Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

Bedrijfsgebouwen­verzekering voor de bouw

De Bedrijfsgebouwenverzekering van De Goudse verzekert schade aan uw bedrijfsgebouw door brand, storm, neerslag of een andere calamiteit.

Bent u al klant?

Wat is een bedrijfsgebouwenverzekering?

Voor een bouwondernemer is een bedrijfsgebouw meestal een forse investering. Vaak is het ook een opslagplaats voor bouwmateriaal. Een flinke brand of storm kan dan ingrijpende schade veroorzaken. Onze Bedrijfsgebouwenverzekering biedt u een uitgebreide dekking. Hierdoor hoeft u zich als eigenaar van uw bedrijfsgebouw in elk geval geen zorgen te maken over de financiële gevolgen bij schade. Ook kosten om schade te voorkomen of beperken (bereddingskosten) zijn verzekerd.

De voordelen

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met de bedrijfsgebouwenverzekering?

Wel verzekerd

 • Schade die aan uw bedrijfsgebouw ontstaat door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, neerslag, storm of braak.
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op of tegen uw bedrijfsgebouw vallen, zoals bomen, hijskranen en hoogwerkers.
 • Overspanning door bliksem is standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 125.000,-.
 • Extra kosten zoals expertisekosten en de kosten om schade te voorkomen of te beperken (bereddingskosten).
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Het verzekeren van meer dan 50 zonnepanelen is in overleg met ons mogelijk.
 • In veel gevallen vergoeden wij ook schade die gevolg is van eigen gebrek.
 • U kunt zonwering en lichtreclame aanvullend verzekeren tot € 100.000,-.
 • Er geldt geen eigen risico, behalve voor stormschade. In dat geval is het eigen risico 2‰ van het verzekerd bedrag (minimaal € 250,- en maximaal € 1.150, -). 
   

 

Niet verzekerd

 • U bent niet verzekerd voor schade door opzet of roekeloosheid.
 • Schade door illegale activiteiten.
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud.
 • Schade aan glasruiten van uw bedrijfsgebouw. Dit risico kunt u verzekeren met Glasverzekering.
 • Milieuschade. Dit risico kunt u verzekeren met een Milieuschadeverzekering.
 • U kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer uw bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft. 
   

Elektrakeuring: voorkomen stilstand van uw bedrijf door brand

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij een Bedrijfsgebouwenverzekering voor bouwbedrijven met een professionele werkplaats een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Deze keuring verkleint niet alleen de kans op stilstand van uw bedrijf door brand, het zorgt ook voor een veilige omgeving voor uw medewerkers, uw klanten en uzelf. We helpen u hier graag bij! Via onze Preventiezaak kunt u met korting producten en diensten aanschaffen, zoals een SCIOS Scope 10-keuring, brandblusmiddelen en een REOB-keuring van uw brandblusmiddelen.

Wat kost een bedrijfsgebouwenverzekering?

De kosten van een bedrijfsgebouwenverzekering zijn afhankelijk van het soort bedrijf, het verzekerde bedrag (herbouwwaarde) en de eventuele aanvullende dekkingen. Hieronder vindt u een premievoorbeeld van een bedrijfsgebouwenverzekering voor een aannemingsbedrijf. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemingsbedrijf
Herbouwwaarde
€ 350.000,-

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemingsbedrijf
Herbouwwaarde
€ 350.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Herbouwwaarde

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Afhankelijk van uw keuzes profiteert u van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wilt u weten wat een bedrijfsgebouwenverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Veelgestelde vragen over de bedrijfsgebouwenverzekering

Handige links

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022