Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort
Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort

Bedrijfspand en inventaris

Uw bedrijfspand is het kloppende hart van uw bedrijf. Het is de centrale plek waar wordt geproduceerd, vergaderd en gekocht. Dus, wat bent u zonder uw bedrijfsgebouw en uw kantoorspullen? Bekijk de risico’s voor uw bedrijfspand en inventaris en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico's

Waterschade

Wat als uw bedrijfsgebouw blank komt te staan na een fikse regenbui? Door klimaatverandering wordt de kans alleen maar groter! Maar waterschade kan ook gewoon ontstaan door lekkage van apparaten zoals een koffieautomaat, tapinstallatie of vaatwasmachine. 

Brand

Een brand kan snel en vernietigend zijn. In het ergste geval zit u van de ene op de andere dag zonder uw bedrijfspand en inventaris. 

Inbraak

In een bedrijfsgebouw staan vaak waardevolle spullen: laptops, gereedschap en kostbare apparaten. Een aantrekkelijke buit voor inbrekers!

Handige tips

  • Wapen u tegen schade. Met maatregelen, die erg eenvoudig zijn, kunt u veel schade voorkomen of beperken. Een goede staat van onderhoud voorkomt bijvoorbeeld stormschade, lekkages en waterschade. 
  • Neem preventiemaatregelen! Heeft u voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag uw adviseur naar het Preventieabonnement.
  • Laat u goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Bezit u een bedrijfspand? Dan is dit voor u waarschijnlijk een onmisbaar bedrijfsmiddel. De kans is groot dat u niet kunt ondernemen zonder uw kantoor, winkel of restaurant.

Als u daar eigenaar van bent, wilt u dit natuurlijk goed beschermen. Niet in het minst omdat een bedrijfsgebouw vaak heel kostbaar is. Zo heeft u misschien jaren gezwoegd om eigenaar te worden van uw bedrijfsruimte. Gesprekken met de bank gevoerd. Of op een andere manier financiering geregeld.

De inhoud van een bedrijfspand is meestal net zo belangrijk. Bij u op de vloer staan misschien waardevolle machines, voorraden en elektronica.
Als daar iets mee gebeurt, kan uw bedrijf stil komen te staan. Met alle (financiële) gevolgen van dien.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie in uw bedrijfspand

Preventie

Meer dan 85% van de branden in gebouwen worden succesvol bestreden met een draagbare brandblusser. Het is dan ook belangrijk dat u en uw medewerkers beschikken over de juiste blusmiddelen, zoals een schuimblusser, een CO2-blusser voor elektronica of een vetbrandblusser voor professionele keukens. Deze blusmiddelen moeten goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor uw medewerkers. Zorg dat ze ook weten hoe ze deze moeten gebruiken. Daarbij helpen veiligheidspictogrammen en een training kleine blusmiddelen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement 
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Brand- en vluchtveiligheid en Inspectie Elektrische Installatie zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023