Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Bedrijfs­schade­verzekering voor de horeca

Moet u uw horecazaak tijdelijk sluiten door een brand of inbraak? Dan loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen! De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse dekt uw vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
 • Kosten voor huren van tijdelijke horecaruimte of meubilair worden vergoed.
 • U geeft zelf aan hoe lang u denkt nodig te hebben om uw bedrijf weer op te bouwen. U kunt kiezen uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken. 
 • Valt een publiekstrekker zoals een bioscoop of theater in uw buurt weg door brand of waterschade? Ook dan vergoeden wij de misgelopen winst. 
 • U heeft een overdekking van 150% van het verzekerd bedrag.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze bedrijfsschadeverzekering?

Een publiekstrekker in de buurt die plotseling afbrandt. Of een brand in uw restaurant waardoor u uw horecazaak tijdelijk moet sluiten. Soms gebeurt er iets waardoor uw omzet plotseling hard terugloopt. Omdat uw vaste lasten gewoon doorlopen, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met onze Bedrijfsschadeverzekering voorkomt u dat u uw horecazaak moet sluiten. 

Wel verzekerd

 • Vaste lasten van uw bedrijf (denk aan personeelskosten, huur of hypotheek).
 • Misgelopen winst
 • Kosten voor herstel van uw administratie tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij nabijgelegen bioscoop of supermarkt).
 • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door een brand is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst. 
 • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).  
 • Schade door het afzetten van de straat waardoor uw bedrijf niet bereikbaar is als gevolg van schade bij een nabijgelegen bedrijf.  
 • Vergoed wordt het bedrag aan bedrijfsschade en kosten dat is vastgesteld. De vergoeding zal nooit hoger zijn dan 150% van het verzekerd bedrag. 

Niet verzekerd

 • Schade door roekeloosheid
 • Schade door geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door illegale activiteiten

Bedrijfsschade voor horeca in beeld

Bedrijfsschade voor horeca in beeld

Schade aan uw horecapand kan leiden tot bedrijfsstilstand. U mist omzet terwijl de vaste lasten doorlopen. Bekijk de drie grootste risico’s en zie hoe u zelf schade kunt voorkomen of beperken.
 
Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

 

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

De Bedrijfsschadeverzekering biedt dekking als uw horecabedrijf geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen na een gedekte schade. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, een ontploffing of inbraak. U bent verzekerd voor uw vaste lasten en de misgelopen winst.

 • Kosten voor herstel van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger verzekerd bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij een nabijgelegen bioscoop) of het wegvallen van een toeleverancier of afnemer is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst.
 • Er is ook dekking voor schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld door sneeuwdruk, brand etc.).
 • Ook gedekt is schade door het afzetten van de straat (na bijvoorbeeld een flinke schade bij een naburig pand).
 • Er is overdekking van 150% als u jaarlijks uw brutowinst aan ons doorgeeft. Kosten voor herstel van administratie zijn tot € 5.000,- meeverzekerd; een hoger bedrag is mogelijk.

U geeft zelf aan hoelang u nodig denkt te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 52, 78 of 104 weken. Bij een uitkeringstermijn van 78 of 104 weken ontvangt u een uitkering van maximaal twee maal de brutowinst. 

Laat u goed adviseren over de uitkeringstermijn. De standaard is 52 weken, maar na een grote brand is een bedrijf vaak na 52 nog niet volledig hersteld. Vraag uw adviseur om advies.

Er geldt geen eigen risico.

Organiseert u regelmatig kleine evenementen, zoals een kookworkshop of wijnproeverij? Als dit event niet doorgaat of uitgesteld wordt, heeft dit financiële gevolgen voor u. Een Doorlopende Evenementenverzekering is mogelijk een nuttige aanvulling op uw Bedrijfsschadeverzekering. 

 
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bedrijfsschadeverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Er is bijvoorbeeld geen dekking als het gaat om opzet of roekeloosheid, geleidelijke of voorzienbare schade of illegale activiteiten. Ook de gevolgen van negatieve reviews op social media verzekeren we niet. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de  aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering?

De premie hangt af van het soort horecabedrijf dat u heeft en uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest is van belang. 

Dit product maakt onderdeel uit van CompleetVerzekerd Horeca, ons pakket met horecaverzekeringen. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Bedrijfsschade Horeca

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u hier graag aan.


Veelgestelde vragen

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?
Een bedrijfsschadeverzekering beschermt u tegen financiële schade als uw bedrijf stil komt te liggen na een calamiteit zoals een brand of waterschade. Omdat uw bedrijf stilligt loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals uw huur, hypotheek of personeelskosten gewoon doorlopen.Een bedrijfsschadeverzekering compenseert uw inkomen als uw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen. 
Wordt huur van een tijdelijke bedrijfsruimte en inventaris vergoed?
Ja, kosten voor vervangende bedrijfsruimte en inventaris worden vergoed.
Is storing op de website meeverzekerd?
Ja, als uw internetverbinding wegvalt door een brand, storm of blikseminslag bij uw provider dan wordt de schade als gevolg van klantverlies en omzetderving vergoed. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur