Patrick Hakze van Hakze Verzekeringen in Gorredijk
Patrick Hakze van Hakze Verzekeringen in Gorredijk

"Risicomanagement is meer dan alleen een rapport"

Patrick Hakze over risicomanagement

De Goudse gelooft in de kracht van de onafhankelijk adviseur. Die kan samen met u bepalen wat in uw situatie het beste is. Patrick Hakze van Hakze Verzekeringen vertelt waarom hij risicomanagement toepast. 

Wat houdt risicomanagement in? 

“Iedere onderneming heeft veel risico’s en die kun je verzekeren of niet verzekeren. Risicomanagement zorgt voor een overzicht in deze risico's en een plan van aanpak. Een onderneming runnen vergt veel tijd en energie, hierdoor heeft een ondernemer vaak te weinig aandacht voor risico's, verzekeringen en belangrijke aspecten zoals het voldoen aan de wet- en regelgeving. Ik probeer hen altijd te wijzen op aspecten die belangrijk zijn, zodat de ondernemer grip houdt op zijn onderneming en risico's."

Waarom is risicomanagement belangrijk voor een ondernemer? 

“Ondernemers zijn vaak druk met hun onderneming: ze willen hun klanten tevreden houden en hebben financiële doelstellingen. Dat vraagt 99 procent van hun tijd. Een ondernemer weet niet altijd wat er op hem afkomt. Een adviseur brengt de volledige situatie in kaart. Ik probeer aandachtspunten aan te kaarten en uit te leggen wat handig is om daarmee te doen.”

Hoe werkt risicomanagement? 

“Voordat ik een ondernemer bezoek, noteer ik alle dingen die voor hem belangrijk kunnen zijn. Als je je preventie niet op orde hebt, of clausules niet naleeft, dan heb je niets aan je verzekering. Dat probeer ik hen altijd voor te houden. Regelmatig mail en bel ik ondernemers om na te lopen of alle uitgangspunten kloppen. Risicomanagement is meer dan alleen een rapport, ik ben een soort politieagent die je voortdurend wakker schudt.”

Is risicomanagement eenmalig? 

“Bij grotere bedrijven neem ik de risico’s 2 keer per jaar op, bij kleine bedrijven 1 keer per jaar. Hoe meer je van een branche weet, hoe beter. Ik probeer zo relevant mogelijk te zijn voor ondernemers, want ze krijgen alleen een goede indruk van hun situatie wanneer zij alles op een rijtje hebben.”

Uw risico's bespreken?

Neem contact op met een adviseur. Hij brengt de risico's in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil mijn risico's in kaart brengen

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024