IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Bedrijfs­schade­verzekering

Staat uw bedrijf tijdelijk stil door een brand of andere calamiteit? Dan loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen! De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse dekt uw vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
 • U geeft zelf aan hoe lang u denkt nodig te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.
 • Kosten voor het huren van vervangende bedrijfsruimte of inventaris worden vergoed
 • Reconstructiekosten voor het herstellen van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. U heeft een overdekking van 150% van het verzekerd bedrag

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer staat u er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade uw bedrijfsactiviteiten geheel of gedeeltelijk stil komen te liggen. Omdat uw vaste lasten gewoon doorlopen, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met een verzekering voor bedrijfsschade voorkomt u dat u uw zaak moet sluiten. 

Wel verzekerd

 • Vaste lasten van uw bedrijf (denk aan personeelskosten, huur of hypotheek).
 • Misgelopen winst
 • Kosten voor herstel van uw administratie tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij nabijgelegen bioscoop of supermarkt).
 • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door een brand is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst. 
 • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).  
 • Schade door het afzetten van de straat waardoor uw bedrijf niet bereikbaar is als gevolg van schade bij een nabijgelegen bedrijf.  
 • Vergoed wordt het bedrag aan bedrijfsschade en kosten dat is vastgesteld. De vergoeding zal nooit hoger zijn dan 150% van het verzekerd bedrag. 

Niet verzekerd

 • Schade door roekeloosheid
 • Schade door geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door illegale activiteiten

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

Onze verzekering voor bedrijfsschade biedt dekking als uw bedrijf geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen na een gedekte schade. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, een ontploffing of inbraak. U bent verzekerd voor de vaste lasten van uw bedrijf (denk aan de huur of hypotheek van uw bedrijfspand) en de misgelopen winst.

 • Kosten voor herstel van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger verzekerd bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij een nabijgelegen supermarkt) of het wegvallen van een toeleverancier of afnemer is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst.
 • Er is ook dekking voor schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld door sneeuwdruk, brand etc.).
 • Ook gedekt is schade door het afzetten van de straat (na bijvoorbeeld een flinke schade bij een naburig pand).
 • Er is overdekking van 150% als u jaarlijks uw brutowinst aan ons doorgeeft. Kosten voor herstel van administratie zijn tot € 5.000,- meeverzekerd; een hoger bedrag is mogelijk.

U geeft zelf aan hoelang u nodig denkt te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 52, 78 of 104 weken. Bij een uitkeringstermijn van 78 of 104 weken ontvangt u een uitkering van maximaal twee maal de brutowinst.

Er geldt geen eigen risico.

Werkt u in de horeca? Dan is de Doorlopende Evenementenverzekering mogelijk een nuttige aanvulling.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bedrijfsschadeverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Er is bijvoorbeeld geen dekking als het gaat om opzet of roekeloosheid, geleidelijke of voorzienbare schade of illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering?

Voor het berekenen van de premie van uw bedrijfsschadeverzenring kijken we naar het soort bedrijf dat u heeft en uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest, is van belang.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.
Wat zijn de voorwaarden?

Veelgestelde vragen Bedrijfsschadeverzekering

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Na een brand, waterschade of andere calamiteit moet u uw bedrijf soms tijdelijk sluiten. Dat betekent dat u inkomsten misloopt terwijl uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen. Een Bedrijfsschadeverzekering dekt uw vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.

Meer weten over de Bedrijfsschadeverzekering? Een adviseur helpt u graag verder!

Is een Bedrijfsschadeverzekering verplicht?

Nee, een Bedrijfsschadeverzekering is niet verplicht. Maar wel verstandig. Als u uw bedrijf moet sluiten of als u gedurende een langere tijd beperkt open bent door brand, waterschade of een andere calamiteit, dan dekt de Bedrijfsschadeverzekering uw vaste kosten en de winst die u misloopt.

Twijfelt u over het afsluiten van een Bedrijfsschadeverzekering? Een adviseur vertelt u graag meer over de voordelen van deze verzekering voor uw bedrijf.

Wat dekt een Bedrijfsschadeverzekering?

Een Bedrijfsschadeverzekering dekt uw vaste kosten (denk aan personeelskosten, huur of hypotheek) en de winst die u misloopt als u uw bedrijf moet sluiten of slechts beperkt open kan houden door brand, waterschade of een andere calamiteit. Daarnaast dekt onze Bedrijfsschadeverzekering:
 • Kosten voor herstel van uw administratie tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij een nabijgelegen bioscoop of supermarkt).
 • De misgelopen winst als gevolg van het wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door een brand. In dit geval is 10% van de brutowinst meeverzekerd.
 • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).
 • Schade door het afzetten van de straat waardoor uw bedrijf niet bereikbaar is als gevolg van schade bij een nabijgelegen bedrijf.
 • Vergoed wordt het bedrag aan bedrijfsschade en kosten dat is vastgesteld. De vergoeding zal nooit hoger zijn dan 150% van het verzekerd bedrag.

Meer weten over de dekking van de Bedrijfsschadeverzekering? Een adviseur helpt u graag verder

Wat kost een Bedrijfsschadeverzekering?

De premie die u betaalt voor onze Bedrijfsschadeverzekering hangt onder andere af van het soort bedrijf dat u heeft en van uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest, is van belang. Hieronder vindt u een premievoorbeeld voor een restaurant. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Brutowinst: € 185.000,-
Uitkeringstermijn: 78 weken
Premie per maand (inclusief assurantiebelasting): € 51,15

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een Bedrijfsschadeverzekering bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Een adviseur helpt u bij het vinden van een Bedrijfsschadeverzekering die past bij uw bedrijf.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Mijn Bedrijf. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.

Bedrijfsschadeverzekering vergelijken?

Met onze Bedrijfsschadeverzekering kunt u een vervangende bedrijfsruimte of inventaris huren als dat nodig is. Bovendien geeft u zelf aan hoe lang u nodig denkt te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen en daarna de winst weer op het peil te krijgen van voor de schade. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen onze Bedrijfsschadeverzekering en die van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke Bedrijfsschadeverzekering het beste past bij uw bedrijf.

Hoe sluit ik een Bedrijfsschadeverzekering af?

Als u een Bedrijfsschadeverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die past bij uw bedrijf. Een onafhankelijk adviseur kan u daarbij helpen. Een Bedrijfsschadeverzekering kan bij De Goudse uitsluitend gesloten worden in combinatie met een Inventaris Goederenverzekering.

Wilt u een offerte ontvangen? Vul het aanvraagformulier in en een adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur