Annemarie, Christel en Andre van Optie A in Gouda

Bedrijfsgebouwenverzekering

Waarom de Bedrijfsgebouwenverzekering?

Uw bedrijfsgebouw is voor u natuurlijk onmisbaar. Brand of een storm kan ingrijpende schade veroorzaken. De Bedrijfsgebouwenverzekering van De Goudse biedt u als eigenaar belangrijke bescherming, afgestemd op uw onderneming.
 • Standaard uitgebreide dekking, ook voor sneeuwdruk, hak- en breekwerk (bij opsporing en reparatie van een leidingschade) en inductie (‘overspanning’ op elektrische apparatuur, bijvoorbeeld na blikseminslag).
 • Diverse bijkomende kosten zijn ook gedekt, zoals kosten van externe experts en kosten om schade te voorkomen of te verminderen (bereddingskosten).

Kortom een uitstekende oplossing als u uw bedrijfspand wilt verzekeren. Wilt u ook het glas verzekeren? Kies dan voor onze Glasverzekering.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uitgebreide dekking, ook voor sneeuwdruk en 'overspanning'
 • particulier-vinkje
  Ook voor kosten van externe experts en kosten die u maakt om schade te voorkomen (bereddingskosten)
 • particulier-vinkje
  Gratis waardebepaling tot          € 5.000.000,-

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Bedrijfsgebouwenverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers
 • kantoor
  Met een eigen pand
 • menu hamburger
  In alle branches

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsgebouwenverzekering?

Wij bieden zeer ruime dekking. U bent verzekerd voor het volgende.

 • Alle materiële schade die aan het bedrijfsgebouw ontstaat door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, storm of water.
 • Kosten van deskundigen en kosten om schade te voorkomen of te verminderen (bereddingskosten).
 • Hak- en breekwerk bij opsporing en reparatie van een leidingschade.
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is verzekerd tot het verzekerd bedrag, met een maximum van € 500.000,- per gebeurtenis. Sneeuwdruk is de druk van een sneeuw- of ijslaag op een plat dak waardoor uw bedrijfsgebouw geheel of gedeeltelijk instort.
 • Overspanning door bliksem is standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • De volgende kosten zijn tot 10% van het verzekerd bedrag meeverzekerd:
  - Opruimingskosten.
  - Kosten voor noodvoorzieningen.
  - Kosten voor grond, bestrating en tuinaanleg op uw perceel.
  - Huurderving.

Het verzekerd bedrag is gelijk aan de herbouwwaarde van het bedrijfspand. 

Wilt u ook het glas verzekeren? Kies dan voor onze Glasverzekering. En als u de inhoud van uw bedrijfsgebouw wilt beschermen, biedt onze Inventaris/Goederenverzekering een uitstekende oplossing.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bedrijfsgebouwenverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. U bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor milieuschade (hiervoor kun u de Milieuschadeverzekering afsluiten) voor schade door opzet of roekeloosheid en voor illegale activiteiten. U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Er geldt geen eigen risico. Er is één uitzondering: voor stormschade geldt wel een eigen risico van 2‰ van het verzekerd bedrag, met een minimum van € 250,- en een maximum van € 1.150,-. Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt (bijvoorbeeld schade aan uw bedrijfsgebouw en inventaris)? Dan brengen wij alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.
Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsgebouwenverzekering?

De premie hangt onder andere af van het verzekerd bedrag (de herbouwwaarde van uw
bedrijfsgebouw).

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseert helpt u graag bij het berekenen van de kosten als u kiest voor een bedrijfsschadeverzekering.

Wat zijn de voorwaarden?

Preventie in uw bedrijfsgebouw

Meer dan 85% van de branden in gebouwen worden succesvol bestreden met een draagbare brandblusser. Het is dan ook belangrijk dat in uw bedrijf de juiste blusmiddelen aanwezig zijn, zoals een schuimblusser, een CO2-blusser voor elektronica, of een vetbrandblusser voor professionele keukens. Deze blusmiddelen moeten goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor uw medewerkers. Zorg dat ze ook weten hoe ze deze moeten gebruiken. Daarbij helpen veiligheidspictogrammen en een training kleine blusmiddelen. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Brand- en vluchtveiligheid en Elektrische installatie zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Als mijn pand afbrandt, ben ik dan ook verzekerd voor het verwijderen van de restanten?
Ja, maar er geldt wel een maximumbedrag van 10% van uw verzekerde bedrag. Dus als uw pand is verzekerd voor € 300.000,- krijgt u maximaal € 30.000,- vergoed voor opruimingskosten.
Stel, ik verzeker mijn pand voor € 1 miljoen, het brandt af en de herbouw kost
€ 800.000,-. Hoeveel krijg ik dan vergoed? En wat als de herbouw € 1,2 miljoen kost?
U krijgt nooit meer vergoed dan de herbouwwaarde. En ook nooit meer dan het verzekerde bedrag. In het eerste geval is de uitkering dus  € 800.000,- en in het tweede geval is dit € 1 miljoen. Het is dus belangrijk dat u uw pand voor het juiste bedrag verzekert. Uw adviseur helpt u hier graag bij.
Wat is het indexcijfer voor mijn Bedrijfsgebouwenverzekering?
Jaarlijks passen wij uw verzekering aan op basis van het meest recente indexcijfer voor utiliteitsbouw van het Bureau Documentatie Bouwwezen (BDB index). De onafhankelijke stichting BDB voorziet de Nederlandse bouwwereld en in het bijzonder de woningbouw-, de utiliteitsbouw- en de grond-, weg- en waterbouwsector van betrouwbare en actuele informatie op het gebied van bouw(kosten)data.

Hoe werkt het?
Voorbeeld: Uw verzekering heeft de jaarlijkse verlenging in januari. Dit cijfer wordt vergeleken met het cijfer van januari van het jaar daarvoor. Uw verzekering wordt aangepast op basis van deze stijging of daling. Als gevolg daarvan kan ook uw premie stijgen of dalen.

Hieronder vindt u een overzicht van de indexcijfers met daarbij de maand en het jaartal waarop zij van kracht zijn geworden.
Maand & Jaartal BDB index bedrijfsgebouw en glas
november 2019 123,8 
oktober 2019 123,8 
september 2019 122,3 
augustus 2019 122,4
juli 2019 121,8
juni 2019 121,3
mei 2019 121,2
april 2019 120,9
maart 2019 120,1
februari 2019 120,0
januari 2019 120,0
december 2018 118,9

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur