Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort
Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort

Bedrijfspand en inventaris

Je bedrijfspand is het kloppende hart van je bedrijf. Het is de centrale plek waar wordt geproduceerd, vergaderd en gekocht. Dus, wat ben je zonder jouw bedrijfsgebouw en je kantoorspullen? Bekijk de risico’s voor je bedrijfspand en inventaris en hoe je die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Belangrijkste risico's

Waterschade

Wat als jouw bedrijfsgebouw blank komt te staan na een fikse regenbui? Door klimaatverandering wordt de kans alleen maar groter! Maar waterschade kan ook gewoon ontstaan door lekkage van apparaten zoals een koffieautomaat, tapinstallatie of vaatwasmachine.

Brand

Een brand kan snel en vernietigend zijn. In het ergste geval zit je van de ene op de andere dag zonder jouw bedrijfspand en inventaris.

Inbraak

In een bedrijfsgebouw staan vaak waardevolle spullen: laptops, gereedschap en kostbare apparaten. Een aantrekkelijke buit voor inbrekers!

Handige tips

  • Wapen je tegen schade. Met maatregelen, die erg eenvoudig zijn, kun je veel schade voorkomen of beperken. Een goede staat van onderhoud voorkomt bijvoorbeeld stormschade, lekkages en waterschade.
  • Neem preventiemaatregelen! Heb je voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag je adviseur naar het Preventieabonnement.
  • Laat je goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Onmisbaar bedrijfsmiddel

Bezit je een bedrijfspand? Dan is dit voor jou waarschijnlijk een onmisbaar bedrijfsmiddel. De kans is groot dat je niet kunt ondernemen zonder jouw kantoor, winkel of restaurant. Als je daar eigenaar van bent, wil je dit natuurlijk goed beschermen. Niet in het minst omdat een bedrijfsgebouw vaak heel kostbaar is. Zo heb je misschien jaren gezwoegd om eigenaar te worden van jouw bedrijfsruimte. Gesprekken met de bank gevoerd. Of op een andere manier financiering geregeld.

De inhoud van een bedrijfspand is meestal net zo belangrijk. Bij jou op de vloer staan misschien waardevolle machines, voorraden en elektronica. Als daar iets mee gebeurt, kan jouw bedrijf stil komen te staan. Met alle (financiële) gevolgen van dien.
Themapagina mijn bedrijf

Preventie in jouw bedrijfspand

Meer dan 85% van de branden in gebouwen worden succesvol bestreden met een draagbare brandblusser. Het is dan ook belangrijk dat jij en je medewerkers beschikken over de juiste blusmiddelen, zoals een schuimblusser, een CO2-blusser voor elektronica of een vetbrandblusser voor professionele keukens. Deze blusmiddelen moeten goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor je medewerkers. Zorg dat ze ook weten hoe ze deze moeten gebruiken. Daarbij helpen veiligheidspictogrammen en een training kleine blusmiddelen. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement

Met goede preventiemaatregelen kun je schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op preventiediensten naar keuze. De modules Brand- en vluchtveiligheid en Inspectie Elektrische Installatie zorgen voor veiligheid in élk bedrijfspand.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024