Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam
Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam

Verzekeringen voor de bouw

Geen bouwbedrijf is hetzelfde. Een aannemersbedrijf loopt tegen andere risico’s aan dan een schilders- of installatiebedrijf. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw bedrijf. Dat kan! Met CompleetVerzekerd Bouw kiest u zelf – samen met uw adviseur - de verzekeringen en diensten die passen bij uw situatie.

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Bouw? 

CompleetVerzekerd Bouw stelt u zelf samen met uw adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bouwbedrijf, uw personeel en uzelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

 

Voordelen voor uw bouwbedrijfAansprakelijkheidsverzekering
 • Uitgebreide dekking voor opzicht
  Schade aan eigendommen van opdrachtgevers die u behandelt of waaraan u werkzaamheden verricht is op de Aansprakelijkheidsverzekering
  standaard verzekerd tot € 50.000,-.
 • Ongevallen tijdens personeelsactiviteit en zakenreis meeverzekerd
  Wordt u aansprakelijk gesteld voor een ongeval van een van uw medewerkers tijdens een personeelsactiviteit of zakenreis? Dan wordt zowel de materiele schade als de letselschade vergoed.
 • Voorrisico is verzekerd 
  Wordt u aansprakelijk gesteld voor schade die voor de ingangsdatum is veroorzaakt (maximaal 3 jaar terug)? En werd de schade pas na de ingangsdatum van uw verzekering ontdekt? Dan bent u ook verzekerd voor deze schade. 

CAR- en Montageverzekering
 • Schade aan bouwprojecten
  Alle materiële schade aan bouwwerken is verzekerd op de CAR- en Montageverzekering. Dit geldt voor zowel bouw- en installatiewerkzaamheden. Schade aan gemonteerde zaken is ook verzekerd.
 • Schade op de bouwplaats snel en ter plekke afgewikkeld 
  We schakelen bij grotere schades op de bouwplaats snel een onafhankelijke deskundige in. Deze kan ter plekke het uit te keren schadebedrag vaststellen. Als u het eens bent met het schadebedrag, krijgt u dit binnen een paar dagen uitbetaald. Valt het werkelijke schadebedrag uiteindelijk hoger uit? Dan krijgt u het verschil alsnog van ons uitbetaald.
 • Hulpmateriaal optioneel meeverzekerd 
  U kunt hulpmateriaal aanvullend verzekeren. Als u hulpmateriaal verzekert, is ook gehuurd ongemotoriseerd materiaal zoals steigers of gereedschap meeverzekerd.

Werkmaterieelverzekering
 • Dagvergoeding voor het huren van materieel na schade 
  Heeft u na schade tijdelijk geen werkmaterieel? Op de Werkmaterieelverzekering krijgt u maximaal 7 dagen een uitkering van € 100,- per dag om materieel te huren.
 • Aanschafwaarderegeling nieuw werkmaterieel bij Volledig Casco 
  Raakt uw werkmateriaal binnen 1 jaar na aanschaf total loss of wordt deze gestolen? Dan krijgt u de aanschafwaarde vergoed als u kiest voor Volledig Casco.
 • Verhuurd materiaal standaard meeverzekerd 
  Verhuurt u werkmaterieel dat bestuurd wordt door één van uw eigen medewerkers? Dan is dit materieel standaard meeverzekerd. 

Vervoerverzekering Eigen Goederen
 • Goederen en gereedschappen in bedrijfswagen 
  Met onze Vervoerverzekering Eigen Goederen verzekert u de goederen en gereedschappen in uw bedrijfswagen 24/7 tegen schade en diefstal. Uw gereedschappen en bouwmaterialen zijn verzekerd tijdens het vervoer, tijdens het laden en lossen én wanneer zij achterblijven in uw vervoersmiddel. Dag en nacht.
 • Goederen in aanhangwagen meeverzekerd 
  Goederen in de afgesloten ruimte van uw aanhangwagen met harde opbouw zijn standaard meeverzekerd.  

Rechtsbijstandverzekering
 • Gratis juridisch advies 
  Onder de Rechtsbijstandverzekering kunt u kosteloos schriftelijk advies inwinnen over leveringsvoorwaarden, vergunningen en (personeels)contracten.
 • Speciaal tarief voor zzp’ers
  Bent u als zzp’er werkzaam? Dan profiteert u van een aantrekkelijk tarief.
 • Incassobijstand (optioneel) 
  Wilt u zich geen zorgen hoeven maken over klanten die niet (op tijd) betalen? Breid uw rechtsbijstandverzekering dan uit met ‘incassobijstand’.

 

Voordelen voor uw personeel en uzelf


Verzuimverzekering met arbodienstverlening

 • Verzuimverzekering met aansluiting op bouw-cao 
  Volgens de cao Bouw & Infra moet u uw werknemers het eerste jaar van ziekte 100% doorbetalen en in het tweede jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan. 
 • Verzuimbegeleiding door arbodienst ArboNed of Perspectief 
  U krijgt u professionele verzuimbegeleiding door onze partners ArboNed of Perspectief.
 • Ondersteuning bij preventie en re-integratie 
  U heeft recht op budgetten voor preventie van ziekteverzuim (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie van ziek personeel (€ 4.000,- per zieke werknemer).
 • Speciale voordelen voor leden van Bouwend Nederland 
  Bent u lid van Bouwend Nederland? Dan geniet u speciale voordelen op onze Verzuimverzekering. Denk aan speciale tarieven, begeleiding door Arboduo (de arbospecialist in de bouw), toegang tot het Bouwend Nederland Verzuimloket én extra ondersteuning om uw personeel inzetbaar te houden. Lees hier meer over de voordelen voor leden van Bouwend Nederland

Ongevallenverzekering Collectief

 • Al uw medewerkers zijn verzekerd 
  Op de Ongevallenverzekering Collectief zijn al uw medewerkers meeverzekerd, of het nu medewerkers op kantoor, op de bouwplaats of stagiair(e)s betreft.
 • Omscholing en werkplekaanpassing 
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker, ontstaan door een ongeval onder werktijd? Als werkgever ontvangt u een vergoeding en budgetten om uw werknemer (waar mogelijk) weer aan het werk te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.
 • Speciale voordelen voor leden van Bouwend Nederland 
  Denk aan een Ongevallenverzekering met 24-uursdekking voor alle medewerkers (incl. stagiaires). Lees hier meer over de voordelen voor leden van Bouwend Nederland

Collectieve WIA-verzekering

 • Oplossingen voor ieder arbeidsongeschiktheidspercentage 
  U bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid u uw personeel bij arbeidsongeschiktheid biedt op de Collectieve WIA-verzekering.
 • WGA-gatverzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland 
  Voor leden van Bouwend Nederland is er de WGA-gatverzekering Plus op maat. Hier geldt een speciale dekking, die aansluit op de dekking van het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw). 
 • Persoonlijke WIA-coach 
  Uw werknemer ontvangt actieve re-integratieondersteuning van onze WIA-coach wanneer sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid.

Nabestaandenverzekering Collectief

 • U bepaalt hoe de regeling eruitziet 
  Als werkgever kiest u op de Nabestaandenverzekering Collectief voor een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de bouwondernemer
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck 
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maakt u op onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.
 • Starters: extra eenvoudige aanvraag 
  Voor een aantal beroepen hoeft u als starter geen gezondheidsverklaring in te vullen. 

Welke verzekeringen heeft u nodig in uw situatie?

Met CompleetVerzekerd Bouw kiest u zelf – samen met uw adviseur – de verzekeringen die bij uw bedrijf passen. Zo bent u goed voorbereid op de belangrijkste risico’s voor uw situatie. U profiteert van specifieke voordelen voor uw bouwbedrijf. En pakketkorting kan oplopen tot wel 10%. Bent u lid van Bouwend Nederland? Dan profiteert u van extra voordelen.
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

Preventie voor bouwbedrijven

Preventie in de bouw is uitermate belangrijk. Opgeslagen bouwmaterialen, gebruik van brandbare materialen of brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen eenvoudig leiden tot een brand. Goede schuimblussers en een training Bedrijfshulpverlener zijn hierbij onmisbaar. Veel branden ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Een SCIOS Scope 10-keuring helpt deze brand te voorkomen. Net als een SCIOS Scope 12-keuring van uw zonnepanelen. Met de laadruimtebeveiliging Carbolt 103 zorgt u ervoor dat uw bestelbusjes niet worden opengebroken. Zo weet u zeker dat u de volgende morgen aan het werk kunt en uw gereedschappen en materialen niet worden gestolen. Dit en meer vindt u in onze Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Goede preventiemaatregelen zijn vaak kostbaar en bovendien heeft u geen tijd om dit zelf te regelen. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023