Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Bedrijfspand en inventaris voor winkeliers

Wat moet u zonder uw winkelpand en inventaris?  Steeds meer consumenten zijn op zoek naar een unieke belevenis in een winkel. Met uw winkel en inrichting kunt zich op uw eigen manier onderscheiden van uw concurrenten. Bekijk hier de risico’s voor uw bedrijfspand en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico's

Waterschade

Een hevige regenbui kan ervoor zorgen dat de riolering overbelast raakt en uw winkel blank komt te staan. Daarnaast kan waterschade ontstaan door lekkage van allerlei apparaten zoals een koffieautomaat of vaatwasmachine. Een lekkage hoeft niet altijd in uw winkelpand te ontstaan, maar kan ook voorkomen in een aangrenzend pand of een bovenwoning.

Brand

Vaak ontstaat brand in een winkel door kortsluiting in een elektrisch apparaat: denk aan een defect koffieapparaat, verlichting of kassa. Een brand kan snel en vernietigend zijn. Uw winkelpand en inventaris raken dan niet alleen beschadigd, maar ook uw producten en eventuele voorraad gaan verloren. In het ergste geval bent u van de een op de andere dag alles kwijt.

Bekijk wat een brand in uw winkel kost!

Winkeldiefstal

Winkeldiefstal komt veel voor in Nederland. Detailhandel Nederland schat dat winkelcriminaliteit de detailhandel honderden miljoenen euro’s per jaar kost. Met name audio- en telefoonwinkels en winkels met dure merkkleding lopen het risico op winkeldiefstal. 

Handige tips

  • Wapen u tegen schade. Met maatregelen, die erg eenvoudig zijn, kunt u veel schade voorkomen of beperken. Een goede staat van onderhoud voorkomt bijvoorbeeld stormschade, lekkages en waterschade. 
  • Neem preventiemaatregelen! Heeft u voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag uw adviseur naar het Preventieabonnement.
  • Laat een inbraakalarm installeren door een BORG- of VEB-gecertificeerd installatiebedrijf en laat het inbraak jaarlijks door hen controleren en onderhouden. Zij weten hoe uw bedrijf beveiligd moet worden. 
  • Zorg dat uw brandblusmiddelen zich bevinden op een duidelijk zichtbare en goed bereikbare plaats in uw winkel. En dat uw personeel weet hoe ze de blusser moeten gebruiken. 
  • Laat uw apparaten en elektrische installatie periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf.
  • Laat u goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Bezit u een winkelpand? Dan is dit voor u waarschijnlijk een onmisbaar bedrijfsmiddel. Het is dé ontmoetingsplek voor uw klanten.

Als eigenaar wilt u uw winkelpand natuurlijk goed beschermen. Zeker omdat een pand een kostbaar bezit is. Zo heeft u misschien jaren gezwoegd om er eigenaar van te worden. Gesprekken met de bank gevoerd. Of op een andere manier financiering geregeld.

De inhoud van uw winkelpand is net zo belangrijk. Zeker nu uw klanten steeds meer op zoek zijn naar een unieke belevenis in uw winkel. Als er iets met uw inventaris gebeurt, gaat ook een deel van uw winkelconcept verloren.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie

Meer dan 85% van de branden in gebouwen worden succesvol bestreden met een draagbare brandblusser. Het is dan ook belangrijk dat u en uw medewerkers beschikken over de juiste blusmiddelen, zoals een schuimblusser, een CO2-blusser voor elektronica of een vetbrandblusser voor professionele keukens. Deze blusmiddelen moeten goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor uw medewerkers. Zorg dat ze ook weten hoe ze deze moeten gebruiken. Daarbij helpen veiligheidspictogrammen en een training kleine blusmiddelen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement 
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Brand- en vluchtveiligheid en Inspectie Elektrische Installatie zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur