Fruit op je werk in Moordrecht
Fruit op je werk in Moordrecht

Inventaris/Goederen­verzekering

De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

Als ondernemer met een groothandel kun je niet zonder je bedrijfsmiddelen. Door brand, storm, waterschade of diefstal kunnen ze echter beschadigd raken of verloren gaan. Met onze Inventaris/Goederenverzekering ontvang je daarom een vergoeding voor de schade na een calamiteit. Zo kun je snel weer verder met ondernemen. Onder bedrijfsmiddelen verstaan wij alle inventaris, voorraden, bedrijfsmeubels, machines, apparatuur en andere middelen die aanwezig zijn in je bedrijfsgebouw.
In het kort

Wat verzeker je met de inventaris goederen verzekering?

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd, meer dan 50 zonnepanelen in overleg met De Goudse.
 • Koelschade kan aanvullend worden meeverzekerd.
 • Schade door wateraccumulatie is verzekerd. Voor gebouwen met een plat dak en een stalen draagconstructie zijn aanvullende eisen opgenomen in de Productvoorwaarden Inventaris/Goederen.
 • Als water je bedrijfsgebouw is binnengedrongen als gevolg van overstroming van een niet-primaire waterkering waardoor schade ontstaat aan je bedrijfsgebouw of inventaris en goederen is bedrijfsschade die daardoor ontstaat meeverzekerd. Lees op deze pagina meer over deze dekking.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd, goederen tegen dagwaarde.
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er is geen sprake van eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijk optredende of voorzienbare schade
 • Schade door opzet of roekeloosheid of illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade. Dit risico kunt u verzekeren met een Milieuschadeverzekering
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een inventaris goederen verzekering?

De kosten van een Inventaris/Goederen verzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Groothandel
Soort bedrijf
groothandel in computerapparatuur
Verzekerd bedrag inventaris
€ 45.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 110.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Groothandel
Soort bedrijf
groothandel in computerapparatuur
Verzekerd bedrag inventaris
€ 45.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 110.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Groothandel. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Preventiezaak: voorkomen van schade in de groothandel

Verzekeren zien wij niet als de enige manier om met risico’s om te gaan. Veel liever helpen wij je schade te beperken of te voorkomen in je groothandel. Daarom kun je via onze Preventiezaak met korting preventiemiddelen aanschaffen zoals inbraakalarm, camerabeveiliging, mistgenerator en brandblusmiddelen. Een adviseur kan je hierbij helpen!

Keuring van de elektrische installatie

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij een Inventaris/Goederenverzekering voor groothandels met opslag van bederfelijke goederen een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Voor groothandels met opslag van niet-bederfelijke goederen geldt dit vanaf een verzekerd bedrag van € 150.000,-. We helpen je hier graag bij. Via onze Preventiezaak kun je met korting een Scope 10-keuring aanvragen.

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024