Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda
Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda

Verzuimkosten berekenen? Dit zijn de kosten van zieke medewerkers!

Algemeen • ZiekteverzuimEerste versie: 9 maart 2022
De kosten als gevolg van zieke werknemers kunnen hoog oplopen. Hoger dan veel ondernemers zich bewust zijn. Een gemiddelde ziekmelding kost de werkgever zo’n 260 euro per dag, maar die kosten verschillen aanzienlijk per bedrijf en situatie. De vraag is dan natuurlijk: wat kost het in het geval van uw bedrijf? De verzuimspecialisten van De Goudse ontwikkelden twee handige online calculators waarmee u als werkgever snel en eenvoudig de cijfers op een rij krijgt, op maat voor uw organisatie.

Wat kunt u berekenen met deze verzuimtools?


Met beide tools krijgt u in enkele minuten inzicht in uw totale verzuimkosten! Met de ene calculator berekent u de totale verzuimkosten voor uw bedrijf en kunt u uw resultaat direct vergelijken met andere ondernemers in uw branche. Met de andere calculator berekent u de verzuimkosten per medewerker en kunt u eenvoudig vergelijkingen maken. Bijvoorbeeld door de verzuimkosten van verschillende (zieke) medewerkers naast elkaar te zetten. Of door te bekijken wat het effect is als een medewerker korter of juist langer ziek is. Met de inzichten die beide calculators u bieden, kunt u het verzuim in uw bedrijf doelgericht aanpakken. 

Wat doet de kosten van verzuim zo hoog oplopen?


Bij verzuim heeft u niet alleen met loondoorbetaling te maken, maar ook met indirecte kosten zoals productieverlies, kosten voor vervangend personeel en de tijd en de middelen die u zelf kwijt bent aan het verzuimmanagement. Kleine factoren kunnen daarbij een groot verschil maken. Afhankelijk van uw sector, de omvang van uw bedrijf en de hoeveelheid verzuim bedragen de kosten al gauw duizenden of zelf tienduizenden euro’s meer dan u denkt.

Waarom uw verzuimkosten berekenen?


De online verzuimcalculators geven u beter inzicht in de verzuimkosten én de mogelijkheden om die kosten te reduceren. Door te spelen met de getallen ziet u wat meer of minder verzuim financieel voor uw bedrijf betekent en kunt u vervolgens doelgericht aan de slag met het terugdringen van het aantal ziekmeldingen en de duur ervan. Want dat is wel degelijk mogelijk, zoals u bijvoorbeeld hier kunt lezen. Een onafhankelijk adviseur biedt u graag hulp bij het voorkomen en beperken van het verzuim in uw organisatie.

Voorkom hoge verzuimkosten


Hoe goed u het (langdurig) verzuim in uw bedrijf ook weet terug te dringen, het zal niet snel lukken om het helemaal te voorkomen. Een verzuimverzekering biedt daarom de mogelijkheid om de loondoorbetaling van zieke werknemers te verzekeren. En een verzuimverzekering met arbodienstverlening biedt u bovendien effectieve hulp bij het aanpakken van het verzuim en het re-integreren van zieke medewerkers. Of zo’n verzekering voor uw bedrijf een optie is? Ook bij die afweging helpt een onafhankelijk adviseur u graag verder. Wilt u meteen meer weten? Vraag dan een offerte aan.

Persoonlijk advies voor uw situatie

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022