Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Inventaris/Goederenverzekering

Waarom de Inventaris/Goederenverzekering?

Als ondernemer bent u afhankelijk van uw bedrijfsmiddelen. Daarom is het belangrijk om uw inventaris en goederen goed te verzekeren. Zodat u na een brand of flinke storm snel weer verder kunt met ondernemen. Met de ruime dekking van de Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse heeft u deze zekerheid.

De verzekering heeft belangrijke extra’s. Schade door overspanning door bliksem (inductie) en sneeuwdruk is bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. En huurt u een bedrijfspand en heeft u daaraan zelf veranderingen of verbeteringen aangebracht? Dan is dit ‘huurdersbelang’ standaard meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.

U kunt de verzekering aanvullen met de Geldverzekering en de Glasverzekering.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Huurdersbelang tot € 10.000,- standaard meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Ook sneeuwdruk en inductie is verzekerd
 • particulier-vinkje
  Koelschade tot € 5.000,- standaard meeverzekerd

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Inventaris/Goederenverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers met een gehuurd bedrijfspand
 • kantoor
  Of met een kooppand
 • menu hamburger
  In alle branches

Wat is verzekerd bij de Inventaris/Goederenverzekering?

Binnen de Inventaris/Goederenverzekering heeft u keuze uit een dekking voor inventaris, goederen, huurdersbelang en koelschade.

Inventaris/Goederen

 • Dekking voor schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • Ook dekking voor hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is verzekerd tot het verzekerd bedrag, met een maximum van € 500.000,- per gebeurtenis. Sneeuwdruk is de druk van een sneeuw- of ijslaag op een plat dak waardoor uw bedrijfsgebouw geheel of gedeeltelijk instort.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.
 • Zonwering en/of lichtreclame kan meeverzekerd worden tot een bedrag van € 100.000,-.
 • Bij de branches horeca en detailhandel kan terrasmeubilair meeverzekerd worden tot een bedrag van € 100.000,-.

Huurdersbelang

Huurt u een bedrijfspand en heeft u hieraan zelf veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aangebracht die duurzaam aan het pand vastzitten? Zoals een houten vloer, een toonbank of een keukenblok? Dit huurdersbelang is tot € 10.000,- standaard meeverzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk. Huurdersbelang is tegen nieuwwaarde verzekerd.

Koelschade

Koelschade is voor de branches detailhandel en de horeca standaard meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is aanvullend te verzekeren tot € 25.000,-.

U kunt de Inventaris/Goederenverzekering aanvullen met de Geldverzekering, de Glasverzekering en de Elektronicaverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Inventaris/Goederenverzekering heeft een ruime dekking. Maar u bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor geleidelijke of voorzienbare schade, schade door opzet of roekeloosheid of door illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Voor inventaris/goederen geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Heeft u een schadegeval dat onder meerdere verzekeringen valt (bijvoorbeeld schade aan uw bedrijfsgebouw en inventaris)? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Inventaris/Goederenverzekering?

De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur maakt graag een berekening voor u.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Wat zijn de voorwaarden?

Preventie voor uw bedrijfsmiddelen

Iedere seconde telt bij een brand. Zorg daarom voor goede en passende  brandblusmiddelen in uw bedrijf: schuimblussers, CO2-blussers, vetbrandblussers en/of een blusdeken. En laat uw medewerkers de Training kleine blusmiddelen volgen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Mistgenerator, Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Ik lees dat er ook dekking is op een externe locatie. Wat houdt dat in?
Uw spullen zijn ook verzekerd als u die bijvoorbeeld meeneemt naar een klant of die op een andere plek hebt opgeslagen.
Ik heb in mijn huurpand zelf een toilet laten plaatsen. Is dat verzekerd?
Ja, zulke zelf aangebrachte verbeteringen zijn tot € 10.000,- verzekerd. (Dit heet huurdersbelang.)
Voor welk bedag is mijn apparatuur verzekerd als de bliksem inslaat?
Dat ligt aan het verzekerde bedrag dat u heeft gekozen. Dit soort ‘inductieschade’ is gedekt tot een kwart van uw verzekerde bedrag. De vergoeding is echter nooit meer dan € 50.000,-.
Wat is het indexcijfer voor mijn Inventaris/Goederenverzekering?

Het is belangrijk dat u voor het juiste bedrag verzekerd blijft. Maar in de loop der jaren stijgen de prijzen. Daarom passen wij elk jaar het verzekerde bedrag van uw Inventaris/Goederenverzekering aan op basis van de onderstaande index.

Indexcijfers  
2018 119
2017 116
2016 115
2015 113
2014 112
2013 111

Deze index is alleen van toepassing op de verzekerde inventaris, huurdersbelang en elektronica.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur