

Download gratis e-book

Dit E-book opent direct in een PDF. Je hoeft geen gegevens achter te laten.

Preventie

Je kunt verschillende maatregelen nemen om te voorkomen dat jouw personeel uitvalt. Zorg bijvoorbeeld voor een goed ziekteverzuimbeleid, let op signalen van ziekteverzuim en maak het onderwerp bespreekbaar. Een VerzuimCoach – onderdeel van de Verzuimverzekering – helpt je hier graag bij.

Ook belangrijk zijn de wettelijk verplichte RI&E en het hebben van preventiemedewerker(s) en bedrijfshulpverlener(s). Bekijk daarom de Training Preventiemedewerker en de Training Bedrijfshulpverlener.

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024