Martijn Palsma van Palsma Verzekeringen in Dokkum
Martijn Palsma van Palsma Verzekeringen in Dokkum

"Een ondernemer heeft geen tijd om zich bezig te houden met risico’s"

Martijn Palsma over risicomanagement

De Goudse gelooft in de kracht van de onafhankelijk adviseur. Die kan samen met u bepalen wat in uw situatie het beste is. Martijn Palsma van Palsma Verzekeringen vertelt waarom hij risicomanagement toepast. 

Wat houdt risicomanagement in? 

“Risicomanagement is een hulpmiddel dat ik gebruik om inzicht te krijgen in het bedrijf van de ondernemer. Samen met de ondernemer loop ik door zijn zaak. Zo kom je veel dingen tegen die voor hem van belang zijn en voor mij ook om goed advies te geven. Ik kijk naar veilige werkplekken, de meterkast, brandblussers en alarminstallaties.”

Waarom is risicomanagement belangrijk voor een ondernemer?

“Een ondernemer heeft geen tijd om zich bezig te houden met risico’s en verzekeren. Dat is een noodzakelijk kwaad. Een ondernemer wil geld verdienen. Door samen de risico’s in zijn bedrijf te doorlopen, kan ik hem adviseren welke risico’s hij wil verzekeren en welke hij niet zo spannend vind en zelf kan dragen. Ook breng ik hem op de hoogte van de laatste regels vanuit de Arbowet en de verzekering.”

Hoe werkt risicomanagement?

“Samen met de ondernemer vul ik een vragenlijst in om een goed beeld te krijgen van zijn situatie. Uit die vragenlijst komt een rapport. Dat rapport bespreek ik samen met de ondernemer en we ondernemen gelijk actie. Anders komt het rapport in een la te liggen. We maken bijvoorbeeld gelijk een afspraak om de brandblussers te laten controleren.”

Is risicomanagement eenmalig?

“Nee, het is een continu proces. In het begin maak je een basisrapport en iedere keer als ik bij de ondernemer langsga, bekijk ik of de situatie is gewijzigd, zodat de ondernemer altijd de beste dekking heeft.”

Uw risico's bespreken?

Neem contact op met een adviseur. Hij brengt de risico's in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil mijn risico's in kaart brengen

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024