Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Extra Kostenverzekering

Waarom de Extra Kostenverzekering?

Sommige bedrijven kunnen na een grote schade snel en zonder omzetverlies weer aan de slag, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening. U heeft dan geen omzetverlies, maar u maakt wel extra kosten. Bijvoorbeeld voor de huur van een tijdelijke bedrijfsruimte, computerapparatuur of extra reiskosten van medewerkers. Speciaal voor bedrijven die na een schade eenvoudig ergens anders kunnen doorwerken, is er daarom de Extra Kostenverzekering.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Vergoeding extra kosten om snel weer aan de slag te kunnen
 • particulier-vinkje
  U verzekert alleen een vast, maximaal bedrag
 • particulier-vinkje
  Er geldt geen eigen risico

Voor wie is de Extra Kostenverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers
 • schade
  Die na schade snel aan de slag kunnen
 • euro
  En extra kosten willen afdekken

Wat is verzekerd bij de Extra Kostenverzekering?

De Extra Kostenverzekering vergoedt de extra kosten die nodig zijn om uw bedrijf draaiende te houden of om snel weer aan de slag te kunnen na een grote schade. Zoals brand, inbraak of een waterschade. U kiest zelf een verzekerd bedrag, tot € 200.000,-. De uitkeringstermijn is standaard maximaal 52 weken. Er is geen eigen risico.

 

  

 

 

 


Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Extra Kostenverzekering heeft een ruime dekking. Maar wij vergoeden bijvoorbeeld geen schade als die verband houdt met illegale activiteiten. Er is geen dekking voor milieuschade.
Dit kunt u verzekeren met de Milieuschadeverzekering. En u bent niet verzekerd voor de misgelopen winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt en de vaste lasten. Hiervoor kunt u de Bedrijfsschadeverzekering afsluiten.

U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Extra Kostenverzekering?

De hoogte van uw premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag dat u kiest. Uw adviseur helpt u graag om te bepalen welk bedrag bij u past.
Wat zijn de voorwaarden?

Het begint met preventie

Sommige risico’s kunt u aanzienlijk beperken, zoals de kans op een grote brand. Een basismaatregel is het plaatsen van schuimblussers en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Inspectie elektrische installatie en Brand- en vluchtveiligheid zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met een Bedrijfsschadeverzekering?
Een Bedrijfsschade verzekering biedt dekking voor de vaste lasten en de brutowinst. De Extra kostenverzekering biedt een vaste vergoeding voor de kosten.
Tot welk bedrag ben ik verzekerd?
U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag tot € 200.000,-.
Kan ik onderverzekerd zijn?
Wij doen geen beroep op onderverzekering maar keren uit tot het verzekerde bedrag dat u zelf heeft gekozen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat u een bedrag heeft gekozen dat hoog genoeg is in uw situatie. Uw adviseur helpt u graag bij deze keuze.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur