Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam
Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam

Verzekeringen voor de bouw

Geen bouwbedrijf is hetzelfde. Een aannemersbedrijf loopt tegen andere risico’s aan dan een schilders- of installatiebedrijf. Je wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij jouw bedrijf. Dat kan! Met CompleetVerzekerd Bouw kies je zelf – samen met je adviseur – de verzekeringen en diensten die passen bij je situatie.

Wat verzeker je met CompleetVerzekerd Bouw?

CompleetVerzekerd Bouw stel je zelf samen met je adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw bouwbedrijf, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor jouw bouwbedrijf

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Uitgebreide dekking voor opzicht
  Schade aan eigendommen van opdrachtgevers die je behandelt of waaraan je werkzaamheden verricht is op de Aansprakelijkheidsverzekering
  standaard verzekerd tot € 50.000,-.
 • Ongevallen tijdens personeelsactiviteit en zakenreis meeverzekerd
  Word je aansprakelijk gesteld voor een ongeval van een van je medewerkers tijdens een personeelsactiviteit of zakenreis? Dan wordt zowel de materiele schade als de letselschade vergoed.
 • Voorrisico is verzekerd
  Word je aansprakelijk gesteld voor schade die voor de ingangsdatum is veroorzaakt (maximaal 3 jaar terug)? En werd de schade pas na de ingangsdatum van je verzekering ontdekt? Dan ben je ook verzekerd voor deze schade.

CAR- en Montageverzekering

 • Schade aan bouwprojecten
  Alle materiële schade aan bouwwerken is verzekerd op de CAR- en Montageverzekering. Dit geldt voor zowel bouw- en installatiewerkzaamheden. Schade aan gemonteerde zaken is ook verzekerd.
 • Schade op de bouwplaats snel en ter plekke afgewikkeld
  We schakelen bij grotere schades op de bouwplaats snel een onafhankelijke deskundige in. Deze kan ter plekke het uit te keren schadebedrag vaststellen. Als je het eens bent met het schadebedrag, krijg je dit binnen een paar dagen uitbetaald. Valt het werkelijke schadebedrag uiteindelijk hoger uit? Dan krijg je het verschil alsnog van ons uitbetaald.
 • Hulpmateriaal optioneel meeverzekerd
  Je kunt hulpmateriaal aanvullend verzekeren. Als je hulpmateriaal verzekert, is ook gehuurd ongemotoriseerd materiaal zoals steigers of gereedschap meeverzekerd.

Werkmaterieelverzekering

 • Dagvergoeding voor het huren van materieel na schade
  Heb je na schade tijdelijk geen werkmaterieel? Op de Werkmaterieelverzekering krijg je maximaal 7 dagen een uitkering van € 100,- per dag om materieel te huren.
 • Aanschafwaarderegeling nieuw werkmaterieel bij Volledig Casco
  Raakt je werkmateriaal binnen 1 jaar na aanschaf total loss of wordt deze gestolen? Dan krijg je de aanschafwaarde vergoed als je kiest voor Volledig Casco.
 • Verhuurd materiaal standaard meeverzekerd
  Verhuur je werkmaterieel dat bestuurd wordt door één van je eigen medewerkers? Dan is dit materieel standaard meeverzekerd.

Vervoerverzekering Eigen Goederen

 • Goederen en gereedschappen in bedrijfswagen
  Met onze Vervoerverzekering Eigen Goederen verzeker je de goederen en gereedschappen in je bedrijfswagen 24/7 tegen schade en diefstal. Je  gereedschappen en bouwmaterialen zijn verzekerd tijdens het vervoer, tijdens het laden en lossen én wanneer zij achterblijven in jouw vervoersmiddel. Dag en nacht.
 • Goederen in aanhangwagen meeverzekerd
  Goederen in de afgesloten ruimte van je aanhangwagen met harde opbouw zijn standaard meeverzekerd.

Rechtsbijstandverzekering

 • Gratis juridisch advies 
  Onder de Rechtsbijstandverzekering kun je kosteloos schriftelijk advies inwinnen over leveringsvoorwaarden, vergunningen en (personeels)contracten.
 • Speciaal tarief voor zzp’ers
  Ben je als zzp’er werkzaam? Dan profiteer je van een aantrekkelijk tarief.
 • Incassobijstand (optioneel)
  Wil je je geen zorgen hoeven maken over klanten die niet (op tijd) betalen? Breid je rechtsbijstandverzekering dan uit met ‘incassobijstand’.

Voordelen voor je personeel en jezelf

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

 • Verzuimverzekering met aansluiting op bouw-cao
  Volgens de cao Bouw & Infra moet je je werknemers het eerste jaar van ziekte 100% doorbetalen en in het tweede jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan.
 • Verzuimbegeleiding door arbodienst ArboNed of Perspectief
  Je krijgt je professionele verzuimbegeleiding door onze partners ArboNed of Perspectief.
 • Ondersteuning bij preventie en re-integratie
  Je hebt recht op budgetten voor preventie van ziekteverzuim (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie van ziek personeel (€ 4.000,- per zieke werknemer).
 • Speciale voordelen voor leden van Bouwend Nederland
  Ben je lid van Bouwend Nederland? Dan geniet je speciale voordelen op onze Verzuimverzekering. Denk aan speciale tarieven, begeleiding door Arboduo (de arbospecialist in de bouw), toegang tot het Bouwend Nederland Verzuimloket én extra ondersteuning om je personeel inzetbaar te houden. Lees hier meer over de voordelen voor leden van Bouwend Nederland.

Ongevallenverzekering Collectief

 • Al je medewerkers zijn verzekerd
  Op de Ongevallenverzekering Collectief zijn al je medewerkers meeverzekerd, of het nu medewerkers op kantoor, op de bouwplaats of stagiair(e)s betreft.
 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker, ontstaan door een ongeval onder werktijd? Als werkgever ontvang je een vergoeding en budgetten om je werknemer (waar mogelijk) weer aan het werk te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.
 • Speciale voordelen voor leden van Bouwend Nederland
  Denk aan een Ongevallenverzekering met 24-uursdekking voor alle medewerkers (incl. stagiaires). Lees hier meer over de voordelen voor leden van Bouwend Nederland.

Collectieve WIA-verzekering

 • Oplossingen voor ieder arbeidsongeschiktheidspercentage
  Je bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid je je personeel bij arbeidsongeschiktheid biedt op de Collectieve WIA-verzekering.
 • WGA-gatverzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland
  Voor leden van Bouwend Nederland is er de WGA-gatverzekering Plus op maat. Hier geldt een speciale dekking, die aansluit op de dekking van het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw).
 • Persoonlijke WIA-coach
  Je werknemer ontvangt actieve re-integratieondersteuning van onze WIA-coach wanneer sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid.

Nabestaandenverzekering Collectief

 • Je bepaalt hoe de regeling eruitziet
  Als werkgever kies je op de Nabestaandenverzekering Collectief voor een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de bouwondernemer

 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maak je op onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.
 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoef je als starter geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Welke verzekeringen heb je nodig in jouw situatie?

Met CompleetVerzekerd Bouw kies je zelf – samen met je adviseur – de verzekeringen die bij jouw bedrijf passen. Zo ben je goed voorbereid op de belangrijkste risico’s voor je situatie. Je profiteert van specifieke voordelen voor jouw bouwbedrijf. En pakketkorting kan oplopen tot wel 10%. Ben je lid van Bouwend Nederland? Dan profiteer je van extra voordelen.
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

Preventie voor bouwbedrijven

Preventie in de bouw is uitermate belangrijk. Opgeslagen bouwmaterialen, gebruik van brandbare materialen of brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen eenvoudig leiden tot een brand. Goede schuimblussers en een training Bedrijfshulpverlener zijn hierbij onmisbaar. Veel branden ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Een SCIOS Scope 10-keuring helpt deze brand te voorkomen. Net als een SCIOS Scope 12-keuring van je zonnepanelen. Met de laadruimtebeveiliging Carbolt 103 zorg je ervoor dat jouw bestelbusjes niet worden opengebroken. Zo weet je zeker dat je de volgende morgen aan het werk kunt en je gereedschappen en materialen niet worden gestolen. Dit en meer vind je in onze Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Goede preventiemaatregelen zijn vaak kostbaar en bovendien heb je geen tijd om dit zelf te regelen. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024