Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam
Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam

Verzekeringen voor de bouw

Geen bouwbedrijf is hetzelfde. Een aannemersbedrijf loopt tegen andere risico’s aan dan een schilders- of installatiebedrijf. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd voor de bouw kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche.
  • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
  • Pakketkorting tot wel 10%
  • Specifieke voordelen voor leden van Bouwend Nederland

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Bouw? 

CompleetVerzekerd Bouw is een pakket dat u zelf samenstelt, samen met uw adviseur. U kunt kiezen uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bouwbedrijf, uzelf en uw personeel. De combinatiekorting kan oplopen tot wel 10%.

Wilt u weten welk pakket het beste bij uw bedrijf past? Vraag het een adviseur.

Voordelen voor uw bouwbedrijf en uzelf


Uitgebreide dekking voor opzicht
Schade aan eigendommen van opdrachtgevers die u behandelt of waaraan u werkzaamheden verricht is standaard verzekerd tot € 50.000,- op de Aansprakelijkheidsverzekering. Ook brandgevaarlijke werkzaamheden kunt u meeverzekeren.

Schade aan bouwprojecten
Met de CAR- en Montageverzekering is alle materiële schade aan bouwwerken verzekerd. Dit geldt voor zowel bouw- en installatiewerkzaamheden. Schade aan gemonteerde zaken is ook verzekerd op de CAR- en Montageverzekering.

Hulpmateriaal
U kunt hulpmateriaal verzekeren op de CAR- en Montageverzekering. Als u hulpmateriaal verzekerd is zelfs gehuurd ongemotoriseerd materiaal zoals steigers of gereedschap meeverzekerd.

Schade ter plekke afgewikkeld
We schakelen bij grotere schades op de bouwplaats snel een onafhankelijke deskundige in. Deze kan ter plekke het uit te keren schadebedrag vaststellen. Als u het eens bent met het schadebedrag, krijgt u dit binnen een paar dagen uitbetaald. Valt het werkelijke schadebedrag uiteindelijk hoger uit? Dan krijgt u het verschil alsnog van ons uitbetaald.

Werkmaterieel verzekerd
Werkmaterieel kunt u verzekeren met de Werkmaterieelverzekering. Bij werkmaterieel kunt u denken aan: aggregaten, shovels en graafmachines. Schade aan uw eigen materieel is ook verzekerd. Schade door eigen gebrek kunt u meeverzekeren. De dekking geldt tot 5 jaar en er is geen eigen risico!
Verhuurt u werkmaterieel dat bestuurd wordt door één van uw eigen medewerkers? Dan is dit materieel standaard meeverzekerd.

Spullen in uw bestelbus verzekerd
Uw gereedschap en bouwmaterialen zijn met de Vervoerverzekering Eigen Goederen niet alleen tijdens het vervoer verzekerd, maar ook dag en nacht als zij achterblijven in uw bestelbus.

Gratis juridisch advies
Twijfelt u over een bouwovereenkomst en wilt u die laten toetsen? Dat kan kosteloos met de Rechtsbijstandverzekering.

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid
Kiest u voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan krijgt u starterskorting op onze Ondernemers-AOV.
Vind een adviseur

Voordelen voor bouwondernemers met personeel


Verzuimverzekering met aansluiting op bouw-cao

Volgens de bouw-cao moet u uw werknemers het eerste jaar van ziekte 100% doorbetalen en in het tweede jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan.

Verzuimbegeleiding door arbodienst ArboNed of Perspectief
Met de Verzuimverzekering met arbodienstverlening krijgt u professionele verzuimbegeleiding door onze partners ArboNed of Perspectief.

Ondersteuning van verzuimcoach
Bij de Verzuimverzekering krijgt u ondersteuning van een verzuimcoach: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie binnen uw bedrijf.

Ondersteuning bij preventie en re-integratie
Bij de Verzuimverzekering heeft u recht op budgetten voor preventie van ziekteverzuim (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie van ziek personeel (€ 4.000,- per zieke werknemer).

Dekking bij ongevallen
De Ongevallenverzekering Collectief biedt financiële dekking bij ongevallen en budgetten om een werknemer, waar mogelijk, weer aan de slag te krijgen na een ongeval.

Financiële zekerheid voor nabestaanden
Met de Nabestaandenverzekering Collectief regelt u voor uw werknemers een uitstekende Anw-oplossing. U kunt daar als ondernemer zelf ook gebruik van maken.

Preventie voor bouwbedrijven

Preventie in de bouw

Preventie in de bouw is uitermate belangrijk. Opgeslagen bouwmaterialen, gebruik van brandbare materialen of brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen eenvoudig leiden tot een brand. Goede schuimblussers en een training Bedrijfshulpverlener zijn hierbij onmisbaar. Met de laadruimtebeveiliging Carbolt 103 zorgt u ervoor dat uw bestelbusjes niet worden opengebroken. Zo weet u zeker dat u de volgende morgen aan het werk kunt en uw gereedschappen en materialen niet worden gestolen. Dit en meer vindt u in onze Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Goede preventiemaatregelen zijn vaak kostbaar en bovendien heeft u geen tijd om dit zelf te regelen. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Inspectie elektrische installatie, Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022