Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam
Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam

Bedrijfscontinuïteit voor de bouw

Diefstal van gereedschap of bouwmateriaal, een leverancier die niet meer kan leveren óf schade aan uw bouwproject door een hevige najaarsstorm: er kan van alles gebeuren waardoor uw bedrijfsactiviteiten of bouwproject voor langere tijd volledig stil komen te liggen. Bekijk hier welke risico’s de bedrijfscontinuïteit van uw bouwonderneming in gevaar brengen. En hoe u die risico’s kunt beperken of verzekeren.

Wilt u weten hoe u de  bedrijfscontinuïteit van uw bouwbedrijf het beste kunt verzekeren? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in voor advies op maat.

Belangrijkste risico’s

Uw bouwactiviteiten staan stil 

Door brand, diefstal of een flinke waterschade kunnen uw bedrijfsactiviteiten tijdelijk stil komen te liggen. Omdat u omzet misloopt en uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen, loopt u zo flinke financiële schade op. 

Een leverancier kan niet leveren

Een van uw grootste leveranciers kan niet leveren vanwege een brand of faillissement. Als uw bouwproject hierdoor vertraging oploopt, loopt u omzet mis. 

Schade op een bouwproject

Bij bouwprojecten kan altijd schade ontstaan. Bijvoorbeeld door diefstal, vandalisme, hevige storm of een ontwerp- of bouwfout. Of denk aan een luxe keuken die tijdens de montage beschadigd raakt. Omdat er vaak veel partijen bij betrokken zijn, is het niet altijd duidelijk wie er verantwoordelijk is.

Handige tips

  • Maak een bedrijfscontinuïteitsplan. Belangrijk is dat u hierin niet alleen alle contactgegevens, afspraken, vergunningen en andere relevante informatie vastlegt, maar ook preventieve maatregelen opneemt om het risico te beperken.
  • Laat uw elektrische installatie en apparaten periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf. Niet alleen om brand te voorkomen, ook om te zorgen dat alle apparatuur goed blijft functioneren.
  • Met een CAR- en Montageverzekering is alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat, verzekerd. Of die nu is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom bedrijfscontinuïteit. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Bedrijfscontinuïteit betekent dat u kunt blijven ondernemen. Ook als uw bedrijf te maken krijgt met een calamiteit. Dan kunt u denken aan:
  • een grote brand of waterschade die uw bedrijfspand (gedeeltelijk) onbruikbaar maakt;
  • een inbraak in uw bedrijfspand, waarbij computers met belangrijke informatie worden gestolen;
  • een brand of explosie bij een ander gebouw in uw straat, waardoor de straat afgezet wordt en klanten uw bedrijf niet kunnen bereiken.

Na zo’n ingrijpende gebeurtenis wilt u natuurlijk snel de draad weer oppakken. Bijvoorbeeld door verder te gaan op een andere locatie. In de praktijk blijkt dat niet altijd eenvoudig te zijn.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie

Voor een goede continuïteit van uw bouwbedrijf is het belangrijk om inzicht te hebben in de risico’s die u loopt. Dan kunt u bewust nadenken over welke u wilt voorkomen, beperken, verzekeren of wilt nemen. Basispreventiemaatregelen zijn schuimblussers en noodverlichting. En een training kleine blusmiddelen. Ook is een goede beveiliging van uw bestelauto’s nodig, zodat uw gereedschappen en materialen niet gestolen kunnen worden. Denk aan raamroosters en een laadruimtebeveiliging van Carbolt. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.  

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Inspectie elektrische installatie en Alarmsysteem zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand. 

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur