Training Preventiemedewerker door ArboNed

Wat is Training Preventiemedewerker door ArboNed?

Wat is Training Preventiemedewerker door ArboNed?

Volgens de Arbowet moet elk bedrijf minstens één preventiemedewerker in dienst hebben. Die zet zich, naast zijn normale functie, in om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. Voor organisaties tot 25 medewerkers mag ook de eigenaar/ directeur deze functie uitoefenen. Naast zijn adviserende taak, werkt de preventie-medewerker mee aan het uitvoeren van de Risico-Inventarisatie en ‑Evaluatie (RI&E) en de verbetermaatregelen die daaruit voortkomen. Doordat uw medewerker de praktische training vanaf de eigen werkvloer volgt, is hij binnen een korte tijd opgeleid en kan hij meteen aan de slag!

ArboNed biedt een praktische training in één dag voor (aankomende) preventiemedewerkers. In de training komt het volgende aan bod:
  • Arbo-wettelijk kader (Arbowet, arbocatalogus, e.a.).
  • Arbozorgstructuur (RI&E/Plan van aanpak, arbocatalogus).
  • Rollen, taken en bevoegdheden preventiemedewerker.
  • Welke risico’s zijn er in uw organisatie?
  • Preventieve maatregelen die u kunt inzetten.
  • Preventie realiseren in de praktijk.

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden en u krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in je eigen situatie.

De trainer komt uit de arbo-praktijk en heeft ervaring bij vele organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

Voordelen

  • Na de training kunt u het Plan van aanpak (uit de RI&E) zelf actueel houden, volgens de wettelijke eis. De preventiemedewerker ontvangt een certificaat en is in staat de taken die horen bij deze rol uit te voeren.
  • Na de training bent u op de hoogte van wet- en regelgeving en kent u de rol en positie van de belangrijke partijen op het gebied van een preventief arbobeleid.

Vraag een offerte aan
Arboned-training

Prijs

Basistraining (1-daags), inclusief materialen

Normale prijs

€ 665,-

De Goudse prijs

€ 598,50 per persoon
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Melden zich twee medewerkers aan voor de training, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer.

Deze tarieven gelden als u de Verzuimverzekering met arbodienstverlening van De Goudse afneemt en de arbodienstverlening bij ArboNed is ondergebracht.
Vraag een offerte aan

In samenwerking met

logo-arboned