Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Inventaris/Goederenverzekering voor winkeliers

De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

Door brand, storm, waterschade of diefstal kunnen je bedrijfsmiddelen beschadigd raken. Niet alleen de producten in je winkel, maar bijvoorbeeld ook de voorraad in je magazijn. Onder bedrijfsmiddelen verstaan wij alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in je bedrijfsgebouw. Met onze Inventaris/Goederenverzekering ontvang je een vergoeding voor de schade na een calamiteit. Zo kun je snel weer verder met ondernemen.
In het kort

Wat verzeker je met de inventaris goederen verzekering?

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op je bedrijfsgebouw vallen zoals bomen, hijskranen of hoogwerkers
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Bij meer dan 50 zonnepanelen is een SCIOS Scope 12-inspectie vereist.
 • Koelschade is voor de branches detailhandel en de horeca standaard meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is aanvullend te verzekeren tot € 25.000,-.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet of roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een inventaris goederen verzekering?

De kosten van een inventaris goederen verzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
delicatessenwinkel
Verzekerd bedrag inventaris
€ 40.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 20.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
delicatessenwinkel
Verzekerd bedrag inventaris
€ 40.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 20.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Detailhandel. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Preventiezaak: voorkomen van schade in de detailhandel

Verzekeren zien wij niet als de enige manier om met risico’s om te gaan. Veel liever helpen wij je schade te beperken of te voorkomen in je (web)winkel. Daarom kun je via onze Preventiezaak met korting preventiemiddelen aanschaffen zoals een inbraakalarm, camerabeveiliging, mistgenerator en brandblusmiddelen. Een adviseur kan je hierbij helpen!

Keuring van de elektrische installatie

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering voor retailbedrijven met een verzekerd bedrag vanaf € 250.000,- een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Deze keuring verkleint niet alleen de kans op het sluiten van je winkel door brand, het zorgt ook voor een veilige omgeving voor je klanten, je medewerkers en jezelf. Wij helpen je hier graag bij! Via onze Preventiezaak kun je met korting een SCIOS Scope 10-keuring aanvragen.

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024