Frietboutique De Goudse

Inventaris/Goederenverzekering

Waarom de Inventaris/Goederenverzekering voor horecaondernemers?

Als horecaondernemer zijn de spullen in uw pand én op locatie u veel waard. Het is een onderdeel van uw horecaconcept. Daarom is het belangrijk om uw inventaris en goederen goed te verzekeren. Zodat u na een brand of flinke storm snel weer verder kunt met ondernemen. De ruime dekking van de Inventaris / Goederenverzekering geeft u die zekerheid. 

De verzekering heeft belangrijke extra’s. Als uw koelinstallatie uitvalt is de koelschade meeverzekerd tot € 5.000,-. Net als de schade aan eigen of gehuurde apparatuur op locatie, zoals een podium of tapinstallatie. Lekt uw tapinstallatie, dan krijgt u ook de weggelekte drank vergoed. 

Huurt u een pand en heeft u daaraan zelf veranderingen of verbeteringen aangebracht? Dan is dit ‘huurdersbelang’ standaard meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.  

Deze verzekering is onderdeel van de horecaverzekeringen uit het CompleetVerzekerd pakket voor het mkb.

Vraag een offerte aan 

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Huurdersbelang tot € 10.000,- standaard meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Koelschade tot € 5.000,- standaard meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Ook dekking op externe locatie

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Inventaris/Goederenverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers met een gehuurd bedrijfspand
 • kantoor
  Of met een kooppand
 • horeca
  In de horeca

Wat is verzekerd bij de Inventaris/Goederenverzekering?

Binnen de Inventaris/Goederenverzekering heeft u keuze uit dekking voor inventaris, goederen en huurdersbelang.

Inventaris/Goederen

 • Dekking voor schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • Ook dekking voor hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is verzekerd tot het verzekerd bedrag, met een maximum van € 500.000,- per gebeurtenis. Sneeuwdruk is de druk van een sneeuw- of ijslaag op een plat dak waardoor uw bedrijfsgebouw geheel of gedeeltelijk instort.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.

Huurdersbelang

Huurt u een pand en heeft u hieraan zelf veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aangebracht die duurzaam aan het pand vastzitten? Zoals een nieuwe vloer, een keukenblok of een uitbouw? Dan is dit huurdersbelang tot € 10.000,- standaard meeverzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk. Huurdersbelang is tegen nieuwwaarde verzekerd.

Koelschade

Koelschade is voor de horeca standaard meeverzekerd tegen dagwaarde, tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is aanvullend te verzekeren: € 7.500,- of € 10.000,-. 

U kunt de Inventaris/Goederenverzekering aanvullen met de Geldverzekering, de Glasverzekering en de Elektronicaverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Inventaris/Goederenverzekering heeft een ruime dekking. Maar u bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor geleidelijke of voorzienbare schade, schade door opzet of roekeloosheid of door illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Voor inventaris/goederen geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Heeft u een schadegeval dat onder meerdere verzekeringen valt (bijvoorbeeld schade aan uw bedrijfsgebouw en inventaris)? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Inventaris/Goederenverzekering?

De premie hangt af van de waarde van de inventaris, het verzekerd bedrag en het soort horecabedrijf dat u heeft. Heeft u een dure wijnvoorraad of juist een minimalistische inrichting? Uw adviseur maakt graag een berekening voor u.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd met voordelen voor de horeca. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Inventaris/Goederen Horeca

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Preventie voor uw bedrijfsmiddelen

Iedere seconde telt bij een brand. Zorg daarom voor goede en passende  brandblusmiddelen in uw bedrijf: schuimblussers, CO2-blussers, vetbrandblussers en/of een blusdeken. En laat uw medewerkers de Training kleine blusmiddelen volgen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Bekijk bijvoorbeeld de modules Mistgenerator, Brand- en vluchtveiligheid en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Ik lees dat er ook dekking is op een externe locatie. Wat houdt dat in?

Uw spullen zijn ook verzekerd als u bijvoorbeeld een cateringactiviteit of feest heeft op locatie. Of als u uw spullen op een andere plek hebt opgeslagen.

Ik heb in mijn huurpand zelf een toilet laten plaatsen. Is dat verzekerd?
Ja, zulke zelf aangebrachte verbeteringen zijn tot € 10.000,- verzekerd. (Dit heet huurdersbelang.)
Voor welk bedag is mijn apparatuur verzekerd als de bliksem inslaat?
Dat ligt aan het verzekerde bedrag dat u heeft gekozen. Dit soort ‘inductieschade’ is gedekt tot een kwart van uw verzekerde bedrag. De vergoeding is echter nooit meer dan € 50.000,-.
Wat is het indexcijfer voor mijn Inventaris/Goederenverzekering?

Het is belangrijk dat u voor het juiste bedrag verzekerd blijft. Maar in de loop der jaren stijgen de prijzen. Daarom passen wij elk jaar het verzekerde bedrag van uw Inventaris/Goederenverzekering aan op basis van de onderstaande index.

Indexcijfers  
2018 119
2017 116
2016 115
2015 113
2014 112
2013 111

Deze index is alleen van toepassing op de verzekerde inventaris, huurdersbelang en elektronica.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur