Pieter Burger van Prospectt in Gouda
Pieter Burger van Prospectt in Gouda

Bedrijfsschade­verzekering voor groothandels

Na een brand, flinke waterschade of inbraak kunnen je bedrijfs­activiteiten tijdelijk stil komen te liggen waardoor je inkomsten misloopt. De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse verzekert de vaste kosten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Ondernemers staan er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade hun bedrijfsgebouw niet alleen schade oploopt, maar dat hierdoor ook de bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen. Je hebt tijdelijk minder of geen omzet, terwijl je vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkom je dat je jouw zaak moet sluiten. Bij schade ontvang je een vergoeding voor je vaste lasten en de misgelopen winst zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen. Je kunt een bedrijfsschadeverzekering alleen afsluiten in combinatie met een Inventaris/Goederenverzekering.
In het kort

Wat verzeker je met onze Bedrijfsschadeverzekering?

Wel verzekerd

  • Vaste lasten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
  • Je geeft zelf aan hoe lang je denkt nodig te hebben om je bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. Je hebt de keuze uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.
  • De kosten voor het herstellen van je administratie zijn tot € 5.000,- kosteloos verzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk tegen premietoeslag. 
  • Heb je na een brand of flinke waterschade een vervangende bedrijfsruimte nodig, of moet je tijdelijk inventaris huren om je bedrijfsactiviteiten snel te kunnen voortzetten? Ook deze kosten worden vergoed.
  • Als water je bedrijfsgebouw is binnengedrongen als gevolg van overstroming van een niet-primaire waterkering waardoor schade ontstaat aan je bedrijfsgebouw of inventaris en goederen is bedrijfsschade die daardoor ontstaat meeverzekerd. Lees op deze pagina meer over deze dekking.
  • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).
  • Er geldt geen eigen risico.

Niet verzekerd

  • Schade door opzet en roekeloosheid.
  • Schade door illegale activiteiten. 
  • Geleidelijk optredende of voorzienbare schade.

Wat kost een Bedrijfsschadeverzekering voor een ondernemer in de groothandel?

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort, je brutowinst en de gekozen uitkeringstermijn. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventuele aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Groothandel
Soort bedrijf
Groothandel in groente en fruit
Brutowinst
€ 80.000,- per jaar
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Groothandel
Soort bedrijf
Groothandel in groente en fruit
Brutowinst
€ 80.000,- per jaar
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Brutowinst
Uitkeringstermijn
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Groothandel. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

De voordelen

Veelgestelde vragen over de bedrijfs­schade­verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024