Risicobewust ondernemen

Ondernemen is prachtig, maar brengt ook risico’s met zich mee. Als u pech heeft, kan één gebeurtenis zelfs het einde van uw bedrijf betekenen. Denk bijvoorbeeld aan brand of een aansprakelijkheidsclaim. En wie had de coronacrisis zien aankomen? Wat doet u als zoiets u overkomt? Heeft u een plan b?

Ondernemen is vooruitzien. Daarom is het belangrijk dat u zich bewust bent van uw risico’s. Wilt u hulp bij het in kaart brengen hiervan? Kies dan voor professioneel risicomanagement. Zo kunt u bepalen welke risico’s u zelf kunt nemen, welke u kunt voorkomen of beperken en voor welke het verstandig is een verzekering af te sluiten. Een Erkend MKB-adviseur kan hierbij helpen.

Bekijk dit thema ook voor

Hoe werkt risicomanagement?

Goed inzicht in uw bedrijfs- en ondernemersrisico’s is essentieel voor de toekomst van uw bedrijf. Houd grip op uw risico’s in 3 stappen.  
Stap 1: Risicoanalyse

Uw adviseur brengt uw risico’s in kaart

Uw adviseur oriënteert zich op uw onderneming en branche en verzamelt informatie die van belang kan zijn. Hij bezoekt uw bedrijf voor een risico-inventarisatie en stelt u vragen over uw bedrijfspand, bedrijfsmiddelen, personeel en activiteiten. En om een goed beeld te krijgen van uw bedrijf vraagt hij ook naar uw bedrijfsdoelstellingen, managementorganisatie en financiën.
Stap 2: Advies op maat

Bespreek de risico’s met uw adviseur

U ontvangt een rapportage van de risicoanalyse en een advies op maat, met praktische tips en aanbevelingen. Samen met uw adviseur bespreekt u hoe u met de risico’s om wilt gaan. Sommige risico’s kunt u nemen, anderen kunt u beperken met preventiemaatregelen. En soms is een verzekering onmisbaar.
Stap 3: Maatregelen kiezen

Bepaal hoe u met uw risico’s omgaat

Aan de hand van de risicoanalyse en het advies bepaalt u zelf welke maatregelen u neemt. Risicomanagement is meestal niet eenmalig. Uw situatie kan veranderen. Uw adviseur houdt geregeld contact met u om ervoor te zorgen dat uw risico-inventarisatie actueel blijft en u passende maatregelen treft. Zo blijft u grip houden op uw bedrijfsrisico’s. 

Maak een afspraak met een adviseur

Waarom mijn risico's in kaart laten brengen door een adviseur?

Waarom mijn risico's in kaart laten brengen door een adviseur?

Bij De Goudse geloven we meer dan ooit in de kracht van de onafhankelijke adviseur. Een die uw situatie in kaart brengt en werkt op basis van risicomanagement. Hiervoor hebben wij het kwaliteitsstempel Erkend MKB-adviseur ontwikkeld. 
 

Zo’n adviseur helpt u met veel meer dan alleen verzekeringen. U krijgt bijvoorbeeld ook een beeld van de risico’s op het gebied van bedrijfsactiviteiten, bedrijfsmiddelen, veiligheid, mobiliteit, personeel, milieu en vergunningen.

 

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

 

Maak een afspraak met een adviseur

Bekijken

Voordelen van een Erkend MKB-adviseur

  • search
    Actueel inzicht in bedrijfsrisico's
  • wettelijk
    Brede branchekennis
  • persoonlijke dienstverlening
    Helpt u met de beste oplossing

Hoe gaat u om met uw risico's?

Verzekeren is niet de enige oplossing om met uw risico’s om te gaan. U kunt schade ook voorkomen of beperken met preventiemaatregelen. Dit zijn onze oplossingen.

Het Preventieabonnement

Schade beperken of voorkomen met preventiemaatregelen, zoals een alarmsysteem, een veilige elektrische installatie of beveiligingscamera's? Met een Preventieabonnement voldoet u eenvoudig aan de eisen van Arbowet, overheid en verzekeraar.

De Preventiezaak

In de Preventiezaak vindt u producten en diensten om risico’s te minimaliseren. Bent u ondernemer en bij ons verzekerd? Dan profiteert u van aantrekkelijke aanbiedingen bij gespecialiseerde bedrijven.
 

Uw risico's bespreken?

Neem contact op met een adviseur. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil mijn risico's in kaart brengen

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023