Anuschka Huschka van La Paulowna Boutique Hotel in Den Haag
Anuschka Huschka van La Paulowna Boutique Hotel in Den Haag

Bedrijfspand en inventaris voor de horeca

Wat bent u zonder uw bedrijfspand en inventaris? Beide bepalen voor een groot deel uw horecaconcept. Bekijk de risico’s voor uw bedrijfspand en inventaris en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico's

Waterschade

Uw horecazaak kan blank komen te staan door een overbelaste riolering na een hevige regenbui. Door klimaatverandering zullen we vaker te maken krijgen met extreme buien. Maar, waterschade kan ook ontstaan door lekkages zoals een lekkende afvoer of biertap.

Apparatuur

Koffieautomaten, frituurinstallaties, kassasystemen, geluidsinstallatie, ovens: ook in de horeca wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektrische apparatuur. Al deze apparatuur is aangesloten op uw elektrische installatie. Veel branden in de horeca ontstaan door gebreken in deze apparaten of de elektrische installatie.

Brand in de keuken

De meeste branden in de horeca ontstaan in de keuken. Frituren is in veel gevallen de oorzaak. Maar ook wokken en houtskoolovens vormen een groot risico. Een brand kan zich via vetaanslag in de afzuiginstallatie snel verspreiden en in korte tijd een compleet bedrijf in brand zetten. 

Lees meer over de kosten van brand in uw restaurant

Inbraak

In de horeca wordt regelmatig ingebroken. Drank en contant geld vormen een aantrekkelijke buit voor inbrekers. Of er wordt ingebroken uit balorigheid.

Handige tips

 • Neem preventiemaatregelen! Heeft u voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag uw adviseur naar het Preventieabonnement.
 • Stimuleer uw klanten om te betalen met een pinpas of creditcard. Minder contant geld in de kassa is veiliger. Ook zorgt een pinbetaling vaak voor een snellere en goedkopere verwerking.
 • Met een camerasysteem kunt u letterlijk áltijd een oogje in het zeil houden. U kunt uw eigendommen bewaken, maar bijvoorbeeld ook op afstand personeel bijschakelen bij drukte. En het werkt preventief voor ongewenste bezoekers.
 • Zorg voor vetbrandblusser op een duidelijk zichtbare en bereikbare plaats in de keuken. Frituurbranden mogen nooit met water of schuim worden geblust. 
 • Laat uw afzuiginstallatie jaarlijks controleren en indien nodig schoonmaken door de leverancier of een hierin gespecialiseerd bedrijf 
 • Laat uw apparaten en elektrische installatie periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf.
 • Laat u goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.
   

Uw gasten zijn onmisbaar

Uw gasten zijn onmisbaar

Uw gasten zorgen voor het succes van uw horecazaak. Als zij blij zijn, bent u dat ook. U wilt hen dan ook zo gastvrij mogelijk ontvangen in een ruimte waarin zij zich fijn voelen.

Uw bedrijfsruimte is de plek bij uitstek waar u uw gasten in de watten kunt leggen. Logisch dus dat u deze ruimte en de inrichting goed wilt beschermen. Als daar iets mee gebeurt kunt u uw gasten niet meer ontvangen en kan uw bedrijf stil komen te staan. Met alle (financiële) gevolgen van dien.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie

Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca en daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar. Net als rook- en koolmonoxidemelders en het opleiden van BHV’ers. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent

Preventieabonnement
Frituren, filters en afzuigkanalen vormen een groot brandrisico door de hoge temperaturen van de olie- en vetproducten waarmee wordt gewerkt. Een brand in de frituur kan zich via de afzuiginstallatie snel verspreiden. Daarom is het belangrijk om de afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren en te reinigen. Mede hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zoals de module Controle Bakwand en afzuiginstallatie. Ook is regelmatige inspectie en onderhoud van uw elektrische installatie van belang, want maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek hierin. U regelt het eenvoudig met de module Inspectie elektrische Installatie.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur