Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

CAR- en Montageverzekering

Met onze doorlopende CAR- en Montageverzekering voor de bouw is vrijwel alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat verzekerd.

Wat is een CAR- en Montageverzekering?

Een hevige storm of vandalisme: er zijn talloze manieren waarop uw bouwproject kan worden beschadigd. Een CAR- en Montageverzekering verzekert vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats. Daarnaast zijn alle partijen meeverzekerd die betrokken zijn bij de bouw waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors. Wel zo handig, want vaak is het niet helemaal duidelijk wie verantwoordelijk is voor de schade.
In het kort

Wat verzekert u met onze CAR- en Montageverzekering?

Wel verzekerd

 • Beschadiging aan het werk door brand, storm, diefstal of vandalisme
 • Diefstal van bouwmaterialen
 • Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever die ontstaat tijdens het werk is standaard verzekerd tot € 500.000,-
 • U bent verzekerd gedurende de bouw-/montagetermijn tot het moment van oplevering
 • Afhankelijk van het verzekerd bedrag van het werk kunt u kiezen voor een bouw-/montagetermijn van 12, 18 of 24 maanden
 • Als u een onderhoudstermijn heeft afgesproken in het bestek of bouwovereenkomst, dan is schade na oplevering maximaal 12 maanden verzekerd
 • U kunt maximaal 3 lopende werken meeverzekeren (inloopdekking)
 • Een CAR- en Montageverzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven
 • Het eigen risico is minimaal € 500,- per gebeurtenis, afhankelijk van het gekozen verzekerd bedrag van het werk

Niet verzekerd

 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door asbest
 • Andere schade dan reparatie- of vervangingskosten, zoals bedrijfsschade

CAR verzekering: keuze uit drie extra dekkingen

Naast de dekking voor het Werk en Bestaande eigendommen van de opdrachtgever heeft u de keuze uit drie aanvullende dekkingen. Wat houden deze dekkingen in?

Hulpmaterieel

U verzekert noodzakelijke hulpmaterialen tegen schade of diefstal. Denk aan gereedschappen, machines, werktuigen, keten en loodsen. Ook het hulpmaterieel van uw onderaannemers is verzekerd.

Transport

U verzekert beschadiging of diefstal van bouw- en hulpmaterialen die bestemd zijn voor de bouw.

Eigendommen van directie en personeel

Met deze dekking verzekert u de privé-eigendommen van de bouwdirectie en het personeel tegen beschadiging of diefstal. Het gaat om spullen die tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op het bouwterrein aanwezig zijn en voor het werk worden ingezet.

Wat kost een CAR- en Montageverzekering?

De kosten van een CAR-verzekering zijn afhankelijk van de totale jaaromzet van de verzekerde werken, het gekozen verzekerd bedrag van het werk en de bouw-/montagetermijn en gekozen extra dekkingen.

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet verzekerde werken
Het werk
Bouw-/montagetermijn
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´

De CAR-verzekering maakt onderdeel uit van ons MKB-pakket CompleetVerzekerd Bouw. Afhankelijk van uw keuzes profiteert u van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw verzekeringsadviseur kan u hier meer over vertellen.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wilt u weten wat een CAR- en Montageverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Voor wie is de CAR- en Montageverzekering?

Onze CAR- en Montageverzekering is voor (hoofd)aannemers en onderaannemers. Alle partijen die betrokken zijn bij de bouw zijn meeverzekerd waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors.

CAR verzekering aannemer

Als (hoofd) aannemer bent u eindverantwoordelijk voor het bouwproject en kunt u eigenlijk niet zonder een CAR-verzekering. Want: wat als uw onderaannemer geen goed werk oplevert of tijdens de bouw schade veroorzaakt aan eigendommen van uw opdrachtgever? Een CAR-verzekering dekt deze schade, ongeacht of de onderaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor de schade of niet.

CAR verzekering onderaannemer

Bent u onderaannemer? Ook dan is het verstandig om een CAR-verzekering af te sluiten voor uw aandeel in het werk. Als er schade ontstaat op de bouwplaats kan er namelijk discussie ontstaan over de vraag op wiens CAR-polis de schade mag worden geclaimd. Ook kan uw opdrachtgever (de hoofdaannemer) een hoog eigen risico op zijn eigen CAR-verzekering aan u doorberekenen waardoor u toch geconfronteerd wordt met hoge kosten.

De voordelen

Alle materiële schade verzekerd

Vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats is verzekerd, of die nu is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden. Ook diefstal van bouwmaterialen.

Snelle schadeafwikkeling

Grote schade (tot € 50.000,-) wordt ter plekke vastgesteld door een onafhankelijk deskundige. Als u het eens bent met het bedrag, staat dit binnen enkele dagen op uw rekening.

Doorlopende verzekering

Alle projecten die u uitvoert vallen onder dezelfde verzekering. U hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten voor elk project dat u uitvoert.

Veelgestelde vragen CAR- en Montageverzekering

Meer veelgestelde vragen over de CAR- en Montageverzekering

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023