Debora Boadu van Dinkra Designer Fashion in Gouda
Debora Boadu van Dinkra Designer Fashion in Gouda

Bedrijfs­schade­verzekering voor winkeliers

Moet u uw winkel tijdelijk sluiten door een brand of waterschade? Dan loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen! De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse dekt uw vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
 • Heeft u vervangende winkelruimte nodig om uw winkel snel te kunnen heropenen? Wij vergoeden de kosten. Inclusief kosten die u maakt om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. 
 • Brandt de naastgelegen supermarkt af? Als een publiekstrekker bij u in de buurt wegvalt, dekken wij de schade van uw misgelopen inkomsten. 
 • Door een storing op de website van uw webwinkel loopt u omzet en klanten mis. Ook deze schade vergoeden wij.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze bedrijfsschadeverzekering?

Brandt de nabijgelegen Albert Heijn af? Of hebben inbrekers uw complete assortiment van kleding gestolen? Soms gebeurt er iets waardoor u uw winkel tijdelijk moet sluiten. Uw omzet loopt dan plotseling hard terug. Omdat uw vaste lasten gewoon doorlopen, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met onze Bedrijfsschadeverzekering voorkomt u dat u uw winkel moet sluiten. 

Wel verzekerd

 • Vaste lasten van uw bedrijf (denk aan personeelskosten, huur of hypotheek).
 • Misgelopen winst
 • Kosten voor herstel van uw administratie tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij nabijgelegen bioscoop of supermarkt).
 • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door een brand is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst. 
 • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).  
 • Schade door het afzetten van de straat waardoor uw bedrijf niet bereikbaar is als gevolg van schade bij een nabijgelegen bedrijf.  
 • Vergoed wordt het bedrag aan bedrijfsschade en kosten dat is vastgesteld. De vergoeding zal nooit hoger zijn dan 150% van het verzekerd bedrag. 

Niet verzekerd

 • Schade door roekeloosheid
 • Schade door geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door illegale activiteiten

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

Onze verzekering voor bedrijfsschade biedt dekking als uw bedrijf geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen na een gedekte schade. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, een ontploffing of inbraak. U bent verzekerd voor de vaste lasten van uw bedrijf (denk aan de huur of hypotheek van uw bedrijfspand) en de misgelopen winst.

 • Kosten voor herstel van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger verzekerd bedrag is mogelijk.
 • Omzetverlies door schade bij een publiekstrekker (bijvoorbeeld brand bij een nabijgelegen supermarkt) of het wegvallen van een toeleverancier of afnemer is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst.
 • Er is ook dekking voor schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen en internet na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld door sneeuwdruk, brand etc.).
 • Ook gedekt is schade door het afzetten van de straat (na bijvoorbeeld een flinke schade bij een naburig pand).
 • Er is overdekking van 150% als u jaarlijks uw brutowinst aan ons doorgeeft. Kosten voor herstel van administratie zijn tot € 5.000,- meeverzekerd; een hoger bedrag is mogelijk.

U geeft zelf aan hoelang u nodig denkt te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 52, 78 of 104 weken. Bij een uitkeringstermijn van 78 of 104 weken ontvangt u een uitkering van maximaal twee maal de brutowinst.

Er geldt geen eigen risico.

Werkt u in de horeca? Dan is de Doorlopende Evenementenverzekering mogelijk een nuttige aanvulling.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bedrijfsschadeverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Er is bijvoorbeeld geen dekking als het gaat om opzet of roekeloosheid, geleidelijke of voorzienbare schade of illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering?

Voor het berekenen van de premie van uw bedrijfsschadeverzenring kijken we naar het soort bedrijf dat u heeft en uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest, is van belang.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.
Wat zijn de voorwaarden?

Veelgestelde vragen

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?
Een bedrijfsschadeverzekering beschermt u tegen financiële schade als uw bedrijf stil komt te liggen na een calamiteit zoals een brand of waterschade. Omdat uw bedrijf stilligt loopt u omzet mis terwijl uw vaste lasten zoals uw huur, hypotheek of personeelskosten gewoon doorlopen.Een bedrijfsschadeverzekering compenseert uw inkomen als uw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen. 
Wordt huur van een tijdelijke bedrijfsruimte en inventaris vergoed?
Ja, kosten voor vervangende bedrijfsruimte en inventaris worden vergoed.
Is storing op de website meeverzekerd?
Ja, als uw internetverbinding wegvalt door een brand, storm of blikseminslag bij uw provider dan wordt de schade als gevolg van klantverlies en omzetderving vergoed. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur