IXXI in Den Bosch

Elektronicaverzekering

Waarom de Elektronicaverzekering?

Apparatuur speelt waarschijnlijk ook in uw onderneming een steeds grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan computers, kassasystemen, een telefooncentrale of specialistische apparatuur. Met de Elektronicaverzekering is uw apparatuur binnen uw bedrijf gedekt tegen alle van buiten komende onheilen, zoals brand en diefstal.

Schade door eigen gebrek is standaard meeverzekerd. En er is ook aanvullende dekking mogelijk buiten uw bedrijfsgebouw. Zo kunt u zorgeloos op pad met bijvoorbeeld laptops, PDA's en digitale foto- en filmapparatuur. U heeft dan zelfs werelddekking. Herstel van uw administratie (reconstructiekosten) is mee te verzekeren.

U kunt de Elektronicaverzekering afsluiten als aanvulling op uw Inventaris/Goederenverzekering.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Dekking tegen alle van buiten komende onheilen
 • particulier-vinkje
  Ook dekking mogelijk buiten het bedrijfs, onderweg of bij opdrachtgever
 • particulier-vinkje
  Schade door eigen gebrek is meeverzekerd

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Elektronicaverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers
 • telefoon
  In het bezit van elektronica
 • menu hamburger
  In alle branches

Wat is verzekerd bij de Elektronicaverzekering?

Uw elektronica is verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen, zoals brand en diefstal.
U hoeft geen specificaties of facturen te laten zien: alle elektronica is tot het verzekerd bedrag verzekerd. Eigen gebrek is standaard meeverzekerd als u een onderhoudscontract heeft.
Alleen bij apparatuur ouder dan drie jaar of met een waarde van meer dan € 12.500,- heeft u voor deze dekking een onderhoudscontract nodig.

 • U kunt elektronica buiten uw bedrijfsgebouw verzekeren. Uw elektronica is dan verzekerd in alle landen van de wereld.
 • Herstel van uw administratie (reconstructiekosten) is aanvullend te verzekeren.
  Het verzekerd bedrag is gelijk aan de helft van het verzekerd bedrag voor elektronica.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Elektronicaverzekering heeft een ruime dekking. Maar wij vergoeden niet als er bijvoorbeeld sprake is van opzet of roekeloosheid, slijtage of illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Het eigen risico is € 125,- per gebeurtenis. Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Elektronicaverzekering?

De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag. Het verzekerde bedrag wordt jaarlijks aangepast op basis van actuele indexcijfers.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%.

Wat zijn de voorwaarden?

Elektronica & preventie

Elektronica is natuurlijk kostbaar. Daarom is het van belang om bij brand het juiste blusmiddel te gebruiken. Beschikt u over een ruimte met veel elektrische apparatuur, dan kunt u het beste een CO2-blusser gebruiken. In andere gevallen een schuimblusser. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Uw elektronica beveiligt u bijvoorbeeld met de modules Camerabeveiliging en Alarmsysteem.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Is elektronica (laptops, tablets en digitale foto- en filmapparatuur) die buiten het bedrijf wordt gebruikt, ook verzekerd?
Ja, u kunt elektronica buiten uw bedrijfsgebouw aanvullend verzekeren. Dus ook onderweg, bij uw klant en thuis.
Moet ik bij het afsluiten van de verzekering facturen of specificaties van de elektronica laten zien?
Nee, dat is niet nodig. U hoeft geen specificaties of facturen te laten zien: de elektronica is tot aan het verzekerd bedrag verzekerd. 
Wat bedoelen jullie met schade door eigen gebrek?
Het gaat hierbij om schade die ontstaat door een slechte eigenschap van de elektronica zelf, en die niet het gevolg is van slijtage of slecht of achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld schade door een ontwerp- of constructiefout. Dit is onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur