Training Preventiemedewerker door ArboNed

Wat is Training Preventiemedewerker door ArboNed?

Wat is Training Preventiemedewerker door ArboNed?

Volgens de Arbowet moet elk bedrijf minstens één preventiemedewerker in dienst hebben. Die zet zich, naast zijn normale functie, in om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. Voor organisaties tot 25 medewerkers mag ook de eigenaar/directeur deze functie uitoefenen. Naast zijn adviserende taak, werkt de preventiemedewerker mee aan het uitvoeren van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en de verbetermaatregelen die daaruit voortkomen. Doordat uw medewerker de praktische training vanaf de eigen werkvloer volgt, is hij binnen een korte tijd opgeleid en kan hij meteen aan de slag!

ArboNed biedt een eendaagse basistraining, een vervolgtraining en ondersteuning van preventie-experts. In de basistraining komt het volgende aan bod:

  • Arbo-wettelijk kader (Arbowet, arbocatalogus, e.a.).
  • Arbozorgstructuur (RI&E/Plan van aanpak, arbocatalogus).
  • Rollen, taken en bevoegdheden preventiemedewerker.
  • Welke risico’s zijn er in uw organisatie?
  • Preventieve maatregelen die u kunt inzetten.
  • Preventie realiseren in de praktijk.

De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook wordt direct de vertaalslag gemaakt naar uw praktijk. Aan het einde van de dag stelt de deelnemer een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen.

De vervolgtraining gaat uit van de kennis die is opgedaan in de basistraining. De vervolgtraining is er voor een kantooromgeving en een productieomgeving. De volgende thema’s komen aan bod:

Kantoor Productie
Actuele ontwikkelingen Arbowet Actuele ontwikkelingen Arbowet
Arbeidsomstandigheden kantooromgeving  Arbeidsomstandigheden productieomgeving
Werkplekinrichting  Machineveiligheid
Binnenklimaat Gevaarlijke stoffen
Beeldschermwerk Schadelijk geluid
Psychosociale arbeidsbelasting Fysieke belasting
Praktijksituaties Psychosociale arbeidsbelasting
  Praktijksituaties

Uw preventiemedewerker kan met elk arbovraagstuk terecht bij een veiligheideskundige, arbeidshygiënist of ergonoom van ArboNed. Samen staan zij acht uur per jaar tot de beschikking. Uw preventiemedewerker bepaalt zelf of hij deze acht uur in één keer opneemt of in twee keer. Deze deskundigen bieden ondersteuning, begeleiding en inspiratie aan uw preventiemedewerker. Zo bent u verzekerd van deskundige hulp. De preventiemedewerker kan dankzij deze praktische coaching de preventie binnen uw organisatie blijvend naar een hoger plan tillen.

Voordelen

  • Na de training kunt u het Plan van aanpak (uit de RI&E) zelf actueel houden, volgens de wettelijke eis. De preventiemedewerker ontvangt een certificaat en is in staat de taken die horen bij deze rol uit te voeren.
Vraag een offerte aan
Arboned-training

Prijs

Basistraining (1-daags), inclusief materialen

Normale prijs

€ 610,-

De Goudse prijs

€ 549,- per persoon

Vervolgtraining (1-daags), inclusief materialen

Normale prijs

€ 610,-

De Goudse prijs

€ 549,- per persoon

Preventie-expert

Normale prijs

€ 1.175,-

Goudse prijs

Geen kortingsprijs

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Melden zich twee medewerkers aan voor de training, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer.

Deze tarieven gelden als u de Verzuimverzekering met arbodienstverlening van De Goudse afneemt en de arbodienstverlening bij ArboNed is ondergebracht.
Vraag een offerte aan

In samenwerking met

logo-arboned