Bob Koning en Rodny Heemskerk van Two-0 in Amsterdam
Bob Koning en Rodny Heemskerk van Two-0 in Amsterdam

Verzekeringen voor de bouw

Geen bouwbedrijf is hetzelfde. Een aannemersbedrijf loopt tegen andere risico’s aan dan een schilders- of installatiebedrijf. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd voor de bouw kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche.
 • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
 • Specifieke voordelen voor uw bouwbedrijf
 • Pakketkorting tot wel 10%

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.
In het kort

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Bouw? 

CompleetVerzekerd Bouw is geen standaard pakket, maar een pakket dat u zelf samenstelt. U kunt kiezen uit 17 verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche, waaronder aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Uw adviseur vertelt u er graag meer over. 

Voordelen voor de bouw

Uitgebreide dekking voor opzicht

 • Schade aan zaken van opdrachtgevers die u behandelt of waaraan u werkzaamheden verricht is standaard verzekerd tot € 50.000,- op de Aansprakelijkheidsverzekering.

CAR -en Montage

 • Bij bouwprojecten kan altijd schade ontstaan. Met de CAR- en Montageverzekering is alle materiële schade aan bouwwerken verzekerd. Of het nu om bouw- of installatiewerkzaamheden gaat.
 • Als u installatiewerk doet, is schade door verlies of beschadiging van zaken die u heeft gemonteerd ook meeverzekerd. Ook als u deze zaken zelf heeft geleverd!
 • Als u uw hulpmateriaal verzekert, is zelfs gehuurd ongemotoriseerd hulpmateriaal meeverzekerd. Bijvoorbeeld steigers of gereedschappen.

Schade ter plekke afgewikkeld

 • We schakelen bij grotere schades op de bouwplaats snel een onafhankelijke deskundige in, die ter plekke het uit te keren schadebedrag kan vaststellen.
 • Als u het eens bent met het schadebedrag, krijgt u dit binnen een paar dagen uitbetaald. Valt het werkelijke schadebedrag uiteindelijk hoger uit? Dan krijgt u het verschil alsnog van ons uitbetaald.

Werkmaterieel

 • Voor het werkmaterieel, zoals aggregaten, shovels en graafmachines, is er de Werkmaterieelverzekering. Met veel uitgebreide dekkingen, zoals Schade aan eigen zaken.
 • Schade door eigen gebrek kan worden meeverzekerd. De dekking geldt tot 5 jaar en er is geen eigen risico!
 • Verhuurt u werkmaterieel, dat bestuurd wordt door één van uw eigen medewerkers? Dan is dit materieel standaard meeverzekerd.

Spullen in uw bestel- of vrachtauto 24/7 verzekerd

Uw gereedschap en bouwmaterialen zijn met de Vervoerverzekering Eigen Goederen niet alleen tijdens het vervoer verzekerd, maar ook dag en nacht als zij achterblijven in uw voertuigen. U bent dus 24/7 verzekerd tegen diefstal!

Gratis juridisch advies

 • Twijfelt u over een overeenkomst en wilt u die laten toetsen? Dat kan kosteloos met de Rechtsbijstandverzekering.
 • U kunt ook gratis telefonisch advies krijgen, bijvoorbeeld over vergunningen of contracten.

Brandgevaarlijke werkzaamheden

Voert u wel eens brandgevaarlijke werkzaamheden uit op locatie? Deze kunt u meeverzekeren op de Aansprakelijkheidsverzekering.  

Preventie in de bouw

Preventie in de bouw is uitermate belangrijk. Opgeslagen bouwmaterialen, gebruik van brandbare materialen of brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen eenvoudig leiden tot een brand. Goede schuimblussers en een training Bedrijfshulpverlener zijn hierbij onmisbaar. Met de laadruimtebeveiliging Carbolt 103 zorgt u ervoor dat uw bestelbusjes niet worden opengebroken. Zo weet u zeker dat u de volgende morgen aan het werk kunt en uw gereedschappen en materialen niet worden gestolen. Dit en meer vindt u in onze Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Goede preventiemaatregelen zijn vaak kostbaar en bovendien heeft u geen tijd om dit zelf te regelen. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Inspectie elektrische installatie, Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Voor wie is CompleetVerzekerd Bouw?

Het verzekeringspakket kun je afsluiten als je een kleine of middelgrote bouwonderneming hebt, zoals aannemers, betonvlechters, (elektrotechnische) installatiebedrijven, glaszetters, installatiebedrijven (keuken, sanitair, cv, airconditioning), klusbedrijven, loodgieters, metselbedrijven, schilders, stratenmakers, stukadoors, tegelzetters, timmerbedrijven en vloerenlegbedrijven. 

Grote bedrijven in de utiliteitsbouw en bedrijven met grote grond-,weg- en waterbouwprojecten verzekeren we niet.

Kan ik de verzekeringen ook los afsluiten?

Ja, dat kan. Sommige verzekeringen en dekkingen zijn bedoeld als aanvulling op een standaard verzekering. Vraag aan uw adviseur welke verzekeringen u los kunt afsluiten. 

Maak een afspraak met een adviseur

Wat kost CompleetVerzekerd Bouw?

De premie is afhankelijk van de verzekeringen en dekkingen die u kiest. De premie voor een verzekering is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verzekerd bedrag, uw jaaromzet en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuzes en hij kan voor u een offerte op maat maken.

Maak een afspraak met een adviseur

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur