Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

CAR- en montageverzekering

Speciaal voor ondernemers in de bouw hebben we onze doorlopende CAR- en montageverzekering. Daarmee ben je goed verzekerd tegen vrijwel alle materiële schade die op de bouwplaats kan ontstaan. Ga met een gerust gevoel aan de slag!

Wat is een CAR- en montageverzekering?

Een CAR- en montageverzekering is een schadeverzekering die specifiek is gericht op materiële risico’s op de bouwlocatie. Deze verzekering dekt vrijwel alle schade aan het werk tijdens een bouwproject, bijvoorbeeld doordat er iets fout gaat bij een verbouwing. Deze verzekering wordt ook wel een bouw- en montageverzekering genoemd of afgekort tot CAR-verzekering.

Snelle schadeafhandeling


Met een CAR-verzekering kan schade die tijdens de bouw ontstaat relatief snel afgehandeld worden. De verzekering vergoedt namelijk de schade zonder te letten op aansprakelijkheid. Dat scheelt tijd, want het is vaak niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de schade. Natuurlijk moeten de betrokken partijen dan wel een CAR- en montageverzekering hebben.

CAR en montage 


CAR staat voor Construction All Risk. De CAR-verzekering geeft dus een allriskdekking voor jou als aannemer of bouwer. Dat betekent dat verreweg de meeste schades zijn gedekt. De dekking geldt ook bij montage­werkzaamheden van installateurs en monteurs. Vandaar CAR én montage.
In het kort

Wat verzeker je met onze CAR- en montageverzekering?

Wel verzekerd

 • Beschadiging aan het werk door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal of vandalisme
 • Diefstal van bouwmaterialen
 • Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever die ontstaat tijdens het werk is standaard verzekerd tot € 500.000,-
 • Je bent verzekerd tijdens de bouw-/montagetermijn tot het moment van oplevering
 • Afhankelijk van het verzekerd bedrag van het werk kun je kiezen voor een bouw-/montagetermijn van 12, 18 of 24 maanden
 • Als je een onderhoudstermijn hebt afgesproken in het bestek of bouwovereenkomst, dan is schade na oplevering maximaal 12 maanden verzekerd
 • Bij afsluiting van de verzekering kun je standaard maximaal 3 lopende werken meeverzekeren (inloopdekking)
 • Een CAR- en montageverzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Het eigen risico is minimaal € 500,- per gebeurtenis, afhankelijk van het gekozen verzekerd bedrag van het werk

Niet verzekerd

 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door asbest
 • Andere schade dan reparatie- of vervangingskosten, zoals bedrijfsschade

CAR-verzekering van De Goudse: keuze uit drie extra dekkingen

Naast de dekking voor het Werk en Bestaande eigendommen van de opdrachtgever heb je de keuze uit drie aanvullende dekkingen. Dat betekent dat je flexibel bent in de opbouw van je verzekering. Wat houden deze dekkingen in?

Hulpmaterieel

Je verzekert noodzakelijke hulpmaterialen tegen schade of diefstal. Denk aan gereedschappen, machines, werktuigen, keten en loodsen. Ook het hulpmaterieel van jouw onderaannemers is verzekerd.

Transport

Je verzekert tijdens transport naar de bouwlocatie beschadiging of diefstal van bouw- en hulpmaterialen die bestemd zijn voor de bouw.

Eigendommen van directie en personeel

Met deze dekking verzeker je de privé-eigendommen van de bouwdirectie en het personeel tegen beschadiging of diefstal. Het gaat om spullen die tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op het bouwterrein aanwezig zijn en voor het werk worden ingezet.

Waarom een CAR-verzekering?

Voor veel ondernemers in de bouw is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alleen niet genoeg omdat de risico’s van bouwen niet onder deze verzekering vallen. Een voorbeeld: 

Je plaatst een keuken bij een klant. Tijdens het werk veroorzaak je schade aan het huis doordat je een ladder door een ruit laat vallen. Dit valt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Een paar dagen later valt het nieuwe granieten aanrechtblad waardoor het breekt. De CAR-verzekering dekt deze materiële schade.

Ondernemers in de bouw doen er daarom meestal verstandig aan een CAR-verzekering af te sluiten als aanvulling op hun AVB. De adviseur helpt je graag deze verzekering samen te stellen. 

Wat kost een CAR- en montageverzekering?

De kosten van een CAR-verzekering zijn afhankelijk van de totale jaaromzet van de verzekerde werken, het gekozen verzekerd bedrag van het werk en de bouw-/montagetermijn en gekozen extra dekkingen. Hieronder staat een rekenvoorbeeld:

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet verzekerde werken
Het werk
Bouw-/montagetermijn
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´

Onze CAR-verzekering maakt onderdeel uit van ons MKB-pakket CompleetVerzekerd Bouw. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je verzekeringsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een CAR- en montageverzekering voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Voor wie is de CAR- en montageverzekering?

Onze CAR- en montageverzekering is voor (hoofd)aannemers en onderaannemers in de bouwsector. Als je alleen relatief kleine kluswerkzaamheden uitvoert, kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoeg zijn. Vraag een adviseur wat in jouw situatie verstandig is.

Alle betrokken partijen meeverzekerd 

Met een CAR-verzekering zijn alle partijen die betrokken zijn bij de bouw meeverzekerd, waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors.

CAR-verzekering aannemer

Ben je (hoofd)aannemer? Dan ben je eindverantwoordelijk voor het bouwproject en kun je eigenlijk niet zonder een CAR-verzekering. Want: wat als je onderaannemer geen goed werk oplevert of tijdens de bouw schade veroorzaakt aan eigendommen van jouw opdrachtgever? Een CAR-verzekering dekt deze schade, ongeacht of de onderaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor de schade of niet. 

CAR-verzekering onderaannemer

Ben je onderaannemer? Ook dan is het verstandig om een CAR-verzekering af te sluiten voor jouw aandeel in het werk. Als er schade ontstaat op de bouwplaats kan er namelijk discussie ontstaan over de vraag op wiens CAR-polis de schade mag worden geclaimd. Ook kan je opdrachtgever (de hoofdaannemer) een hoog eigen risico op zijn eigen CAR-verzekering aan je doorberekenen waardoor je toch geconfronteerd wordt met hoge kosten.

De voordelen van onze CAR-verzekering

Alle materiële schade verzekerd

Vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats is verzekerd, of die nu is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden. Ook diefstal van bouwmaterialen valt onder de CAR-verzekering.

Snelle schadeafwikkeling

Grote schade (tot € 50.000,-) wordt ter plekke vastgesteld door een onafhankelijk deskundige. Als je het eens bent met het bedrag, staat dit binnen enkele dagen op je rekening.

Doorlopende verzekering

Alle projecten die je uitvoert vallen onder dezelfde doorlopende verzekering. Je hoeft dus geen aparte CAR-verzekering af te sluiten voor elk project dat je uitvoert.

Een CAR-verzekering afsluiten

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten als je ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) hebt bij De Goudse. Maak direct een afspraak met een adviseur voor onafhankelijk advies voor jouw situatie. Wat jouw rol op de bouwplaats ook is, zorg dat je goed verzekerd bent tegen schade en aansprakelijkheid.

Veelgestelde vragen CAR- en montageverzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024