Training Preventiemedewerker door Perspectief

Wat is Training Preventiemedewerker door Perspectief?

Wat is Training Preventiemedewerker door Perspectief?

Volgens de Arbowet moet elk bedrijf minstens één preventiemedewerker in dienst hebben. Die zet zich, naast zijn normale functie, in om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. Voor organisaties tot 25 medewerkers mag ook de eigenaar/directeur deze functie uitoefenen. Naast zijn adviserende taak, werkt de preventiemedewerker mee aan het uitvoeren van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en de verbetermaatregelen die daaruit voortkomen. Doordat uw medewerker de praktische training vanaf de eigen werkvloer volgt, is hij binnen een korte tijd opgeleid en kan hij meteen aan de slag!

De werkvloer is de beste plek om een preventiemedewerker op te leiden. Daarom traint Perspectief ‘on the job’. Dit houdt in dat een veiligheidskundige van Perspectief bij u langskomt. De nadruk van deze training ligt dus op de praktijk:
  • Samen kijken naar de RI&E en het bijbehorende Plan van aanpak.
  • Een ronde maken door de organisatie.
  • De deelnemer leert door een veiligheidsbril naar de organisatie te kijken (hoe herken ik risico’s, hoe prioriteer ik die en hoe houd ik dat makkelijk bij in het Plan van aanpak?).
  • De deelnemer leert hoe te communiceren met de externe deskundigen en zijn rol te pakken om gevraagd en ongevraagd intern advies uit te brengen.
Bovendien blijft de veiligheidskundige beschikbaar als ‘back-up’ voor vragen en advies. Dat is wel zo handig als u het Plan van aanpak zelf actueel wilt houden, wat tegenwoordig een wettelijke eis is.

Voordelen

Na de training kunt u het Plan van aanpak (uit de RI&E) zelf actueel houden, volgens de wettelijke eis. De preventiemedewerker ontvangt een certificaat en is in staat de taken die horen bij deze rol uit te voeren.

Ik heb interesse in dit product

Prijs

Training preventiemedewerker ‘on the job’

1 persoon

Normale prijs

€ 525,- per persoon

De Goudse prijs

€ 472,50 per persoon

2 personen

Normale prijs

€ 725,- per twee personen

De Goudse prijs

€ 652,50 per twee personen
In combinatie met RI&E Normale prijs  De Goudse prijs
Training preventiemedewerker 1 persoon € 199,-  € 149,-
Training preventiemedewerker 2 personen € 299,- € 225,-

Prijzen zijn exclusief btw en reiskosten en inclusief het leerboek Preventiemedewerker. Het lagere tarief geldt als u de Verzuimverzekering met arbodienstverlening van De Goudse afneemt en de arbodienstverlening bij Perspectief is ondergebracht. De training wordt op uw locatie gegeven en duurt één dagdeel (vier uur).

Vraag een offerte aan

In samenwerking met

logo-perspectief