Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam
Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam

Bedrijfspand en inventaris voor de bouw

Wat bent u zonder uw bedrijfsgebouw en inventaris? Uw bedrijfspand is dé plek waar het werk wordt voorbereid, waar wordt geproduceerd en kostbare gereedschappen en materialen worden bewaard. Bekijk hier de risico’s voor uw bedrijfspand en inventaris en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico's

Inbraak

Heeft u dure machines en gereedschappen in uw werkplaats of opslag staan? Dit is een aantrekkelijke buit voor inbrekers. 

Brand

Bouwbedrijven lopen een aanzienlijk brandrisico. Veel branden ontstaan door storingen in de elektrische installatie, defecte apparaten of beschadigde bedrading. Ook de opslag van brandbare materialen, pallets en verpakkingsmateriaal zijn belangrijke oorzaken. Brand en ook het bluswater, kan grote schade veroorzaken. 

Brandgevaarlijke werkzaamheden 

Op een werk- of bouwplaats vinden vaak werkzaamheden met open vuur plaats zoals lassen, dak reparaties, spuitwerkzaamheden of het afbranden van verf. Om brand te voorkomen bij brandgevaarlijke werkzaamheden is het belangrijk dat de juiste preventieve maatregelen worden genomen 

Acculaders

Vrijwel ieder bouwbedrijf beschikt over acculaders: voor de heftruck of voor machines die op de bouwplaats gebruikt worden. Deze kunnen tijdens het opladen vonken verspreiden en zo brand veroorzaken. 

Broei

In werkplaatsen is broei een groot brandrisico. Bepaalde stoffen kunnen spontaan ontbranden. Denk aan oliën, verven en lakken met lijnolie of vluchtige oplosmiddelen en houtkrullen. Broei in poetsdoeken veroorzaakt vaker brand dan u denkt. 

Handige tips

  • Een goede staat van onderhoud voorkomt bijvoorbeeld stormschade, lekkages en waterschade. 
  • Neem preventiemaatregelen! Heeft u voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag uw adviseur naar het Preventieabonnement.
  • Zorg dat brandbare goederen, zoals verpakkingsmateriaal, pallets, houtresten, afval, niet worden opgeslagen in de buurt van brandgevaarlijke werkzaamheden, spuitwerkzaamheden, acculaders, machines of CV-ruimte
  • Zorg dat uw brandblusmiddelen zich bevinden op een duidelijk zichtbare en goed bereikbare plaats in uw winkel. En dat uw personeel weet hoe ze de blusser moeten gebruiken. 
  • Laat uw apparaten, acculaders en elektrische installatie periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf.
  • Laat u goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Waar zou u als bouwondernemer zijn zonder uw kantoor? U heeft dan geen plek meer om uw opdrachtgevers te ontvangen of samen met collega’s een nieuw bouwproject in gang te zetten. Voor een bouwondernemer is een kantoor een onmisbaar bedrijfsmiddel.

U wilt uw bedrijfspand dan ook zo goed mogelijk beschermen. Ook omdat dit vaak erg kostbaar is. De inhoud van een bedrijfspand is meestal net zo kostbaar. Misschien staan er wel waardevolle machines of ligt er duur gereedschap. Als hier iets mee gebeurt, kan dat grote financiële gevolgen hebben voor uw bouwbedrijf.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie

Voor de veiligheid in een bouwbedrijf zijn het plaatsen van schuimblussers en noodverlichting en het opleiden van BHV’ers enkele basismaatregelen. Net als de beveiliging van uw bedrijfsauto’s, denk aan laadruimtebeveiliging of raamroosters. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Met goede preventiemaatregelen kunt u schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. In uw bouwbedrijf staan ongetwijfeld kostbare gereedschappen, machines en materialen. Die beveiligt u eenvoudig met de module Alarmsysteem en Camerabeveiliging. Ook is periodieke inspectie en onderhoud van uw elektrische installatie van belang, want maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek hierin. U regelt het eenvoudig met de module Inspectie elektrische installatie.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur