Arno van Eijmeren van Barrelproof in Rotterdam

Risicomanagement

Waarom risicomanagement?

U heeft als ondernemer met allerlei prachtige uitdagingen te maken. Maar ook met bedrijfsrisico’s die uw doelstellingen in de weg kunnen staan, of zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Denk aan brand, inbraak, of een klant die u aansprakelijk stelt. Maar ook aan het loon dat u moet doorbetalen aan een zieke werknemer of een werknemer die arbeidsongeschikt raakt.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uw bedrijfsrisico’s professioneel in kaart gebracht
 • particulier-vinkje
  Advies dat verder gaat dan verzekeringsoplossingen
 • particulier-vinkje
  Geheel onafhankelijk advies

Wat kan een Erkend MKB-adviseur voor u betekenen?

Wat kan een Erkend MKB-adviseur voor u betekenen?

Voor de toekomst van uw bedrijf is goed inzicht in uw bedrijfs- en ondernemersrisico’s essentieel. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, cybercrime en personeel. Bekijk hoe u in drie stappen grip krijgt op uw risico’s en welke toegevoegde waarde een Erkend MKB-adviseur biedt.

 

Bekijk de infographic op een groter formaat:

Download de infographic
infographic_mkb_adviseur

Meer over het Preventieabonnement

Verzekeren is niet de enige oplossing om met uw risico’s om te gaan. U kunt schade ook voorkomen of beperken met preventiemaatregelen. Denk aan een alarmsysteem, een veilige elektrische installatie of beveiligingscamera's. Deze maatregelen kunnen ook een voorwaarde zijn om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. En u zorgt voor een veilig gevoel voor uzelf, uw medewerkers en uw klanten.

De voordelen:

 • U voldoet eenvoudig aan eisen van Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Een veilige omgeving voor uw klanten, uw medewerkers en uzelf.
 • Gespreide kosten: u betaalt een vast, gereduceerd bedrag per maand, kwartaal of jaar.
 • U hoeft zelf geen grote investeringen te doen.
 • Alle preventiemiddelen en -diensten worden geleverd door gecertificeerde bedrijven die voldoen aan de eisen van hun branche.
 • U hoeft zelf niets te regelen. Een Veilig Gevoel neemt u alle zorg uit handen.

Risicomanagement bestaat uit vijf stappen:

 1. Uw adviseur bereidt zich voor op een gesprek met u. Hij oriënteert zich op uw onderneming en branche en verzamelt alvast zo veel mogelijk informatie die van belang kan zijn.
 2. De adviseur bezoekt uw bedrijf voor een risico-inventarisatie.  Hij stelt u veel vragen, o.a. over uw bedrijfspand, bedrijfsmiddelen, personeel en activiteiten.  Hij zal een zo goed mogelijk beeld van uw bedrijf willen krijgen en daarom ook vragen naar bijvoorbeeld bedrijfsdoelstellingen, management-organisatie en financiën.
 3. Daarna maakt hij een rapport. Daarin leest u welke risico’s er specifiek voor u gelden en welke tips en adviezen uw adviseur geeft om de belangrijkste risico’s te voorkomen en/of te beperken.
 4. Samen met uw adviseur bespreekt u hoe u met  de risico’s om kunt wilt gaan. Sommige kunt u bijvoorbeeld best nemen. Andere kunt u beperken met preventiemaatregelen en soms ook is een verzekering onmisbaar. Uw adviseur geeft u advies over de mogelijke maatregelen en kan dit in veel gevallen voor u regelen.
 5. Daarna is er onderhoud, bijvoorbeeld jaarlijks. Want uw situatie kan veranderen. En dat geldt ook voor de wereld om u heen. Uw adviseur houdt geregeld contact met u om ervoor te zorgen dat uw risico-inventarisatie actueel blijft en u passende maatregelen treft. Zo houdt u grip op uw bedrijfsrisico’s.

Toch niet de juiste adviseur voor uw bedrijf?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur