Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Bedrijfs­schade­verzekering voor de bouw

Moet u uw bouwbedrijf tijdelijk sluiten door een brand? Of kan een belangrijke leverancier niet leveren na een grote waterschade? Dan loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen! De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse dekt uw vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
 • De kosten voor het huren van vervangende bedrijfsruimte of inventaris worden vergoed
 • De kosten die gemaakt worden als een belangrijke leverancier wegvalt worden grotendeels vergoed
 • U kunt kiezen uit een uitkeringstermijn van 52, 78 of 104 weken

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze bedrijfsschadeverzekering?

Door een brand of wateroverlast in uw werkplaats of loods moet u uw bouwbedrijf soms tijdelijk sluiten. Uw omzet loopt dan plotseling hard terug. Omdat uw vaste lasten gewoon doorlopen, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met onze Bedrijfsschadeverzekering voorkomt u dat u uw bouwbedrijf moet sluiten. 

Wel verzekerd

 • Vaste lasten van uw bedrijf (denk aan personeelskosten, huur of hypotheek).
 • Misgelopen winst
 • Kosten voor herstel van uw administratie tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij nabijgelegen bioscoop of supermarkt).
 • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door een brand is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst. 
 • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).  
 • Schade door het afzetten van de straat waardoor uw bedrijf niet bereikbaar is als gevolg van schade bij een nabijgelegen bedrijf.  
 • Vergoed wordt het bedrag aan bedrijfsschade en kosten dat is vastgesteld. De vergoeding zal nooit hoger zijn dan 150% van het verzekerd bedrag. 

Niet verzekerd

 • Schade door roekeloosheid
 • Schade door geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door illegale activiteiten

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

Onze verzekering voor bedrijfsschade biedt dekking als uw bedrijf geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen na een gedekte schade. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, een ontploffing of inbraak. U bent verzekerd voor de vaste lasten van uw bedrijf (denk aan de huur of hypotheek van uw bedrijfspand) en de misgelopen winst.

 • Heeft u schade? Dan worden de extra kosten die u in overleg met ons maakt om snel verder te kunnen met ondernemen vergoed. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een tijdelijke bedrijfsruimte of inventaris.
 • Als een belangrijke leverancier of afnemer niet kan leveren of afnemen na bijvoorbeeld een grote brand, zijn de extra kosten die u hierdoor moet maken voor een groot deel verzekerd.
 • Kosten voor herstel van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger verzekerd bedrag is mogelijk.

U geeft zelf aan hoelang u nodig denkt te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 52, 78 of 104 weken. Bij een uitkeringstermijn van 78 of 104 weken ontvangt u een uitkering van maximaal twee maal de brutowinst.

Er geldt geen eigen risico.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bedrijfsschadeverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Er is bijvoorbeeld geen dekking als het gaat om opzet of roekeloosheid, geleidelijke of voorzienbare schade of illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering?

Voor het berekenen van de premie kijken we naar het soort bedrijf dat u heeft en uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest, is van belang.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.
Wat zijn de voorwaarden?

Veelgestelde vragen

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?
Een bedrijfsschadeverzekering beschermt u tegen financiële schade als uw bedrijf stil komt te liggen na een calamiteit zoals een brand of waterschade. Omdat uw bedrijf stilligt loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals uw huur, hypotheek of personeelskosten gewoon doorlopen.Een bedrijfsschadeverzekering compenseert uw inkomen als uw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen. 
Wordt huur van een tijdelijke bedrijfsruimte en inventaris vergoed?
Ja, kosten voor vervangende bedrijfsruimte en inventaris worden vergoed.
Is storing op de website meeverzekerd?
Ja, als uw internetverbinding wegvalt door een brand, storm of blikseminslag bij uw provider dan wordt de schade als gevolg van klantverlies en omzetderving vergoed. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur