Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam
Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam

Bedrijfscontinuïteit voor de bouw

Diefstal van gereedschap of bouwmateriaal, een leverancier die niet meer kan leveren óf schade aan je bouwproject door een hevige najaarsstorm: er kan van alles gebeuren waardoor je bedrijfsactiviteiten of bouwproject voor langere tijd volledig stil komen te liggen. Bekijk hier welke risico’s de bedrijfscontinuïteit van jouw bouwonderneming in gevaar brengen. En hoe je die risico’s kunt beperken of verzekeren.

Wil je weten hoe je de bedrijfscontinuïteit van jouw bouwbedrijf het beste kunt verzekeren? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee! Vul het offerteformulier in voor advies op maat.

Belangrijkste risico’s

Je bouwactiviteiten staan stil 

Door brand, diefstal of een flinke waterschade kunnen je bedrijfsactiviteiten tijdelijk stil komen te liggen. Omdat je omzet misloopt en je vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen, loop je zo flinke financiële schade op.

Een leverancier kan niet leveren

Een van je grootste leveranciers kan niet leveren vanwege een brand of faillissement. Als je bouwproject hierdoor vertraging oploopt, loop je omzet mis.

Schade op een bouwproject

Bij bouwprojecten kan altijd schade ontstaan. Bijvoorbeeld door diefstal, vandalisme, hevige storm of een ontwerp- of bouwfout. Of denk aan een luxe keuken die tijdens de montage beschadigd raakt. Omdat er vaak veel partijen bij betrokken zijn, is het niet altijd duidelijk wie er verantwoordelijk is.

Handige tips

  • Maak een bedrijfscontinuïteitsplan. Belangrijk is dat je hierin niet alleen alle contactgegevens, afspraken, vergunningen en andere relevante informatie vastlegt, maar ook preventieve maatregelen opneemt om het risico te beperken.
  • Laat je elektrische installatie en apparaten periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf. Niet alleen om brand te voorkomen, ook om te zorgen dat alle apparatuur goed blijft functioneren.
  • Met een CAR- en Montageverzekering is alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat, verzekerd. Of die nu is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom bedrijfscontinuïteit. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Bedrijfscontinuïteit betekent dat je kunt blijven ondernemen. Ook als jouw bedrijf te maken krijgt met een calamiteit. Dan kan je denken aan:

  • een grote brand of waterschade die jouw bedrijfspand (gedeeltelijk) onbruikbaar maakt;
  • een inbraak in je bedrijfspand, waarbij computers met belangrijke informatie worden gestolen;
  • een brand of explosie bij een ander gebouw in je straat, waardoor de straat afgezet wordt en klanten je bedrijf niet kunnen bereiken.

Na zo’n ingrijpende gebeurtenis wil je natuurlijk snel de draad weer oppakken. Bijvoorbeeld door verder te gaan op een andere locatie. In de praktijk blijkt dat niet altijd eenvoudig te zijn.
Themapagina mijn bedrijf

Denk jij na over preventie?

Voor een goede continuïteit van jouw bouwbedrijf is het belangrijk om inzicht te hebben in de risico’s die je loopt. Dan kun je bewust nadenken over welke je wilt voorkomen, beperken, verzekeren of wilt nemen. Basispreventiemaatregelen zijn schuimblussers en noodverlichting. En een training kleine blusmiddelen. Ook is een goede beveiliging van je bestelauto’s nodig, zodat je gereedschappen en materialen niet gestolen kunnen worden. Denk aan raamroosters en een laadruimtebeveiliging van Carbolt. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement

Met goede preventiemaatregelen kun je schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Inspectie elektrische installatie en Inbraakalarm zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024