Anuschka Huschka van La Paulowna Boutique Hotel in Den Haag
Anuschka Huschka van La Paulowna Boutique Hotel in Den Haag

Bedrijfsgebouwen­verzekering voor de horeca

De Bedrijfsgebouwenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je horecapand door brand, storm, neerslag of andere calamiteiten.

Wat is een bedrijfsgebouwenverzekering?

Voor een horecaondernemer is een eigen pand vaak een van de grootste investeringen. Je pand bepaalt de uitstraling van jouw horecabedrijf en is van cruciaal belang voor je bedrijfsactiviteiten. Daarom is het van groot belang om je horecapand goed te verzekeren. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen na een flinke brand, storm of andere calamiteit. Ook kosten om schade te voorkomen of beperken (bereddingskosten) zijn verzekerd.
In het kort

Wat verzeker je met de bedrijfsgebouwenverzekering?

Wel verzekerd

 • Schade aan je bedrijfsgebouw door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, neerslag, storm of braak
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op je bedrijfsgebouw vallen zoals bomen, hijskranen of hoogwerkers is verzekerd
 • Overspanning door bliksem is standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is verzekerd tot maximaal van € 500.000,- per gebeurtenis
 • Opruimingskosten en kosten van noodvoorzieningen en grond-, bestrating- en tuinaanleg op je perceel zijn meeverzekerd tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Extra kosten zoals expertisekosten en kosten om schade te voorkomen of beperken (bereddingskosten)
 • Tot 50 zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd. Bij meer dan 50 zonnepanelen kan een SCIOS Scope 12-inspectie worden vereist.
 • Er geldt geen eigen risico, behalve voor stormschade. In dat geval is het eigen risico 2‰ van het verzekerd bedrag (minimaal € 250,- en maximaal € 1.150,-).

Niet verzekerd

 • Je bent niet verzekerd voor schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade. Dit risico kun je verzekeren met een Milieuschadeverzekering
 • Gebroken ruiten van je bedrijfsgebouw. Hiervoor kun je een Glasverzekering afsluiten
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een bedrijfsgebouwenverzekering?

De kosten van een bedrijfsgebouwenverzekering zijn afhankelijk van het soort bedrijf en de herbouwwaarde van je bedrijfsgebouw. Hieronder vind je een premievoorbeeld van een bedrijfsgebouwenverzekering voor een snackbar en een schildersbedrijf. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Herbouwwaarde
€ 600.000,-

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Herbouwwaarde
€ 600.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Herbouwwaarde

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Horeca. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van een pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een bedrijfsgebouwenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Elektrakeuring: voorkomen stilstand van je bedrijf door brand

Steeds meer branden in de horeca ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij een Bedrijfsgebouwenverzekering voor horecabedrijven een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Deze keuring verkleint niet alleen de kans op stilstand van je bedrijf door brand, het zorgt ook voor een veilige omgeving voor je medewerkers, je klanten en jezelf. We helpen je hier graag bij! Via onze Preventiezaak kun je met korting producten en diensten aanschaffen, zoals een SCIOS Scope 10-keuring (met link naar goudse.nl/scope10-keuring), brandblusmiddelen en een REOB-keuring van je brandblusmiddelen.

De voordelen

Veelgestelde vragen over de bedrijfsgebouwenverzekering

Handige links

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024