Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Inventaris/Goederenverzekering voor winkeliers

Wat moet u zonder de spullen in uw winkel? Het is uw brood! Wat als uw producten en inventaris door een brand verloren raakt? De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse dekt schade aan uw inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit. 

 • Spullen op locatie (jaarmarkt of braderie) zijn ook verzekerd. Inventaris tot € 5.000,- en goederen tot € 1.000,-
 • Koelschade tot € 5.000 standaard meeverzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk
 • Verbeteringen aan een huurpand (bijvoorbeeld een nieuwe toonbank of uitbouw) is meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk
 • Ook lichtreclame en zonweringen kunt u meeverzekeren

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze Inventaris/Goederenverzekering? 

Brand, waterschade of diefstal: de spullen in uw bedrijfspand kunnen op verschillende manieren verloren gaan. Als dit gebeurt wilt u zo snel mogelijk weer verder met ondernemen, toch? Een nieuwe inventaris kan flink in de papieren lopen. Met onze verzekering voor uw inventaris en goederen is het zo geregeld! 

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-
 • hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk met een maximum van € 500.000,- per gebeurtenis
 • Schade aan aanpassingen aan uw bedrijfsgebouw die er duurzaam aan vastzitten: een houten vloer, toonbank of een keukenblok? Tot € 10.000,- standaard meeverzekerd.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade 
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door illegale activiteiten

Wat is verzekerd bij de Inventaris/Goederen­verzekering?

Binnen de Inventaris/Goederenverzekering heeft u keuze uit een dekking voor inventaris, goederen, huurdersbelang en koelschade.

Inventaris/Goederen

 • Dekking voor schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • Ook dekking voor hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is verzekerd tot het verzekerd bedrag, met een maximum van € 500.000,- per gebeurtenis. Sneeuwdruk is de druk van een sneeuw- of ijslaag op een plat dak waardoor uw bedrijfsgebouw geheel of gedeeltelijk instort.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.
 • Zonwering en/of lichtreclame kan meeverzekerd worden tot een bedrag van € 100.000,-.
 • Bij de branches horeca en detailhandel kan terrasmeubilair meeverzekerd worden tot een bedrag van € 100.000,-.

Huurdersbelang

Huurt u een bedrijfspand en heeft u hieraan zelf veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aangebracht die duurzaam aan het pand vastzitten? Zoals een houten vloer, een toonbank of een keukenblok? Dit huurdersbelang is tot € 10.000,- standaard meeverzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk. Huurdersbelang is tegen nieuwwaarde verzekerd.

Koelschade

Koelschade is voor de branches detailhandel en de horeca standaard meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is aanvullend te verzekeren tot € 25.000,-.

U kunt de Inventaris/Goederenverzekering aanvullen met de Geldverzekering, de Glasverzekering en de Elektronicaverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Inventaris/Goederenverzekering heeft een ruime dekking. Maar u bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor geleidelijke of voorzienbare schade, schade door opzet of roekeloosheid of door illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Voor inventaris/goederen geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Heeft u een schadegeval dat onder meerdere verzekeringen valt (bijvoorbeeld schade aan uw bedrijfsgebouw en inventaris)? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Inventaris/Goederen­verzekering?

De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur maakt graag een berekening voor u.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Wat zijn de voorwaarden?

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur