Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Rotterdam
Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Rotterdam

Inventaris/Goederenverzekering voor de horeca

De Inventaris/goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan uw inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

De inrichting van uw café, snackbar of restaurant bepaalt voor een groot deel uw horecaconcept. Door brand, waterschade of diefstal kan uw inventaris beschadigd raken. Met een inventaris goederen verzekering bent u verzekerd voor schade aan alle bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in uw horecazaak. Naast uw meubilair kunt u hierbij denken aan uw voorraad, serviesgoed, keukeninrichting, geluidsapparatuur of andere bedrijfsmiddelen. Met onze Inventaris/Goederenverzekering ontvangt u een vergoeding voor de schade na een calamiteit. Zo kunt u snel weer verder met ondernemen.
In het kort

Wat verzekert u met de inventaris goederen verzekering? 

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag
 • Verbeteringen of uitbreidingen aan een huurpand zijn meeverzekerd tot € 10.000,-
 • U kunt stormschade aan terrasmeubilair aanvullend verzekeren tot € 50.000,-
 • Ook uw zonwering en lichtreclame kunt u aanvullend verzekeren tot € 100.000,-
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is standaard verzekerd tot maximaal € 500.000,- per gebeurtenis
 • Schade door wateraccumulatie is standaard verzekerd. Voor gebouwen met een plat dak en een stalen draagconstructie zijn aanvullende eisen opgenomen in de Productvoorwaarden Inventaris/Goederen.
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op uw bedrijfsgebouw vallen zoals bomen, hijskranen of hoogwerkers
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Bij meer dan 50 zonnepanelen kan een SCIOS Scope 12-inspectie worden vereist.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet of roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade
 • U kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer uw bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een inventaris goederen verzekering in de horeca?

De kosten van een inventaris goederen verzekering zijn afhankelijk van uw bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
restaurant
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 5.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
restaurant
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 5.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Horeca. Afhankelijk van uw keuzes profiteert u van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wilt u weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Elektrakeuring: voorkomen stilstand van uw bedrijf door brand

Steeds meer branden in de horeca ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering voor horecabedrijven met een verzekerd bedrag vanaf € 25.000,- een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Deze keuring verkleint niet alleen de kans op stilstand van uw bedrijf door brand, het zorgt ook voor een veilige omgeving voor uw gasten, uw medewerkers en uzelf. Wij helpen u hier graag bij! Via onze Preventiezaak kunt u met korting een SCIOS Scope 10-keuring aanvragen.

Preventiezaak: voorkomen van schade in de horeca

Verzekeren zien wij niet als de enige manier om met risico’s om te gaan. Veel liever helpen wij u schade te beperken of te voorkomen. Daarom kunt u via onze Preventiezaak met korting preventiemiddelen aanschaffen zoals een vetbrandblusser, inbraakalarm,  camerabeveiliging en inspectie van uw afzuiginstallatie. Een adviseur kan u hierbij helpen!

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023