IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Bedrijfs­schade­verzekering

Na een brand, flinke waterschade of inbraak kunnen je bedrijfs­activiteiten tijdelijk stil komen te liggen waardoor je omzet misloopt. De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse verzekert de vaste kosten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer sta je er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade je bedrijfsgebouw niet alleen schade oploopt, maar dat je bedrijf hierdoor ook stil komt te liggen. Je hebt tijdelijk minder of geen omzet, terwijl je vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkom je dat je je zaak moet sluiten. Bij schade ontvang je een vergoeding van je vaste lasten en de misgelopen winst zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen. Je kunt een bedrijfsschadeverzekering alleen afsluiten in combinatie met een Inventaris/Goederenverzekering.
In het kort

Wat verzeker je met onze Bedrijfsschadeverzekering?

Wel verzekerd

  • Vaste lasten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt
  • Kosten voor het herstellen van je administratie zijn tot € 5.000,- kosteloos verzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk.
  • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij nabijgelegen bioscoop of supermarkt)
  • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door bijvoorbeeld een brand of waterschade is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst
  • Kosten om je klanten op de hoogte te brengen van een (tijdelijke) sluiting of verplaatsing van je bedrijf. Denk aan advertenties of reclameborden.
  • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand)
  • Er geldt geen eigen risico

Niet verzekerd

  • Schade door opzet en roekeloosheid
  • Schade door illegale activiteiten
  • Geleidelijke of voorzienbare schade 

Wat kost een bedrijfsschadeverzekering?

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort, je brutowinst en de gekozen uitkeringstermijn.

Premievoorbeeld

HorecaDetailhandel
Soort bedrijf
RestaurantSlager
Brutowinst
€ 450.000,- € 280.000,-
Uitkeringstermijn
78 weken52 weken

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Brutowinst
€ 450.000,-
Uitkeringstermijn
78 weken

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
Slager
Brutowinst
€ 280.000,-
Uitkeringstermijn
52 weken

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

De voordelen

Veelgestelde vragen over de bedrijfs­schade­verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024