Waarom is bedrijfscontinuïteit een belangrijk thema voor u?

Uw bedrijf kan eigenlijk niet stilstaan. Want dan mist u omzet, terwijl uw vaste lasten doorlopen. Wilt u zorgen voor bedrijfscontinuïteit? Dan kunt u allerlei maatregelen nemen om uw bedrijf te beschermen, zoals het maken van een bedrijfscontinuïteitsplan. Tips over bedrijfscontinuïteit en risico’s.

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Bedrijfscontinuïteit betekent dat u kunt blijven ondernemen. Ook als uw bedrijf te maken krijgt met een calamiteit. Dan kunt u denken aan:
  • een grote brand of waterschade die uw bedrijfspand (gedeeltelijk) onbruikbaar maakt;
  • een inbraak in uw bedrijfspand, waarbij computers met belangrijke informatie worden gestolen;
  • een brand of explosie bij een ander gebouw in uw straat, waardoor de straat afgezet wordt en klanten uw bedrijf niet kunnen bereiken.

Na zo’n ingrijpende gebeurtenis wilt u natuurlijk snel de draad weer oppakken. Bijvoorbeeld door verder te gaan op een andere locatie. In de praktijk blijkt dat niet altijd eenvoudig te zijn.
Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Neem niet alleen preventiemaatregelen (brandblussers etc.) maar denk ook alvast na over wat er nodig is bij een herstart, bijvoorbeeld na brand. Leg dit vast in een bedrijfscontinuïteitsplan.
  • Zorg voor een plan B. Bijvoorbeeld door regelmatig back-ups te maken van belangrijke informatie. U voorkomt hiermee dat uw bedrijf stil komt te staan wanneer computers worden gestolen.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom bedrijfscontinuïteit. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Bedrijf komt stil te staan

Komt uw bedrijf stil te staan? De schade die hierdoor ontstaat, heet bedrijfsschade. Deze schade kan bestaan uit gemiste winst, bijvoorbeeld omdat u uw bedrijfspand moet missen. Maar ook uit de doorlopende vaste lasten, zoals de personeelskosten en huur.

Daarbovenop bent u mogelijk nog geld kwijt om uw bedrijfspand terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Of om een nieuwe of tijdelijke locatie te vinden.

Milieu raakt aangetast

Het milieu raakt sneller aangetast dan veel mensen denken. Gebruikt u bijvoorbeeld schadelijke schoonmaakmiddelen? Dan loopt u al risico. Maar ook als bij u een brand uitbreekt en verontreinigd bluswater milieuschade veroorzaakt.

Als het milieu aangetast raakt, kan uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komen. De kans bestaat namelijk dat u de rekening gepresenteerd krijgt voor het opruimen van de verontreiniging. Dit kan flink in de papieren lopen.

Bespreek met een adviseur

Voor een goede bedrijfscontinuïteit is het belangrijk om inzicht te hebben in de risico’s die u loopt. Dan kunt u bewust nadenken over welke u wilt beperken, voorkomen, verzekeren of wilt nemen. Basispreventiemaatregelen zijn brandblusmiddelen zoals schuimblussers, CO2-blussers of vetbrandblussers, afhankelijk van het soort bedrijf. Maar ook noodverlichting en een Training kleine blusmiddelen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Brand- en vluchtveiligheid, Alarmsysteem en Camerabeveiliging zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Oplossingen voor bedrijfscontinuïteit

Tegenslag is nooit uit te sluiten. Daarom is het verstandig een goede verzekering af te sluiten om de continuïteit van uw bedrijf veilig te stellen. Bijvoorbeeld voor het geval u te maken krijgt met brand of milieuschade. De Goudse biedt u uitstekende oplossingen om de toekomst van uw bedrijf te beschermen.

Bedrijfsschadeverzekering

Waterschade? Brand? Met onze Bedrijfsschadeverzekering stelt u de continuïteit van uw bedrijf na dit soort incidenten veilig.

Extra Kostenverzekering

Als uw bedrijf te maken krijgt met grote schade, zoals brand, maakt u altijd extra kosten. Zelfs als u snel weer aan de slag kunt. De Extra Kostenverzekering biedt een oplossing.

Milieuschadeverzekering

Vrijwel iedere ondernemer kan met milieuschade te maken krijgen. En dan kan het gaan om véél geld. De Milieuschadeverzekering biedt dé oplossing voor het verzekeren van milieuschade.

CAR- en Montageverzekering

Een zware najaarsstorm, brand of vandalisme: er kan van alle gebeuren waardoor er schade ontstaat aan uw bouwproject.Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor uw bouwbedrijf. Met een CAR-en Montageverzekering bent u gedekt voor schade op de bouwplaats.

De Zalm Gouda De Goudse 2
Een lekkage verwacht je niet. Je moet snel kunnen schakelen. Gelukkig kon ik rekenen op mijn adviseur. 
Mark Maree, Brasserie De Zalm

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur